15 redenen waarom Meredith en Derek het meest overschatte koppel van Grey's Anatomy waren

Inhoudsopgave:

15 redenen waarom Meredith en Derek het meest overschatte koppel van Grey's Anatomy waren
15 redenen waarom Meredith en Derek het meest overschatte koppel van Grey's Anatomy waren
Anonim

Vanaf het begin vertelde Grey's Anatomy het verhaal van Meredith Gray en Derek Shepherd. In de openingsscène wordt ze wakker met hem nadat ze elkaar in een bar heeft ontmoet en het afdoet als slechts één nacht. Dan ontdekken ze dat Meredith een van Dereks stagiaires is. Ze hadden een romance die uit de hand liep toen Derek onthulde dat hij getrouwd was met Addison. Maar met ups en downs bleef de show bij hen terugkomen.

Ze zijn eindelijk getrouwd en hebben een gezin gesticht en het leek goed te gaan. Dat maakte het schokkend toen Derek omkwam bij een bizar auto-ongeluk. Dat leidde ertoe dat fans spraken over hoe geweldig dit paar was … of waren ze dat? Want als je ze goed bekijkt, waren Derek en Meredith niet zo bijzonder. Ze hadden last van jaloezie, ze waren niet zo stomend als andere stellen en verbleekt naast andere romances. Hier zijn 15 redenen waarom Meredith en Derek echt overschat werden als het zogenaamd heetste koppel van de show.

15 Andere stellen hadden beter drama

Izzie Denny Greys Anatomy
Izzie Denny Greys Anatomy

Noem de meest emotionele momenten van Grey's en mensen denken aan Izzie die huilt om Denny of Burke die Christina achterlaat bij het altaar of bij verschillende personages. Natuurlijk had Derek zijn krachtige sterfscène, maar afgezien daarvan misten ze de rauwe en emotionele momenten die fans op gang brachten. Het paar miste een deel van de emotionele kracht van andere personages.

14 Ze waren constant jaloers dat de ander gelukkig was

Grey's Anatomy
Grey's Anatomy

Jaloezie is nooit gezond voor een langdurige relatie. Toen Meredith met Finn begon te daten, was Derek zo overstuur dat hij Finn sloeg en Meredith publiekelijk te schande maakte voor de affaire. Van haar kant was Meredith altijd boos op Derek vanwege Addison.

Derek en Meredith waren nauwelijks het enige stel dat zo'n jaloezie toonde, maar brachten het tot lelijke hoogten, wat hun status als "het-paar" verzuurde.

13 Ze misten de passie die andere koppels hadden

Afbeelding
Afbeelding

Als je denkt aan de koppels op Grey's, denken ze aan een aantal zeer hete afspraken. Mensen deden het op verschillende vreemde plaatsen en een paar hete en zware verkering leidde zelfs tot verwondingen. In vergelijking daarmee waren Derek en Meredith saai.

Zeker, ze hadden goede tijden, maar ze hadden nooit de passie die Mark en Lexie of zelfs Alex en Jo hadden. Meredith en Derek misten een wild.

12 Meredith bewees dat Derek niet haar hele wereld was, zoals de show ons wilde laten geloven

Afbeelding
Afbeelding

De serie heeft lange tijd gepusht om het te laten lijken alsof de een niet zonder de ander kon. Dit was het hele grote verkoopargument van hun legendarische romance. Het meeste daarvan moest echter worden weerlegd toen Derek eenmaal was vermoord. Ja, ze hielden van elkaar, maar ze hadden het allebei alleen kunnen overleven.

11 In tegenstelling tot andere stellen nam het hebben van een gezin hun plezier weg

meredith derek grey's anatomie
meredith derek grey's anatomie

Kinderen veranderen altijd elke relatie. Terwijl Meredith en Derek geweldige ouders werden, sleepten de kinderen de relatie naar beneden.

Het hebben van kinderen weerhield Bailey en Ben of Callie en Arizona er niet van om gepassioneerde momenten te beleven. Terwijl ze geweldige ouders waren, lieten Meredith en Derek hun kinderen daarentegen een groot deel van hun leuke tijd beëindigen.

10 Ze waren allebei totaal egoïstisch

meredith derek grey's anatomie
meredith derek grey's anatomie

Om bot te zijn, zowel Derek als Meredith kunnen behoorlijk egoïstische mensen zijn. Ze hadden allemaal de gewoonte om hun problemen zo veel belangrijker te laten klinken dan die van anderen, en dat gold ook voor hun romance. Christina belde zelfs een keer met Meredith omdat ze dingen over haar had gemaakt.

Derek kan net zo slecht zijn, zijn carrière voor Meredith stellend en haar problemen negerend. Het stel was gewoon niet zo goed in het onder controle houden van hun ego.

9 De constante scheidingen waren vervelend om te zien

Afbeelding
Afbeelding

Koppels hebben ups en downs, maar Meredith en Derek waren een wilde achtbaan. Ze hadden een one-night-stand die uitmondde in een liefdesaffaire, toen maakten ze het uit met Derek die naar Addison ging, kwamen weer bij elkaar, gingen toen uit elkaar, en toen…

Als je oudere afleveringen bekijkt, is het bijna onmogelijk om de status van het paar in verschillende seizoenen te achterhalen. Het is moeilijk om "onsterfelijke liefde" te argumenteren, gezien hoe vaak de twee uit elkaar gaan.

8 Het hele ding begon als een affaire

Afbeelding
Afbeelding

Voor al het gepraat over deze 'grootse romance' vergeten fans één essentieel detail: Derek was nog steeds getrouwd toen hij een one-night-stand had met Meredith. Ja, Addison speelde eerst vals, maar dat verandert niets aan de manier waarop Derek Meredith bijhield.

Het ergste was dat Derek nooit toegaf dat hij getrouwd was totdat Addison opdook. Het is misschien later uitgegroeid tot een geweldige romance, maar de relatie had een slechte start.

7 Hun huwelijk was een enorme teleurstelling

Afbeelding
Afbeelding

Voor het sleutelpaar van de show was de eigenlijke bruiloft van Derek en Meredith een teleurstelling. Zijn "liftvoorstel" was goed en ze hadden een groot evenement gepland. Toen besloten ze het aan Izzie en Alex te overhandigen om het in plaats daarvan te gebruiken.

Daarna hadden ze een 'post-it'-huwelijk zonder het enorme drama dat het zogenaamd topkoppel van de serie had moeten hebben.

6 That Time Derek Hit On Lexie

Afbeelding
Afbeelding

Om eerlijk te zijn, hij wist op dat moment niet wie ze was. Maar het moet worden opgemerkt dat toen Derek Lexie Gray voor het eerst ontmoette in een bar, hij haar onmiddellijk sloeg. Hij en Meredith hadden ruzie en Derek was geïnteresseerd in iemand anders.

Gelukkig is het niet gebeurd. Maar het feit dat Derek bijna een relatie kreeg met zijn toekomstige schoonzus, is een grote klap voor de "magische" relatie van hem en Meredith.

5 Ze bleven elkaars carrière saboteren

meredith grey's anatomie
meredith grey's anatomie

Hoe goed kan een stel zijn als elk zijn best doet om de ander te ondermijnen op het werk? Derek zou proberen Meredith te blokkeren van operaties en tegen sommige van haar pogingen om een patiënt te helpen.

Meredith overschreed een grens door een klinische proef van Derek te verknoeien om de vrouw van de Chief te helpen. Dat verpestte het huwelijk bijna, omdat het paar elkaar niet leek te respecteren als artsen, laat staan als echtgenoten.

4 Derek had betere chemie met Addison

Grey's Anatomy
Grey's Anatomy

Als Derek en Addison samen zijn, lijken ze een geweldig stel. Toegegeven, ze hadden problemen, maar niet zoals Meredith en Derek het deden. De twee maakten veel grappen en klikten goed, waarbij Addison Derek begreep op een manier die Meredith niet deed.

Terwijl ze scheidden, klikte Addison gewoon geweldig met Derek en had hij een vonk die ontbrak in zijn huwelijk met Meredith.

3 McSteamy was altijd heter dan McDreamy

Mark Sloan - Grey's Anatomy - Eric Dane
Mark Sloan - Grey's Anatomy - Eric Dane

Laten we brutaal eerlijk zijn: Mark was in elk opzicht veel heter dan Derek. Wie kan Addison kwalijk nemen dat hij zich aangetrokken voelt tot Mark met zijn geweldige uiterlijk en charme? Derek had die ook, maar niet op hetzelfde niveau.

Meredith gaf zelfs toe hoe lekker Mark was, en misschien voelde ze zich tot hem aangetrokken. Derek kon de aantrekkingskracht van Mark niet evenaren.

2 Christina was Merediths zielsverwant, niet Derek

Grey's Anatomy - Cristina Meredith - Ziekenhuis
Grey's Anatomy - Cristina Meredith - Ziekenhuis

Shonda Rhimes heeft zelfs bevestigd dat Christina groter was voor Meredith dan Derek. Cristina en Meredith waren gewoon altijd bedoeld om er voor elkaar te zijn.

Zo geweldig als Derek was, was Christina degene die altijd de rug van Meredith had. Hun relatie ging verder dan romantiek en veranderde in iets buitengewoons.

1 De andere liefdesdriehoeken waren veel interessanter

Afbeelding
Afbeelding

Derek en Meredith konden wat drama produceren, maar qua romantiek hadden ze de meest saaie plots. Er was de driehoek George/Callie/Izzie, Christina met Burke of Owen, Callie en Arizona, en zelfs Bailey had leuke dingen.

Te veel van de romantische wendingen van Derek/Meredith leken gewoon saai in vergelijking met de pittige en wilde capriolen van hun collega-artsen.

Aanbevolen: