5 overschatte kerstfilms (& 5 onderschatte films)

Inhoudsopgave:

5 overschatte kerstfilms (& 5 onderschatte films)
5 overschatte kerstfilms (& 5 onderschatte films)
Anonim

2020 was een mooi jaar, maar gelukkig is het einde nabij, wat betekent dat het ook officieel de feestdagen zijn! Jaar na jaar halen families over de hele wereld hun geliefde kerstfilms tevoorschijn om samen te kijken en het kerstseizoen te beginnen. En iedereen heeft zijn eigen mening over welke films de beste kerstfilms zijn.

Wat je favoriete kerstfilm ook is, iedereen is het erover eens dat er een paar zijn die schromelijk overschat worden en dat er films zijn die het verdienen om als kerstklassiekers te worden beschouwd. Blijf lezen om erachter te komen of uw favoriet de lijst heeft gemaakt:

10 Overschat: Home Alone 2: Lost In New York

Macaulay Culkin, Joe pEsci en Daniel Stern in Home Alone 2
Macaulay Culkin, Joe pEsci en Daniel Stern in Home Alone 2

Het v alt niet te ontkennen dat Home Alone een instant vakantieklassieker is; helaas kan hetzelfde niet gezegd worden over het vervolg Home Alone 2: Lost in New York. Deze keer ha alt Kevin McCallister (Macaulay Culkin) het vliegveld voordat hij verdwa alt. Hij belandt op de verkeerde vlucht waardoor hij helemaal alleen in New York landt, waar hij opnieuw de Sticky Bandits tegenkomt.

Een deel van wat Home Alone 2 overschat maakt, is het feit dat het in feite hetzelfde verhaal is als de eerste film, alleen in een nieuwe setting.

9 Ondergewaardeerd: Daddy's Home 2

Will Ferrel en Marc Whalburg in Daddy's Home 2
Will Ferrel en Marc Whalburg in Daddy's Home 2

Een vakantievervolg op de komediefilm Daddy's Home uit 2015, Daddy's Home 2 volgt vader Dusty (Mark Wahlberg) en stiefvader Brad (Will Ferrell) terwijl ze gedwongen worden om Kerstmis samen door te brengen in een hut zodat hun kinderen het kunnen vieren de vakantie met hun beide families. Er ontstaat chaos wanneer de eigen vaders van Dusty en Brad meedoen aan hun vakantiefestiviteiten.

Ondanks het staren naar twee A-acteurs, van wie er één al een kerstklassieker op zak heeft, wordt Daddy's Home 2 altijd vergeten als het gaat om marathons voor vakantiefilms.

8 Overschat: The Nightmare Before Christmas

Jack Skellington kijkt naar kerstverlichting
Jack Skellington kijkt naar kerstverlichting

The Nightmare Before Christmas is misschien wel Disney's meest besproken film met fans die het constant oneens zijn over de vraag of de film moet worden geclassificeerd als een Halloween-klassieker of een kerstklassieker. De film draait om Jack Skellington, de pompoenkoning van Halloweentown die zijn leven beu is en per ongeluk in Christmastown terechtkomt waar hij over de kerstman leert.

Ongeacht wat je gelooft, het enige dat waar is over The Nightmare Before Christmas is dat het zwaar overschat is. Hoewel er elementen zijn die leuk en uniek zijn, zijn er zoveel andere geanimeerde kerstfilms die het verdienden om bekeken te worden tijdens de mooiste tijd van het jaar.

7 Ondergewaardeerd: deze kerst

Originele cast van This Christmas
Originele cast van This Christmas

Deze kerst volgt de familie Whitfield terwijl ze van plan zijn de feestdagen voor het eerst in vier jaar samen door te brengen. Na vier jaar uit elkaar te zijn geweest, moet het gezin zich aan elkaar aanpassen, wat er ook toe leidt dat een aantal geheimen tot leven komen en meer chaos veroorzaken in hun vakantieplannen.

Deze kerst heeft alles wat alle andere kerstklassiekers hebben en toch wordt het nog steeds over het hoofd gezien. Om nog maar te zwijgen over de geweldige cast, waaronder Regina King en Idris Elba.

6 Overschat: Echte liefde

Hugh Grant eigenlijk verliefd
Hugh Grant eigenlijk verliefd

Liefde heeft misschien wel een van de meest iconische, goedkope, grootse romantische gebaren aller tijden, maar dat betekent niet dat de film alle lof verdient die het krijgt - vooral niet als kerstfilms worden overwogen.

De romantische film vertelt het verhaal van negen personen wiens verhalen met elkaar verweven raken naarmate de film vordert. Van een premier die verliefd wordt op zijn junior medewerker en een getrouwde man die verliefd wordt op zijn secretaresse, tot een jonge vrouw wiens liefdesleven ingewikkeld is dankzij haar relatie met haar broer. betekent dat het het verdient om keer op keer in de gaten te worden gehouden.

5 Underrated: A Bad Moms Christmas

Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hann stelen een kerstboom in A Bad Moms Christmas
Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hann stelen een kerstboom in A Bad Moms Christmas

A Bad Moms Christmas is het kerstvervolg op de film Bad Moms uit 2016. Deze keer hebben Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn hun rollen hernomen om een opstand tegen Kerstmis te organiseren. Moe van het feit dat ze ondergewaardeerd werden, besloten de moeders om Kerstmis opnieuw uit te vinden, maar hun plan mislukt wanneer hun eigen moeders verschijnen.

Hoewel A Bad Moms Christmas misschien geen gezinsvriendelijke kerstfilm is, is het zeker een leuk horloge voor de volwassenen die begrijpen hoe stressvol de feestdagen kunnen zijn.

4 Overschat: Fred Claus

Vince Vauhn lacht de kerstman uit in Fred Claus
Vince Vauhn lacht de kerstman uit in Fred Claus

Vince Vaughn is geen onbekende in kerstfilms, hij speelde in twee films voordat hij Fred Claus opnam. Deze film gaat over Fred (Vaughn), de vervreemde broer van de kerstman die gedwongen wordt om Fred te redden en hem naar de Noordpool te brengen om hem een lesje te leren over zijn verontrustende manieren.

Hoewel Fred Claus grappige momenten en een goede boodschap heeft, kan het niet op tegen sommige andere kerstklassiekers.

3 Ondergewaardeerd: Arthur Christmas

Arthur houdt brieven van de kerstman vast in Arthur Christmas
Arthur houdt brieven van de kerstman vast in Arthur Christmas

Terwijl iedereen druk aan het ruziën is over A Nightmare Before Christmas, heeft iedereen geslapen met een geweldige geanimeerde kerstfilm: Arthur Christmas. Deze kindvriendelijke film gaat over de jongste zoon van de kerstman, Arthur, die het op zich neemt om voor kerstochtend een vergeten kerstcadeau te bezorgen aan een jong kind.

Arthur Christmas is de perfecte film om met de kinderen te kijken, want het is niet alleen leuk, maar heeft ook een hartverwarmende boodschap. Bovendien laat het ons een andere kant van de familie Claus zien.

2 Overschat: Jingle All The Way

Arnold Schwarzenegger in Jingle All The Way
Arnold Schwarzenegger in Jingle All The Way

Arnold Schwarzenegger speelt een workaholic vader in Jingle All the Way. Vastbesloten om zijn zoon de beste kerst ooit te bezorgen, moet Howard (Schwarzenegger) een manier bedenken om het populairste speelgoed van dit jaar te bemachtigen. Wat een eenvoudige taak lijkt, blijkt moeilijk te zijn om Howard op een moeilijk pad te leiden.

Jingle All the Way is geliefd bij velen en het heeft zeker een impact gehad op de kassa, maar dat betekent niet dat de film niet overschat is. Een van de grootste redenen waarom deze film overschat wordt, is omdat het de kerstsfeer mist en meer gericht is op het consumentistische deel van de vakantie.

1 Ondergewaardeerd: Love The Coopers

Originele cast van Love The Coopers verzameld rond de kerstboom
Originele cast van Love The Coopers verzameld rond de kerstboom

Love the Coopers draait om de familie Cooper die samen is gekomen om kerstavond te vieren. Zoals de meeste ensemble-casts, bevat de film verschillende verhaallijnen die aan het einde allemaal met elkaar verweven zijn. De film schittert ook met een ongelooflijke cast met John Goodman, Diane Keaton en Alan Arkin om er maar een paar te noemen.

Love the Coopers heeft het hart van kerstklassiekers en toch wordt het altijd over het hoofd gezien voor sommige van de meer overschatte kerstfilms. Sla dit jaar Love Actually over en word in plaats daarvan verliefd op de Coopers.

Aanbevolen: