Friends': de 10 beste afleveringen van Rachel Green

Inhoudsopgave:

Friends': de 10 beste afleveringen van Rachel Green
Friends': de 10 beste afleveringen van Rachel Green
Anonim

Friends is zonder twijfel een van de meest iconische sitcoms aller tijden. Zo iconisch dat Netflix $ 100 miljoen heeft betaald om de serie nog een jaar op de streamingdienst te houden. Een deal die waarschijnlijk de moeite waard was, omdat het abonnees trok en hielp een nieuwe generatie kennis te laten maken met deze iconische vriendengroep.

Van alle personages op Friends is Rachel Green zonder twijfel de prinses van de groep. Ze werd een favoriet bij de fans en een stijlicoon, mede dankzij Jennifer Aniston en de kostuumafdeling van de show. Rachel is echter meer dan alleen een stijlvol meisje, ze is hilarisch, sarcastisch en bevindt zich vaak in behoorlijk lastige situaties.

10 The Pilot (Seizoen 1, Aflevering 1)

Rachel in haar trouwjurk in de pilot-aflevering van Friends
Rachel in haar trouwjurk in de pilot-aflevering van Friends

Het v alt niet te ontkennen dat Rachel Green de ster is van "The Pilot" of Friends, die helemaal in september 1994 werd uitgezonden. Ze draaide tenslotte zeker de aandacht toen ze Central Perk binnenliep in haar bruidsjurk vers van weglopen van het altaar. Het is nog steeds een van de beste personages op televisie.

Ondanks dat ze een tijdje niet heeft gepraat, wordt Rachel opgevangen door haar voormalige beste jeugdvriendin Monica. Maar het vinden van een plek om te verblijven lijkt slechts het topje van Rachels problemen te zijn als ze hoort dat haar vader haar heeft afgesneden.

9 The One Where Rachel Find Out (Seizoen 1, Aflevering 24)

Rachel gaat zitten en kijkt geschokt
Rachel gaat zitten en kijkt geschokt

Rachel trapte het eerste seizoen van Friends af en daarom is het alleen maar passend dat ze ook het eerste seizoen van de serie afsloot. In 'The One Where Rachel Finds Out' komt Rachel er eindelijk achter dat Ross al sinds de middelbare school hopeloos verliefd op haar is.

Beseffend dat ze misschien gevoelens voor Ross heeft, haast ze zich naar het vliegveld om hem te begroeten als hij terugkomt van een zakenreis. Haar iconische romantische grootse gebaar gaat echter mis wanneer Ross uit het vliegtuig stapt met een nieuwe vriendin.

8 The One Where No One's Ready (Seizoen 3, Aflevering 2)

Ross verzorgt Rachels groene jurk
Ross verzorgt Rachels groene jurk

"The One Where No One's Ready" is misschien wel de beste aflevering van seizoen 3, en zeker een aflevering die memorabel is voor elk van de zes castleden.

Terwijl Ross iedereen de deur uit probeert te krijgen om naar een evenement te gaan dat zijn museum organiseert, stuit hij op wegversperringen omdat niemand klaar is. De leiding lijkt Rachel te zijn, die er maar niet uit kan komen wat ze moet dragen. Als Ross haar uitscheldt, gaat Rachel dubbel en kleedt ze zich om in een joggingbroek en weigert ze helemaal naar het evenement te gaan.

7 The One With Rachel's New Dress (Seizoen 4, Aflevering 18)

Rachel poseert op de bank in lingerie
Rachel poseert op de bank in lingerie

Rachel is geen onbekende in het nastreven van de mannen die ze aantrekkelijk vindt, maar dat weerhoudt haar er niet van om zich een beetje uit haar element te voelen in 'The One With Rachel's New Dress'. Misschien is het omdat de man die ze probeert te versieren ook een van haar klanten is als Bloomingdale's.

Na een paar mislukte pogingen hebben Rachel en Joshua eindelijk een klik en zijn ze van plan hun eerste nacht samen door te brengen. Om dat te vieren plant Rachel een romantische date met een nieuwe lingerieset. Als er iets misgaat, probeert Rachel het goed te maken met Joshua door op zijn bank te gaan liggen in haar nieuwe lingerieset, maar zijn ouders komen bij haar binnen.

6 The One With Joey's Big Break (Seizoen 5, Aflevering 22)

Monica houdt Rachel vast om haar oogdruppels te geven
Monica houdt Rachel vast om haar oogdruppels te geven

"The One With Joey's Big Break" draait misschien voornamelijk om Joey, vandaar de titel, maar het is Rachel die het meeste lacht voor deze aflevering.

Als Rachel wakker wordt en klaagt over pijn in haar oog, adviseert Monica haar om naar een oogarts te gaan. In eerste instantie weigert Rachel omdat ze een hekel heeft aan dingen in of bij haar oog, maar uiteindelijk geeft ze toe. De reis naar de oogarts is hilarisch omdat Rachel voortdurend terugdeinst voor de dokter. En dingen escaleren alleen als het tijd is voor Rachel om oogdruppels in haar oog te doen.

5 The One Where Ross Got High (Seizoen 6, Aflevering 9)

Rachel maakt haar beroemde trifile
Rachel maakt haar beroemde trifile

Iedereen weet dat Monica de kokkin is van de groep van deze vrienden, dus als Rachel aanbiedt het toetje over te nemen voor de Thanksgiving-viering van de vriend, zal het noodlot toeslaan. En het slaat zeker toe.

Rachel wil een traditioneel Engels kleinigheidje maken uit een receptenboek. Het enige probleem is dat het recept voor de trifle op een andere pagina is geplakt en in plaats van een zoet dessert te maken, creëert Rachel een interessant gerecht dat een Engelse trifle combineert met een herderspastei. Rachel is enorm trots op haar creatie en daarom moeten haar vrienden manieren bedenken om van het "dessert" af te komen zonder haar gevoelens te kwetsen.

4 The One With The Apothecary Table (Seizoen 6, Aflevering 11)

Rachel laat Phoebe de apothekerstafel zien
Rachel laat Phoebe de apothekerstafel zien

Nadat Chandler bij Monica intrekt, trekt Rachel voor een korte periode bij Phoebe in. Hoewel Rachel en Phoebe misschien goede vrienden zijn, wordt het al snel duidelijk dat ze geen goede huisgenoten zijn.

Een van hun vroegste argumenten komt van Rachel die Phoebe's appartement naar haar smaak probeert op te knappen. Rachel koopt een apothekerstafel van Pottery Barn, waarvan ze snel leert dat het een vergissing was wanneer Monica haar vertelt dat Phoebe een hekel heeft aan alles wat in massa wordt geproduceerd. Om de tafel te behouden, liegt Rachel tegen Phoebe en maakt ze een uitgebreid verhaal over waar de tafel vandaan komt.

3 The One With All The Cheesecakes (Seizoen 7, Afleveringen 11)

Rachel en Chandler eten een cheesecake van de vloer
Rachel en Chandler eten een cheesecake van de vloer

In de loop der jaren delen Rachel en Chandler niet zoveel momenten samen, maar dat maakt de momenten die ze wel samen doorbrengen des te specialer. En "The One With All The Cheesecakes" is een van die speciale momenten.

In de aflevering wordt per ongeluk een cheesecake bezorgd bij Monica's appartement in plaats van bij de buren. Chandler begint het meteen op te eten en beweert dat het de beste cheesecake is die hij ooit heeft gehad, wat Rachel ertoe aanzet het te proberen. De twee verslinden de cheesecake en voelen zich dan schuldig. Gelukkig krijgen ze de kans om zichzelf te verzilveren als een paar dagen later een tweede cheesecake wordt bezorgd. Terwijl de twee het oorspronkelijk bij het juiste appartement afzetten, stelen ze het later terug.

2 Degene waar ze allemaal dertig worden (Seizoen 7, Aflevering 14)

Rachel ziet er ellendig uit op haar 30e verjaardag
Rachel ziet er ellendig uit op haar 30e verjaardag

Dertig worden is een bitterzoete mijlpaal die de aflevering "The One Where They All Turn Thirty" van seizoen zeven absoluut bereikt. Terwijl de aflevering het publiek laat zien hoe elk van de zes vrienden hun dertigste verjaardag doorbrachten, is het Rachels ervaring die de aflevering steelt.

In de aflevering is Rachel allesbehalve blij dat ze dertig wordt en probeert ze het grootste deel van de dag in haar kamer te verstoppen. Uiteindelijk lokken de vrienden haar de kamer uit en overladen haar met liefde. Het feest neemt echter een wending wanneer haar veel jongere vriend zijn eigen stress over het ouder worden uitspreekt. Het iconische moment van deze aflevering vindt later plaats wanneer Rachel haar hele levensplan schetst om te trouwen en 3 baby's te krijgen tegen de tijd dat ze 35 is, alleen om te beseffen dat ze 'de ware' al moest hebben ontmoet om dat te laten gebeuren.

1 The One Where Rachel Has A Baby (Seizoen 8, Afleveringen 23 & 24)

Rachel in het ziekenhuis bij de geboorte van Emma
Rachel in het ziekenhuis bij de geboorte van Emma

"The One Where Rachel Has A Baby" is de eerste geboorte-aflevering die de serie had gedaan, maar het is zeker degene die de meest iconische is geworden. Nadat hij eindelijk bevallen is, haast Ross Rachel naar het ziekenhuis waar het meteen bergafwaarts gaat.

Rachel heeft niet alleen te maken met een lange en pijnlijke bevalling, maar ze moet haar kamer delen met een constante parade van vrouwen die allemaal beter met de bevalling om lijken te gaan dan zij. Dan, in het tweede deel, krijgt Rachel eindelijk de baby, maar weet ze niet hoe ze haar moet noemen. Bovendien wordt Rachel per ongeluk voorgesteld om Joey te zijn in plaats van Ross, wat haar leven alleen maar ingewikkelder maakt.

Aanbevolen: