Trivia Tidbits over Carol Danvers AKA Captain Marvel die de meeste fans niet kennen

Inhoudsopgave:

Trivia Tidbits over Carol Danvers AKA Captain Marvel die de meeste fans niet kennen
Trivia Tidbits over Carol Danvers AKA Captain Marvel die de meeste fans niet kennen
Anonim

Carol Danvers staat ook bekend als Captain Marvel en ze is een geweldige heldin om naar op te kijken. Brie Larson is de geweldige actrice die de rol op zich nam in de live-action Marvel-films, maar lang daarvoor, toen het personage van Captain Marvel nog net in de stripboeken stond, werd ze nog steeds zeer aanbeden en gerespecteerd.

Er v alt veel te leren over deze ongelooflijke heldin. Hoe heet haar fanbase? Wanneer werd ze voor het eerst aan het publiek voorgesteld? Wat voor soort is haar kat? Met welke heroïsche teams heeft ze contact gehad? Is ze ooit gered door een andere vrouwelijke heldin in haar geschiedenis? Wat voor soort buitenaardse wezens hebben haar gevangengenomen en gekidnapt?

10 Haar fanbase heet The Carol Corps

kapitein-wonder
kapitein-wonder

Captain Marvel's echte naam is Carol Danvers en haar fans weten het. De groep mensen die haar als held aanbidden, ongeacht het feit dat ze een fictief personage is, wordt The Carol Corps genoemd. Ze verschijnen op comic-con-evenementen en filmpremières met Captain Marvel-uitrusting ter ondersteuning.

9 Ze werd voor het eerst geïntroduceerd in 1968

kapitein-wonder
kapitein-wonder

De eerste keer dat lezers kennismaakten met Captain Marvel, was in 1968. Destijds was ze niet de heldin die we haar nu kennen. Ze was een gewone burger die nog geen eigen bevoegdheden had. Jaren later kreeg ze eindelijk superkrachten en veranderde ze het spel.

8 Ze heeft met VEEL teams gewerkt

kapitein-wonder
kapitein-wonder

Carol Danvers is niet altijd op solomissies. Ze weet hoe ze met teams moet werken en kan ook goed samenwerken met anderen. Ze is woest slim en werkt hard. Ze heeft in het verleden voor NASA gewerkt, evenals voor de luchtmacht en de CIA.

Ze heeft ook gewerkt met Agents of SHIELD, New Avengers, Guardians of the Galaxy, Mighty Avengers, Starjammers, Defenders, A-Force, Excalibur, X-Men en natuurlijk The Avengers. Carol Danvers was de oprichter van The Ultimates en ook de belangrijkste leider van het Alpha Flight Space Program.

7 Spider-Woman heeft haar ooit gered

kapitein-wonder
kapitein-wonder

Op een bepaald moment verloor Captain Marvel zowel haar krachten als haar geheugen. Jakkes! Ze kreeg ruzie met Rogue, de X-Men-mutant, en het ging niet goed met haar. Uiteindelijk is Spider-Woman eigenlijk degene die de dag heeft gered. Ze redde Captain Marvel van nog erger letsel en nam haar mee naar Professor X's verblijfplaats waar Captain Marvel kon genezen.

6 Ze werd aangenomen en ontslagen door de Daily Bugle

kapitein-wonder
kapitein-wonder

Carol Danvers werd aangenomen op dezelfde plek waar Peter Parker was aangenomen, vreemd genoeg. De krant genaamd The Daily Bugle wilde dat ze redacteur zou worden van het nieuwe vrouwenblad dat ze lanceerden. Ze kon niet opschieten met J. Jonah Jameson omdat ze twee afzonderlijke visies hadden voor de visie van de toekomst van de publicatie… dus werd ze ingeblikt.

5 Een buitenaards ras genaamd Brood heeft haar ontvoerd

kapitein-wonder
kapitein-wonder

Brood, een griezelig buitenaards ras, heeft Carol Danvers gevangengenomen en ontvoerd. Ze was er duidelijk niet blij mee, maar ze kon op dat moment niets doen. Het buitenaardse ras experimenteerde op haar en verwondde haar gedurende langere tijd.

Ze vonden haar super indrukwekkend omdat ze half menselijk DNA en half Kree DNA had. Ze hebben zoveel met haar geknoeid dat ze uiteindelijk krachtiger werd dan voorheen.

4 Haar kat is eigenlijk een Flerken

kapitein-wonder
kapitein-wonder

De kat van Carol Danvers is eigenlijk helemaal geen kat. Zijn naam is Chewie en hij is een echte Flerken. Flerkens zijn een soort buitenaards wezen die zich weten te vermommen als katten. Herinner je je de kat in de Captain Marvel-film die iemands gezicht krabde en hem in de gaten hield? Dat doen we zeker! De Flerken-kat heeft grote tentakels en scherpe hoektanden die hij verborgen houdt.

3 Brie Larson was niet de eerste in de rij om haar te spelen

kapitein-wonder
kapitein-wonder

Het blijkt dat Brie Larson niet de eerste actrice in de rij was om de felbegeerde rol van Captain Marvel te spelen. Ook al probeerden haters op internet te klagen dat haar optreden onvoldoende was. Ze deed het echt fantastisch! Andere actrices die in de rij stonden voor de rol waren Bryce Dallas Howard, Jessica Chastain, Emily Blunt en Shailene Woodley.

2 Ze heeft te maken met verslaving

kapitein-wonder
kapitein-wonder

Carol Danvers is niet de eerste of enige superheld die te maken heeft met verslaving of middelenmisbruik. Tony Stark, ook bekend als Iron Man, heeft soortgelijke problemen gehad. Carol ging door een aantal persoonlijke ontberingen en tragedies in haar leven, dus besloot ze zich tot de fles te wenden om zichzelf beter te laten voelen. Tony Stark hielp haar om weer op het rechte pad te komen.

1 Ze is uitgegaan met een handvol helden

kapitein wonder oorlogsmachine
kapitein wonder oorlogsmachine

Carol Danvers heeft een paar verschillende geweldige helden in haar tijd gedateerd. We hebben het over geen enkele andere Spider-Man en Wonder Man! Laten we niet vergeten te vermelden dat ze ook uitging met James Rhodes, ook wel bekend als War Machine. Thanos maakte een einde aan het leven van War Machine, waardoor haar relatie abrupt eindigde. Ze is het type heldin dat liefde verdient omdat ze constant attent is op andere mensen op de planeet (en in de ruimte), levens redt en zo.

Aanbevolen: