Disney Channel-sterren die in meer dan één Disney-show zijn verschenen

Inhoudsopgave:

Disney Channel-sterren die in meer dan één Disney-show zijn verschenen
Disney Channel-sterren die in meer dan één Disney-show zijn verschenen
Anonim

Iedereen weet dat werken in Hollywood een uiterst competitief beroep is. De meeste acteurs brengen jaren door met het spelen van minder belangrijke karakters voordat ze hun "doorbraak" -rol krijgen. En zelfs dan krijgt niet elke acteur gegarandeerd een andere rol.

Dit geldt vooral voor jonge acteurs die hun adolescentie wijden aan het najagen van hun dromen. Hoewel het moeilijk is om meerdere iconische rollen te krijgen, zijn er een handvol kindsterren die het hebben gedaan. Sommige acteurs krijgen zelfs de kans om in meerdere shows op hetzelfde netwerk te schitteren. Dat is wat er gebeurde met deze tien Disney Channel sterren.

10 Selena Gomez

Selena Gomez als Alex in Wizards of Waverly Place
Selena Gomez als Alex in Wizards of Waverly Place

Selena Gomez heeft niet alleen een succesvolle carrière als volwassene gehad, maar ze had ook een uiterst succesvolle carrière als kinderactrice. Gomez kreeg met name haar start in de iconische PBS-show Barney & Friends.

Gomez maakte vervolgens de sprong naar het "Muizenhuis" toen ze een kleine rol kreeg in The Suite Life of Zack and Cody waar ze Cole Sprouse kuste tijdens een toneelstuk op school. Daarna kreeg ze een terugkerende gastrol in Hannah Montana, waar ze Hannah's popsterrivaal speelde. Gomez kreeg haar eigen grote doorbraak op Disney Channel als Alex Russo op Wizards of Waverly Place.

9 Debby Ryan

Debby Ryan als Jessie in Jessie
Debby Ryan als Jessie in Jessie

Net als Selena Gomez kreeg Debby Ryan ook haar acteerstart in Barney and Friends en ze speelde zelfs in een Barney film. Daarna verhuisde ze naar Disney Channel, waar ze werd gecast als Bailey Pickett in The Suite Life on Deck.

Niet klaar om de banden met Disney Channel te verbreken toen The Suite Life on Deck eindigde, Ryan was in staat om haar eigen show voor het netwerk te landen. Ryan speelde Jessie, een jong meisje dat ervan droomt een ster te worden, maar tot die tijd een oppasbaantje neemt.

8 Dylan & Cole Sprouse

Zack en Cody dansen in de hotelkamer
Zack en Cody dansen in de hotelkamer

Een van de meer voor de hand liggende Disney Channel-sterren die in meerdere originele shows van Disney Channel zijn verschenen, zijn Dylan en Cole Sprouse. Hoewel de tweeling als jonge kinderen verschillende acteeroptredens had, kwam hun grote doorbraak toen ze werden gecast in The Suite Life of Zack and Cody van Disney Channel.

De serie liep drie seizoenen en was razend populair op het netwerk. Toen de serie eindigde, waren de Sprouse-tweeling niet klaar om hun karakters op te geven en zo werd The Suite Life on Deck geboren.

7 Zendaya

Zendaya in KC Undercover
Zendaya in KC Undercover

Zendaya is misschien wel de jongste vrouw die ooit een Primetime Emmy Award heeft gewonnen voor uitstekend acteren in een dramaserie, maar daarvoor bouwde ze een trouwe fanbase op met de hulp van Disney Channel.

Zendaya's eerste grote doorbraak kwam toen ze de rol van Rocky Blue op zich nam in Shake It Up, wat bij de première de best bekeken show van Disney Channel werd. Toen Shake It Up eindigde, was Zendaya getalenteerd en had ze het geluk om haar eigen Disney Channel-show te leiden: K. C. Undercover.

6 Genevieve "G" Hannelius

Genevieve Hannelius in hond met een blog
Genevieve Hannelius in hond met een blog

Genevieve "G" Hannelius is misschien geen begrip zoals sommige van de andere Disney Channel-sterren die in meerdere afleveringen hebben gespeeld, maar ze is zeker herkenbaar.

Hannelius kreeg voor het eerst haar start op Disney Channel en kreeg kleine terugkerende rollen in verschillende shows, waaronder Hannah Montana, Sonny With A Chance, Good Luck Charlie, en Jessie Uiteindelijk kreeg ze een eigen hoofdrol in de originele serie Dog with a Blog De serie liep drie seizoenen en gaf Hannelius de grote doorbraak waaraan ze had gewerkt voor, voor jaren.

5 Jason Dolley

Jason Dolley in Cory In The House
Jason Dolley in Cory In The House

Jason Dolley is absoluut een van de meest onderschatte Disney Channel-sterren die in de jaren 2000 en 2010 op het netwerk verscheen. Dolley kreeg zijn eerste start op Disney Channel door te verschijnen in de DCOM Read It And Weep.

Vanaf daar kreeg Dolley een ondersteunende rol in de That's So Raven spin-off Cory In The House. Dolley bleef werken met Disney aan verschillende DCOM's toen de serie eindigde voordat hij de rol van PJ Duncan kreeg op Good Luck Charlie.

4 China Anne McClain

China Anne McClain in A. N. T. Boerderij
China Anne McClain in A. N. T. Boerderij

Zoals veel andere acteurs, begon China Anne McClain als een minder belangrijk personage in verschillende shows. Interessant genoeg vonden de meeste van haar kleine rollen plaats in andere Disney Channel-shows zoals Hannah Montana en Wizards of Waverly Place.

Het duurde niet lang daarna dat McClain haar eigen Disney Channel-show landde waar ze Chyna Parks speelde op A. N. T. Boerderij. Ondanks dat de show eindigde in 2014, is McClain blijven werken met Disney Channel en verscheen hij in de DCOM Descendants als Uma.

3 Raini Rodriguez

Raini Rodriguez in Austin & Ally
Raini Rodriguez in Austin & Ally

Raini Rodriguez is een van die acteurs wiens naam je misschien ontgaat, maar die zeker herkenbaar en buitengewoon getalenteerd is. Rodriquez kreeg haar Disney Channel-start toen ze verscheen in een aflevering van The Suite Life of Zack & Cody waar ze Betsy speelde.

Een paar jaar later kreeg Rodriquez de ondersteunende rol van Trish in de Disney Channel-serie Austin & Ally Rodriguez verscheen ook in een aflevering van I Didn 't Do It en meest recentelijk werkte ze aan de Disney Channel-show Bunk'd waar ze Barb speelde.

2 Kyle Massey

Kyle Massey in That's So Raven
Kyle Massey in That's So Raven

Kyle Massey brak meteen door toen hij werd gecast als Cory Baxter in de Disney Channel Original Series That's So Raven. Cory Baxter is niet alleen een iconisch broer of zus-personage, maar hij werd helemaal alleen een iconisch personage.

Zo erg zelfs dat hij zijn eigen spin-off kreeg toen de serie eindigde, waarin hij en zijn vader San Francisco verlieten om in het Witte Huis te gaan werken. Naast Cory in the House leende Massey ook zijn stem aan de geanimeerde Disney-serie Fish Hooks.

1 Bridget Mendler

Bridget Mendler in Good Luck Charlie
Bridget Mendler in Good Luck Charlie

Bridget Mendler speelde al in een handvol films voordat ze in het "Mouse House" belandde waar ze voor het eerst op Jonas verscheen, en Nick Jonas' liefdesbelang speelde voor één aflevering. Van daaruit kreeg ze een terugkerende rol in Wizards of Waverly Place als Justins vampiervriendin.

Tijdens haar optreden in Wizards of Waverly Place kreeg Mendler de hoofdrol in haar eigen Disney Channel-show, waar ze Teddy Duncan speelde op Good Luck Charlie. Ze speelde ook in de DCOM Lemonade Mouth.

Aanbevolen: