10 acteurs die slechts in één MCU-film zijn verschenen (tot nu toe)

Inhoudsopgave:

10 acteurs die slechts in één MCU-film zijn verschenen (tot nu toe)
10 acteurs die slechts in één MCU-film zijn verschenen (tot nu toe)
Anonim

Voor sommige acteurs is een rol in het Marvel Cinematic Universe als het winnen van de loterij, wat garant staat voor jarenlang werk en erkenning. Nu WandaVision het op tv aftrapt, lijken de mogelijkheden voor rollen in de MCU exponentieel te vermenigvuldigen.

Toch zit het leven van een acteur vol ups en downs. Rollen kunnen om verschillende redenen worden herschikt en soms kunnen zelfs de grootste namen worden afgewezen voor een rol. In andere gevallen kan de rol zelf worden overschaduwd door te veel andere krachtige uitvoeringen.

Voor deze acteurs omvatte hun tijd in het MCU één enkele film.

10 Liv Tyler's Betty werd vervangen door… Black Widow

The Incredible Hulk (2008) bleek niemands favoriete MCU-film te zijn, en het hele concept van de Hulk ging terug naar de tekentafel. Liv Tyler, die eind jaren negentig en begin jaren 2000 naam maakte met haar rollen in Lord of the Rings en Armageddon, deed wat ze kon, maar de rol was behoorlijk eendimensionaal en hield in dat ze "Bruce!" meestal. Het personage werd vergeetbaar en in The Avengers was het Black Widow die de aandacht trok van Mark Ruffalo's nieuwe stijl Bruce Banner/Hulk.

9 Terrence Howard werd gebudgetteerd uit 'Iron Man 2'

Het gerucht ging dat er jarenlang kwaad bloed was tussen Terrence Howard en Robert Downey Jr. na zijn vertrek uit de Iron Man-films. Na het succes van de eerste Iron Man, waarin hij James Rhodes/War Machine speelde, riep zijn contract op tot een uitbetaling van $ 8 miljoen voor het vervolg. Het was nu echter RDJ die een hoger salaris dwong, en de studio liet het aanbod van Howard vallen. Hij liep weg van de deal en werd vervangen door Don Cheadle - die overigens ook in de eerste plaats in aanmerking was gekomen voor de rol.

8 Glenn Close was onvergetelijk als Irani Rael

Glenn Close heeft een lange geschiedenis van optreden in gedenkwaardige rollen in tv en films. Het was nogal een verrassing om haar in een kleine rol te zien in Guardians of the Galaxy uit 2014, hoewel het haar en de make-up dat waarschijnlijk goedmaakten. Als leider van het Nova Corps werkte ze uiteindelijk samen met de Guardians om Ronan neer te halen. Maar de MCU heeft zich in geen recente films in de buurt van het Nova Corps gewaagd, en is dat blijkbaar ook niet van plan, waardoor ze één MCU-tegoed en een aantal uitstekende foto's heeft.

7 Adewale Akinnuoye-Agbaje is moeilijk te herkennen in 'Thor: The Dark World'

Thor: The Dark World (2013) is een van de minder presterende inzendingen van de MCU en is door veel fans vergeten. Normaal gesproken is het moeilijk om Adewale Akinnuoye-Agbaje te negeren, die een grote plons maakte in series als Lost en Oz.

In The Dark World speelde hij Algrim the Dark Elf, die de slechterik Kurse wordt, maar met zijn blonde haar en vervolgens een masker was hij bijna onherkenbaar. Het is jammer dat hij geen nieuwe kans heeft gekregen in de MCU - hij heeft een geweldige aanwezigheid op het scherm en zou nog steeds kunnen verschijnen als een andere gedenkwaardige schurk.

6 Julie Delpy had een korte rol in 'Age Of Ultron'

Frans-Amerikaanse actrice Julie Delpy heeft veel opmerkelijke rollen gehad in films zoals de Before Sunrise-serie, evenals een reeks prominente rollen in Franse films. Na twee Oscar-nominaties was het een verrassing om haar in een kleine rol te zien in de flashback-scène van Black Widow in Avengers: Age of Ultron uit 2015. Ze speelde Madame B, de verbiedende Sovjetfunctionaris die de jonge Natasha in Rusland opleidde. In de aankomende Black Widow-film zijn haar rollen vervangen door Melina Vostokoff van Rachel Weisz.

5 Edward Norton's Hulk werd herschikt

Er zijn een paar verschillende versies van waarom The Incredible Hulk (2008) volledig werd herschikt - in het bijzonder Edward Norton's versie van Bruce Banner/The Hulk zelf. Geruchten op de set en interviews met Norton suggereren dat het "creatieve verschillen" waren. Norton is berucht omdat hij aandringt op het recht om zijn eigen regels in het script te herschrijven, iets dat niet zo goed samengaat met het soort beperkingen voor schrijvers in de MCU. Aan het eind van de dag waren de opbrengsten van de kassa ook niet wat de studio had verwacht.

4 Olivia Munn zat een paar seconden in 'Iron Man 2'

Olivia Munns journalistieke werk aan Attack of the Show! en The Daily Show is waarschijnlijk de reden waarom ze werd gecast als tv-reporter in Iron Man 2. Ze verschijnt in de scene op het Stark Expo-evenement. Haar verslaggever, Chess Roberts, is degene die de wereld vertelt dat Tony eigenlijk nog leeft in de strips.

Zoals Jon Favreau het in een interview vertelt, zou Olivia echter een grotere rol moeten spelen als een meisje waar Tony bij betrokken was. en haar rol werd tot heel weinig teruggebracht.

3 Jeff Bridges was een gedenkwaardige Obadiah Stane

In de strips was Obadiah Stane slechts de eerste van de schurken die bekend staat als de Iron Monger, en hij had een vrij lange geschiedenis en zijn eigen wapenrusting. In de MCU was Obadiah echter klaar na de eerste Iron Man-film - overtroffen door Tony Stark. Het is jammer, want hij is een van de redenen die de eerste MCU-film zo gedenkwaardig maakte. Zijn schurk was sluw en sluw en verraste de meeste mensen. Het is jammer dat de geweldige acteur niet terug had kunnen komen voor meer.

2 De rol van Rebecca Hall werd tot heel weinig teruggebracht

Iron Man wordt door velen beschouwd als de beste MCU-film - Iron Man 3 uit 2013, waarmee de trilogie werd afgesloten, niet zozeer. De Britse actrice Rebecca Hall speelde Dr. Maya Hansen, Tony's voormalige affaire en huidige slechte meid/kwaadaardige wetenschapper. In de strips heeft ze een veel langer verhaal als een briljante wetenschapper die soms samen met Tony Stark werkt. Haar rol in Iron Man 3 zou de belangrijkste schurk zijn, maar die werd ingekort ten gunste van een mannelijke schurk voor de verkoop van speelgoed.

1 Stanley Tucci speelde de wetenschapper die Captain America creëerde

Stanley Tucci is een gerespecteerde acteur wiens vele rollen op tv en films terugkerende rollen bevatten op ER en meer recentelijk, Bojack Horseman, waar hij Herb Kazzaz vertolkt. In Captain America: The First Avenger was hij de vriendelijke Dr. Abraham Erskine die Steve Rogers uit de afwijzingslijn plukte en hem tot de eerste Super Soldier maakte. Hij speelt een centrale rol in het verhaal – aangezien zijn serum niet kan worden gerepliceerd – maar zowel in de strips als in de MCU wordt hij vermoord door een nazi-infiltrant.

Aanbevolen: