Eminem en 6 andere rappers spraken dit uit over het nieuwste album van Kendrick Lamar

Inhoudsopgave:

Eminem en 6 andere rappers spraken dit uit over het nieuwste album van Kendrick Lamar
Eminem en 6 andere rappers spraken dit uit over het nieuwste album van Kendrick Lamar
Anonim

Het is een tijdje geleden dat er een nieuw Kendrick Lamar-album werd uitgebracht, maar dit jaar trakteerde de elite-emcee van Compton zijn fans op het meest opwindende muzikale evenement van 2022: de release van zijn vijfde studioalbum, Mr. Morale & de grote steppers. Mr. Morale, uitgebracht op 13 mei van dit jaar, dient als Lamar's laatste project bij Top Dawg Entertainment, de muzikale afdruk die zijn naam groot heeft gemaakt.

"Terwijl ik mijn laatste TDE-album produceer, voel ik me verheugd om na 17 jaar deel uit te maken van zo'n cultureel stempel. The Struggles. The Success. En vooral, de Brotherhood. Moge de Allerhoogste doorgaan met gebruik Top Dawg als een vat voor openhartige makers. Terwijl ik doorga met het najagen van mijn levensroeping, "schreef hij.

Met gastoptredens van Summer Walker, Baby Keem, Kodak Black, Ghostface Killah en meer geeft Mr. Morale een terugblik op Lamars bewustzijn. Dus, hoe beoordelen collega-muzikanten dit project? Hier is een blik op wat Eminem, Tyler the Creator, Lupe Fiasco en anderen hebben gezegd over Lamar's Mr. Morale & the Big Steppers, en wat de toekomst biedt voor de rapster.

9 Eminem werd 'speechless' achtergelaten door het nieuwe album van Kendrick Lamar

Afkomstig uit hetzelfde Aftermath Entertainment-kamp, is Eminem een lange fan van Kendrick Lamar. Het paar maakte zelfs verbinding met een nummer genaamd "Love Game" in 2013 op Em's Marshall Mathers LP 2 en was dit jaar co-headline van de NFL Super Bowl halftime show. De Rap God nam het op Twitter en zei dat het album hem "sprakeloos" maakte voor hoe goed het was.

"Ik kreeg mijn duidelijkheid door Eminem te bestuderen toen ik een kind was. Hoe ik in de studio kwam, was gewoon nieuwsgierigheid. Ik hield van de muziek, maar het was nieuwsgierigheid", vertelde Lamar aan GQ voor een coverstory uit 2016 en voegde eraan toe: "De dag dat ik The Marshall Mathers LP hoorde, had ik zoiets van: hoe werkt dat? Wat is hij aan het doen? Hoe brengt hij zijn woorden zo samen?"

8 Lupe Fiasco noemt het nieuwe album van Kendrick Lamar 'uitzonderlijk'

Als de twee belangrijkste namen in de bewuste hiphopscene, strijden Lupe Fiasco en Kendrick Lamar voortdurend met elkaar om de elite-emcee. Dit jaar ging de Food & Liquor-rapper naar Twitter om zijn collega-rapper te complimenteren en tweette: "Reporting from Hawaii. Exceptional work Mr. Lamar."

"In mijn eigen woorden…nogmaals voor jou [expletieven]…ik hou van me wat KDot…dat zal altijd altijd zo zijn geweest", ging hij in 2020 op Twitter, te midden van de controverse van de vergelijking, en voegde eraan toe: "Is hij een betere artiest dan ik? Ja. Is hij een betere tekstschrijver dan ik? Nee. Maakt hij betere liedjes dan ik? Ja."

7 Lil Durk vindt het album van Kendrick Larmar top

Terwijl Lamar furore maakte met het verwachte nieuwe album en zelfs kortstondig Spotify en Apple Music deed crashen, voegde Lil Durk zich bij de beweging en ging naar Twitter om zijn mening over de nieuwste plaat te delen. Volgens hem heeft Kungfu Kenny het "gewoon eng gemaakt" voor andere rapartiesten om een album te droppen, aangezien het een zelfmoordmissie zal zijn om te concurreren met een elite-emcee van Lamar's kaliber voor een rechtstreekse, verkoop- of qua kwaliteit.

6 Tyler, het favoriete nummer van de maker van Mr. Morale & the Big Steppers

Tyler, de Schepper en Kendrick Lamar hebben een lange geschiedenis van vriendschap en ze zijn nooit verlegen geweest om elkaar te prijzen. Vorig jaar, toen Lamar zijn terugkeer naar muziek maakte met een gastvers op het album van Baby Keem, gaf Tyler toe dat het hem "bijna" op een goede manier had geruïneerd. Hij zei tegen XXL: "Omdat het iemand van dat niveau is die nog steeds aan het schieten is. Hij probeert nieuwe stemmen. Hij probeert nieuwe shit. Hij is nog aan het leren. Je kunt zien dat hij een paar maanden van zijn telefoon was."

Over Lamar's nieuwe album gesproken, de IGOR-rapper voegde zich echter bij het online gesprek op Twitter, daarbij verwijzend naar het refrein van zijn favoriete nummer van het album met Baby Keem, 'Savior'. Hij twitterde: "BEN JE GELUKKIG VOOR MIJ? ECHT?"

5 Wale is trots op Kendrick Lamar en zijn nieuwe album

Meer dan 15 jaar van zijn carrière prees Wale Lamars nieuwste album, ondanks het feit dat hij in het verleden nogal een tumultueuze relatie had. Hij ging naar Twitter: "Erg trots op mijn jongen @sam_dew MrMoraleAndTheBigSteppers en @kendricklamar." In het verleden had hij de Compton-emcee ook geprezen als een van de vijf beste rappers die ooit de microfoon hebben aangeraakt. Hij vertelde XXL in 2017 terwijl hij de lyrische vaardigheden van Eminem vs. Kendrick Lamar besprak: "Wat betreft het uitvoeren, het schrijven van rijmpjes en het vertellen van een verhaal, [Kendrick is] een van de top vijf rappers aller tijden."

4 Denzel Curry citeert het nieuwe album van Kendrick Lamar

Denzel Curry toonde enige liefde voor Kendrick Lamar's "Father Time" van het Mr. Morale-album. Hij ging naar Twitter om Lamars tweede couplet te citeren: "Trust Nobody Only ya mama nem."

Hoewel Curry eerder Lamar heeft geroepen en zichzelf boven de DAMN-rapper op de lijst van 's werelds beste rappers heeft geplaatst, in een competitieve geest, zei hij tegen XXL: "Pas maar op voor mij. Pas op voor een van de volgende projecten die binnenkort uitkomen. Ik sta op het punt om de hele game op zijn kop te zetten. Het kan me niet schelen wat iemand te zeggen heeft, bro. Ik ben de beste rapper die er is. Punt leeg, punt uit."

3 Rapper IDK prijst Kendrick Lamar's Engineering

Terwijl de meeste mensen het lyrische en esthetische resultaat van het album prijzen, nam rapper IDK, wiens echte naam Jason Aaron Mills is, even de tijd om de productie en het technische proces van het project te waarderen."Nieuwe Kendrick Lamar is erg goed gemengd. Topklasse techniek", luidt de tweet.

2 Hoe presteerde "Mr. Morale" commercieel?

Commercieel gezien gaf Mr. Morale & the Big Steppers Kendrick Lamar zijn vierde nummer één album, dat debuteerde op de Billboard 200-hitlijst met 295.000 album-equivalenten. Bij de release crashte het ook tijdelijk Spotify en Apple Music met een record van 60 miljoen streams tijdens de eerste dagen op het laatste platform.

1 Wat volgt er voor Kendrick Lamar?

Om het album verder te promoten, begint Kendrick Lamar deze zomer aan The Big Steppers Tour. In samenwerking met zijn medewerker en neef Baby Keem en pgLang-ondertekenaar Tanna Leone, begint de wereldwijde tour op 19 juli 2022 in Paycom Center in Oklahoma City. De tweede, Europese etappe begint in oktober en eindigt in de derde Oceanische etappe in Nieuw-Zeeland.

Aanbevolen: