Trivia Tidbits over Wanda Maximoff AKA Scarlet Witch

Inhoudsopgave:

Trivia Tidbits over Wanda Maximoff AKA Scarlet Witch
Trivia Tidbits over Wanda Maximoff AKA Scarlet Witch
Anonim

Marvel-heldinnen staan bekend als sterk, fel en mooi. Wanda Maximoff, ook bekend als Scarlet Witch, is geen uitzondering. Ze is de afgelopen jaren geportretteerd door Elizabeth Olsen en in elke film waarin ze verschijnt, kunnen kijkers zien hoe krachtig ze werkelijk is.

Elizabeth Olsen is de jongere zus van Mary-Kate en Ashley Olsen, twee tweelingactrices die in de jaren 90 beroemd werden op Full House. De sitcom in familiestijl waarin de tweeling speelde in vergelijking met de Marvel-films van Elizabeth Olsen is heel anders. Wie heeft Scarlet Witch gemaakt? Bij welke vechtteams voor superhelden heeft ze zich aangesloten? Wat is het verhaal over haar en Magneto? Heeft ze ooit zelf kinderen gehad? Is Scarlet Witch wel een mutant?

10 Ze is gemaakt door Stan Lee & Jack Kirby

Wanda Maximoff
Wanda Maximoff

Wanda Maximoff is gemaakt door niemand minder dan Stan Lee en Jack Kirby, twee van de meest briljante geesten ooit als het gaat om stripboeken. Ze creëerden ook Thor, Hulk, Iron Man, de Fantastic Four en de X-Men. Na zoveel gedenkwaardige en iconische helden te hebben gecreëerd, is het ongelooflijk dat ze ook Wanda Maximoff tot leven hebben kunnen brengen om zich bij de rest te voegen.

9 Zij is de ultieme teamspeler

Wanda Maximoff
Wanda Maximoff

Scarlet Witch staat algemeen bekend als onderdeel van de Avengers, maar dat is zeker niet de enige groep waar ze in de loop der jaren deel van heeft uitgemaakt. Ze maakte ooit deel uit van de Brotherhood of Evil Mutants… wat niet goed voor haar was.

Ze maakte ook deel uit van de Lady Liberators, de West Coast Avengers, de Secret Defenders, de Defenders en Force Works. In Force Works was ze een leider van het peloton.

8 Ze had ooit een alliantie met Magneto

Magneto
Magneto

Ze staat nu bij de meesten bekend als een superheld, maar op een gegeven moment had ze een alliantie met de megakwaadaardige Magneto. Dit vond plaats tijdens haar tijd in de Brotherhood of Evil Mutants. Magneto redde haar toen ze jonger was en gaf haar een veilig gevoel, dus daarom voelde ze zich een beetje verplicht jegens hem toen ze ouder werd. Ze kon het echter niet te lang goed vinden met Magneto omdat hij veel te koelbloedig was.

7 Ze leerde hekserij - ze is er niet mee geboren

Wanda Maximoff
Wanda Maximoff

Als baby kreeg Scarlet Witch de kracht van magie van een tovenaar genaamd Chthon. Nadat Scarlet een beetje ouder werd, leerde ze de kunst van hekserij met al zijn verschillende technieken van een tovenaar genaamd Agatha Harkness. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, werd Scarlet niet echt geboren met haar hekserijkrachten. Ze heeft het hen geleerd.

6 Haar zendspoel is een sluier

scharlaken heks
scharlaken heks

Het hoofddeksel dat ze draagt, wordt een kapje genoemd. Door de jaren heen hebben mensen haar kapsel per ongeluk aangezien voor een kroon of helm. De reden waarom ze het draagt, gaat dieper dan je zou denken. Het is bedoeld om de vele lagen die ze als individu biedt visueel te communiceren. Ze is verre van eendimensionaal of vapid. Het kapsel weerspiegelt het belang van spiritualiteit en elegante balans in haar leven.

5 Quicksilver is haar broer

Kwik
Kwik

Scarlet Witch werd geboren met een tweelingbroer - Quicksilver. Zijn krachten zijn indrukwekkend omdat hij heel snel kan rennen om te komen waar hij heen moet.

Zij en haar tweelingbroer kruisen allebei heen en weer tussen de X-Men en de Avengers, wat een belangrijk ding is dat ze gemeen hebben. Het zijn allebei superhelden die vechten voor gerechtigheid in een wereld vol kwaad.

4 Ze kan de werkelijkheid verdraaien

scharlaken heks
scharlaken heks

Op een gegeven moment sprak Scarlet Witch de woorden "Geen mutanten meer" uit en het veroorzaakte een hele razernij. Ze hervormde het bestaan van mutanten op dat moment en bewees dat ze in staat is de realiteit te vervormen. 90% van de mutanten verloren hun krachten omdat ze dat deed. Marvel-personages die de realiteit kunnen vervormen, zijn degenen om een beetje meer zorgen over te maken!

3 Ze verloor haar kinderen

mcu
mcu

Wanda Maximoff en Vision waren de hele stripgeschiedenis verliefd op elkaar, maar op een gegeven moment gebruikte ze haar magie om zwanger te raken. Ze kreeg uiteindelijk een tweeling. Helaas veroorzaakte de duistere tovenarij die ze gebruikte om zwanger te raken een demon genaamd Mephisto. Hij antwoordde op een slechtere slechterik genaamd Master Pandemonium. Meester Pandemonium eiste uiteindelijk de zielen van Wanda's tweeling op. Zij en Vision zijn nooit volledig hersteld.

2 Magneto is NIET haar vader

magneto
magneto

Hoewel veel mensen geloven dat Magento haar vader is, is hij dat eigenlijk niet. Andere stripliefhebbers dachten dat haar vader The Whizzer was, een man die zo snel is als Quicksilver. Al deze aannames zijn onjuist. Vanaf nu worden haar ouders erkend als Marya en Django Maximoff. Haar vader is zeker geen Magneto.

1 Ze is eigenlijk geen mutant

scharlaken heks
scharlaken heks

Scarlet Witch is eigenlijk geen mutant, hoe gek ze ook mogen klinken. Waar ze vandaan kwam, was een verwarrende verhaallijn om te volgen, maar uiteindelijk is ze geen mutant en werd ze ook niet als een mutant geboren. Zij en haar tweelingbroer, Quicksilver, werden misleid door magneto, de hoge Evolutionaire, of iemand anders die hen deed denken dat ze eigenlijk mutanten waren.

Aanbevolen: