Wat heeft Rose McGowan gezegd over het werken aan 'Charmed'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Rose McGowan gezegd over het werken aan 'Charmed'?
Wat heeft Rose McGowan gezegd over het werken aan 'Charmed'?
Anonim

Naast haar activisme is Rose McGowan misschien het best bekend voor het spelen van half-heks/half-witlichter Paige Matthews in de WB-hitshow 'Charmed'.

De actrice sloot zich aan bij de langlopende serie, die in 1998 in première ging, in het vierde seizoen na het vertrek van Shannen Doherty als Prue Halliwell. Met McGowan in de rol van de lang verloren gewaande halfzus Paige van de Halliwells, was het heksentrio - ook bestaande uit Holly Marie Combs als Piper en Alyssa Milano als Phoebe - weer begonnen en de show ging door tot seizoen acht, waarna het was niet vernieuwd.

Sinds 'Charmed' eindigde, heeft McGowan teruggekeken op haar tijd in de show en onthulde dat het geen volledig positieve ervaring voor haar was geweest.

6 Rose McGowan voelde "So Lost" op 'Charmed'

In haar docuserie 'Citizen Rose' gaf McGowan toe dat ze zich verloren voelde tijdens de show, waarbij ze haar ervaring vergeleek met die van een geknevelde ballerina in een kooi.

Ik geloof dat kunst je precies laat zien waar je bent als je het koopt. Ik was op een show genaamd 'Charmed', en ik was zo verdwaald, ik was zo onzichtbaar. Niemand kon zien wie ik was. Ik kon 'Ik zie niet wie ik was', zegt ze, voordat ze naar een schilderij in haar huis wijst.

"Dat meisje, ze is een vastgebonden en geknevelde ballerina in een kooi, en dat is precies hoe mijn leven voelde."

5 McGowan werd zwaarder voor de rol van Paige in 'Charmed'

Deelnemen aan een gevestigde show in de vierde aflevering moet niet gemakkelijker zijn geweest voor McGowan, die het gat moest vullen dat Doherty's personage Prue had achtergelaten. Geen gemakkelijke taak, maar een die McGowan probeerde aan te pakken door zichzelf sympathieker te maken in de rol van Paige met wat voor gemeen ze dan ook had, inclusief gewichtstoename.

"Ik was niet van plan om de rol van Shannen te spelen, maar het was nog steeds iemand nieuw voor de fans om een band mee te krijgen", schreef McGowan in haar memoires 'Brave'.

Er was mij verteld dat veel shows een grote castwisseling niet overleven. Ik wist dat ik hier een kleine kans op succes had. Mensen moesten zo snel mogelijk verliefd worden op mijn personage of 'Charmed ' zou sterven.

"Ik dacht na over hoe groot de bemanning was en dat ze allemaal geen baan meer zouden hebben als ik faalde. Dus maakte ik mezelf super niet-bedreigend. Ik kwam aan, ongeveer tien pond, voor de rol."

4 De studio vond het niet leuk toen McGowan haar haar verfde voor haar tweede seizoen van 'Charmed'

In haar memoires zei McGowan ook dat ze een van de regels van de show overtrad toen ze haar haar verfde voordat ze haar tweede seizoen begon te filmen.

"De studio kreeg er lucht van en klapte natuurlijk uit", onthulde McGowan.

Ze waren woedend en eisten te weten hoe ik verwachtte dat ze dit zouden uitleggen. Ik zei tegen ze: 'Het is een show over magie. Je zegt gewoon dat ik een drankje aan het mixen was en het explodeerde in mijn gezicht! Mijn haar draaide om rood! Ik vond het leuk, dus ik heb het gehouden.'

"Dat werd de allereerste dialoog van het seizoen, bijna letterlijk, tussen mij en het personage Leo. Het enige dat nodig is, is een beetje creatief nadenken, maar de studio's hebben dat zelden voor hen."

3 Ze had hypnotherapie nodig om met de 'charmante' werkomgeving om te gaan

McGowan beweerde ook dat verschillende mannelijke producenten en regisseurs tijdens haar vijf seizoenen op de show tegen haar schreeuwden. Bovendien zei ze dat ze hypnotherapie begon te doen om het stressvolle productietempo aan te kunnen.

"Ik vond de repetitieve dagen zo tegengesteld aan mijn natuurlijke ritme dat ik keer op keer ziek werd. En het was soms een zeer stressvolle omgeving. Ik begon paniekaanvallen te krijgen door alles wat ik naar beneden duwde," ze zei.

"Ik was ongeveer vier of vijf keer per seizoen ziek. We zouden tweeëntwintig of drieëntwintig afleveringen opnemen. Op televisie van een uur speel je in feite de helft van een speelfilm in acht dagen. Het tempo was afmattend. Twee jaar op rij had ik 102 graden koorts en werd in vuilnisbakken gedumpt, in een stunt, altijd op de dagen dat ik het meest ziek was."

2 Rose McGowan sloeg 'Charmed' co-ster Alyssa Milano over vermeend giftig gedrag op de set

Hoewel McGowan eerder had gezegd dat ze geen problemen had met Milano en Combs, riep ze onlangs de eerste uit vanwege haar vermeende giftige gedrag op de set.

Milano en McGowan's vete begon in 2017 te midden van de MeToo-beweging en het Harvey Weinstein-schandaal, waarvan McGowan een sleutelfiguur werd nadat ze beweerde dat ze was verkracht door de filmmagnaat. Toen vertelde McGowan Milano dat ze ervoor zorgde dat ze wilde 'braken' nadat Milano haar steun had verleend aan Weinsteins vrouw Georgina Chapman, die de in ongenade gevallen producer had verlaten vijf dagen nadat het schandaal uitbrak.

In 2020 botsten Milano en McGowan opnieuw over de steun van de Phoebe-actrice aan de Democratische Partij op Twitter.

"Je hebt meer dan $ 250.000 per week verdiend met 'Charmed'", tweette McGowan in Milaan.

"Je gooide een aanval voor de bemanning en schreeuwde: 'Ze betalen me niet genoeg om dit te doen!' Verschrikkelijk gedrag op de dagelijkse basis. Ik huilde elke keer dat we vernieuwd werden omdat je die set giftige AF maakte."

1 McGowan en Holly Marie Combs sloegen de 'Charmed'-reboot dicht

Ondanks haar vete met Milano staat McGowan nog steeds op goede voet met Combs, en de twee waren erg luidruchtig over het feit dat ze niet aan boord waren met de 'Charmed'-reboot, die in 2018 in première ging en in de lucht was tot de annulering eerder dit jaar.

De nieuwe serie speelde Sarah Jeffery, Melonie Diaz en Madeleine Mantock als de heksen, waardoor de show een bredere vertegenwoordiging kreeg, aangezien de zussen allemaal gekleurde vrouwen zijn en een van hen queer is.

"Ik heb [de reboot] niet gezien, dat kan ik niet zeggen," zegt McGowan tegen Combs in een video die in 2020 is gepubliceerd.

"Ik ben blij dat mensen een baan hebben. Maar het kan nog steeds zuigen", vervolgt ze terwijl Combs lacht.

Nadat de video online begon te circuleren, riep Jeffery ze op vanwege hun afwijzende gedrag.

Weet je, ik heb dit eerder gezien en ik heb afgezien van iets te zeggen. Ik dacht, beter om ze gewoon in de afgrond te laten schreeuwen. Maar ik wil wel zeggen, ik vind het triest en eerlijk gezegd zielig om te zien volwassen vrouwen die zich zo gedragen', tweette de 'Charmed' reboot-ster.

"Ik hoop echt dat ze ergens anders hun geluk vinden, en niet in de vorm van het neerhalen van andere WOC's. Ik zou me schamen om me zo te gedragen. Vrede en liefde voor jullie."

Destijds ging Combs naar Twitter om Jeffery te antwoorden en zei: "Dat is wat bullshit. En veel. Duidelijk. Mensen die spreken, neem me niet kwalijk dat ik typ, geringschattende beschuldigingen van iemands karakter ondanks overweldigend bewijs van het tegendeel vanwege een verschil in meningen over een tv-show is gewoon verkeerd. En ook persoonlijk gewin schat."

Aanbevolen: