5 keer Bella Swan & Elena Gilbert waren hetzelfde (& 5 verschillen)

Inhoudsopgave:

5 keer Bella Swan & Elena Gilbert waren hetzelfde (& 5 verschillen)
5 keer Bella Swan & Elena Gilbert waren hetzelfde (& 5 verschillen)
Anonim

In de Twilight-franchise speelt actrice Kristen Stewart de rol van Bella Swan, een tienermeisje dat verliefd wordt op een vampier. Hij wordt meteen verliefd op haar en de twee beginnen aan een zeer romantische en soms angstaanjagende reis. De liefde die ze delen is zo gepassioneerd en diep dat ze vaak niet eens weten hoe ze ermee om moeten gaan. Ze krijgen onderweg te maken met een liefdesdriehoek, maar uiteindelijk weten ze dat ze bij elkaar horen te zijn.

In The Vampire Diaries wordt Elena Gilbert gespeeld door Nina Dobrev. De show liep acht seizoenen en hoewel ze niet tot het einde van de show bleef, had ze nog steeds een grote invloed op hoe geliefd de show is. TVD begon met filmen in 2009, eindigde in 2017, en er wordt nog steeds veel over gesproken. Elena en Bella hebben een paar dingen gemeen, maar ze zijn ook enorm verschillend.

10 Zelfde: Kerngroep Vrienden

twilight_TVD
twilight_TVD

Een belangrijk ding dat Bella Swan en Elena Gilbert gemeen hebben, is het feit dat ze allebei een kerngroep vrienden hebben. Voor Elena Gilbert is ze bevriend met Caroline Forbes en Bonnie Bennett. Wat er ook gebeurt, die meiden hebben haar terug. Bella Swan was besties met Jessica Stanley en Angela Weber voordat ze verwikkeld raakte in de familie Cullen.

9 Anders: buitenschoolse activiteiten

twilight_TVD
twilight_TVD

Elena Gilbert raakte betrokken bij cheerleaden toen ze op de middelbare school zat. Ze was geïnteresseerd in buitenschoolse activiteiten om zichzelf bezig te houden en ervoor te zorgen dat ze haar sociale leven in stand hield. Bella, aan de andere kant, gaf niet echt om buitenschoolse activiteiten. Ze was erg verlegen en voelde zich meer op haar gemak als ze thuis bleef of omging met mensen die ze al kende, in plaats van zichzelf buiten te stellen.

8 Hetzelfde: Ze houden van hun familieleden

twilight_TVD
twilight_TVD

Bella en Elena koesterden en hielden veel van hun familieleden. Voor Bella Swan hield ze absoluut van haar beide ouders. Toen ze in een vampier veranderde, was het erg pijnlijk en emotioneel voor haar om afscheid te moeten nemen van haar vader, Charlie, en haar moeder, Renee. Elena verloor haar beide ouders bij een ongeluk, maar ze had een hechte band met haar jongere broer, Jeremy.

7 Anders: Elena heeft identieke dubbelgangers

twilight_TVD
twilight_TVD

Als je de serie Vampire Diaries hebt bekeken, konden kijkers ontdekken dat Elena eigenlijk een identieke dubbelganger had. Haar dubbelganger was super slecht en wreed. Ze kwam uit een ander tijdperk. Het was een waanzinnig gekke verhaallijn om te volgen. Bella Swan had echter geen identieke dubbelganger. Ze was de enige in haar universum die op haar leek.

6 Hetzelfde: Beide brunettes

twilight_TVD
twilight_TVD

Bella en Elena hebben hun haarkleur gemeen. De romanreeks Vampire Diaries beschrijft Elena als blond haar, maar toen de show werd gemaakt, besloten ze Nina Dobrev als hoofdrolspeelster te casten. Ze heeft duidelijk bruin haar! De castingdirectors voor Twilight besloten Kristen Stewart voor de hoofdrol te casten en ook zij heeft bruin haar. Beide schoonheden zijn brunettes.

5 Anders: Bella schrijft niet in een dagboek

twilight_TVD
twilight_TVD

Elena Gilbert volgt alles wat ze voelde, beleefde en doormaakte in een dagboek. Ze vertelde elke aflevering van de epische en verbazingwekkende serie met de gedachten die ze opschreef in haar dagboek.

Bella daarentegen schreef niets op wat ze voelde. Hoewel ze de filmfranchise vertelde, moesten het de gedachten zijn die ze in haar hoofd had… Ze schreef niets op.

4 Hetzelfde: ze wonen allebei in kleine steden

twilight_TVD
twilight_TVD

Bella Swan woont in Forks, Washington. Toen ze bij haar vader, Charlie, introk, realiseerde ze zich in wat voor kleine stad ze was met een beperkt aantal mensen. Het is waar ze Edward Cullen ontmoette. Elena Gilbert woont in Mystic Falls. Het is weer een heel klein stadje waar iedereen zowat iedereen kent. De steden waar de twee meisjes woonden zijn zeer vergelijkbaar vanwege hun grootte en bevolking.

3 Anders: Bella ontwikkelde gevoelens voor een weerwolf

twilight_TVD
twilight_TVD

Elena Gilbert ontwikkelde gevoelens voor twee verschillende vampiers… Damon Salvatore en Stefan Salvatore. Bella Swan ontwikkelde alleen gevoelens voor één vampier en dat was Edward Cullen.

Wat ze niet gemeen hebben, is het feit dat Bella ook gevoelens voor een weerwolf ontwikkelde. Dat is voor Ellena nooit gebeurd. Er waren geen weerwolven die haar interesseerden of haar vlinders lieten voelen.

2 Hetzelfde: Beiden werden verliefd op vampieren

twilight_TVD
twilight_TVD

Zoals eerder vermeld, werden beide schoonheden verliefd op vampiers. Elena Gilbert hield eerst van Stefan Salvatore, maar eindigde uiteindelijk met Damon Salvatore voordat ze de show verliet. In Twilight werd Bella Swan halsoverkop verliefd op Edward Cullen. Ze ging zelfs zo ver dat ze zichzelf in een vampier veranderde door zijn hulp om voor eeuwig met hem te leven omdat ze zo veel van hem hield.

1 Anders: Bella is jong getrouwd, Elena niet

twilight_TVD
twilight_TVD

Een van de grootste verschillen tussen de twee is het feit dat Bella Swan op zeer jonge leeftijd besloot te trouwen terwijl Elena Gilbert niet zo'n drastische keuze maakte. Bella wist dat ze moest trouwen omdat ze in een vampier wilde veranderen, maar Edward zou dat niet doen tenzij ze klaar waren om in het huwelijksbootje te stappen. Toen ze ermee instemde om te trouwen, stemde ze er ook mee in om in een vampier te worden veranderd en stemde ze ermee in om geen hechte relatie meer met haar ouders te hebben.

Aanbevolen: