De voor een Oscar genomineerde actrice die bijna Scarlet Witch speelde in de MCU

Inhoudsopgave:

De voor een Oscar genomineerde actrice die bijna Scarlet Witch speelde in de MCU
De voor een Oscar genomineerde actrice die bijna Scarlet Witch speelde in de MCU
Anonim

Als de grootste filmfranchise ter wereld, is de MCU een natuurkracht die in een indrukwekkend tempo blijft groeien. Wat begon met het nemen van een risico op Robert Downey Jr. in de eerste Iron Man-film, is uitgegroeid tot iets dat niemand zag aankomen. Op dit moment probeert iedereen gewoon bij te praten.

Scarlet Witch is een steunpilaar geworden in de MCU en heeft door de jaren heen een aantal ongelooflijke momenten gekend. Op een gegeven moment was de actrice die als prototype voor het personage diende, in voor de rol, maar ze wezen het af en lieten iemand anders het optreden krijgen.

Laten we eens kijken welke artiest de rol van zijn leven heeft gemist.

Saoirse Ronan was op voor Scarlet Witch

Saoirse Ronan Première
Saoirse Ronan Première

Terug voordat Avengers: Age of Ultron rondkwam en aan de erfenis van de MCU werd toegevoegd, werd aangekondigd dat Scarlet Witch en Quicksilver zich bij de MCU zouden voegen, wat enorm nieuws was voor MCU-fans. Mensen droomden er meteen van om potentiële artiesten in de rol te werpen, en sommigen beukten op de tafel voor Saoirse Ronan. Blijkt dat de artiest in aanmerking kwam voor de rol van Scarlet Witch.

Het interessante om hier op te merken is dat Joss Whedon, de man die de film tot leven bracht, een prototype in gedachten had voor deze versie van Scarlet Witch: Saoirse Ronan. Ze was dus niet alleen het prototype voor de rol, maar ze overwoog ook om het personage te spelen! Dat is een behoorlijk verbazingwekkend onderscheid voor een artiest.

Als Ronan het heeft over het mogelijk spelen van de rol, zou hij zeggen: "Ik heb erover gehoord en ja, dat zou ik doen. Ja, natuurlijk zou ik [geïnteresseerd zijn]. Ik hou van Joss en ik hou van die films, en ik hou van zijn greep op hen en hoe hij dit soort superhelden portretteerde. Ik denk dat het heel anders is dan wat iemand anders heeft gedaan. Dus ja, ik zou er graag bij zijn.”

Ondanks dat alles hier schijnbaar haar zin lijkt te krijgen, stelt WhatCulture dat de actrice uiteindelijk de kans om het personage te spelen heeft doorgegeven. Dit opende de deur voor een andere artiest om naar binnen te schuiven en de ongelooflijke rol te spelen.

Elizabeth Olsen krijgt het optreden

Scarlet Witch WandaVision
Scarlet Witch WandaVision

Hoewel Elizabeth Olsen geen grote naam was ten tijde van haar casting, was ze in een aantal succesvolle projecten verschenen en was duidelijk precies wat de mensen die Age of Ultron maakten, zochten.

Nu moet worden opgemerkt dat Scarlet Witch daadwerkelijk verscheen in een post-creditscène voor Captain America: The Winter Soldier, maar de eerste grote rol die het personage in de MCU had, was in Age of Ultron. Die film liet de wereld een voorproefje zien van wat het personage kon doen, en sindsdien is Scarlet Witch een steunpilaar in de MCU.

Op dit moment is Scarlet Witch verschenen in de grootste MCU-films in de geschiedenis, met haar meest recente filmoptredens in Infinity War en Endgame. Ze speelt momenteel in WandaVision, die de MCU een compleet nieuw tijdperk instuurt.

Elizabeth Olsen was perfect in de rol, en op dit moment is het moeilijk om iemand anders dan haar voor te stellen als het personage. Saoirse Ronan was een enorm succes in acteren, en hoewel ze geweldig werk had kunnen doen in de rol, was Olsen alles wat Marvel hoopte dat ze zou kunnen zijn.

Scarlet Witch's MCU Future

Scarlet Witch WandaVision
Scarlet Witch WandaVision

Wat betreft de MCU-toekomst van Scarlet Witch, het lijkt er zeker op dat het personage nog geruime tijd zal bestaan. WandaVision is helemaal klaar om af te ronden en er is bevestigd dat het zal leiden naar de volgende Doctor Strange-film en dat het een rol zal spelen in de komende Spider-Man-film.

Het missen van Scarlet Witch zorgde er zeker voor dat Saoirse Ronan veel spraakmakende films miste, maar de artiest heeft het door de jaren heen uitzonderlijk goed voor zichzelf gedaan. Ze is genomineerd voor 4 Academy Awards en het lijkt erop dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ze er uiteindelijk één wint.

Hoewel ze nog niet in de franchise heeft geploeterd, konden we Saoirse Ronan in een MCU-film langs de lijn zien. Marvel zou waarschijnlijk bergen moeten verzetten om haar eigen board mee te nemen, maar door de jaren heen heeft de franchise bewezen dat ze op consistente basis toptalent kunnen binnenhalen. Mocht ze ooit de MCU binnenkomen, dan kunnen we ons alleen maar voorstellen wat ze zou kunnen doen om het project waar ze aan werkt te verbeteren.

Saoirse Ronan was het prototype voor Scarlet Witch in de MCU, en ondanks dat ze in aanmerking kwam voor de rol, kreeg ze een gouden kans voorbij, waardoor de juiste persoon het optreden kon binnenhalen.

Aanbevolen: