Friends': de 10 beste afleveringen van Ross Geller

Inhoudsopgave:

Friends': de 10 beste afleveringen van Ross Geller
Friends': de 10 beste afleveringen van Ross Geller
Anonim

Als het gaat om iconische sitcoms, is geen enkele vergelijkbaar met de erfenis die NBC's Friends heeft achtergelaten. De show duurde niet alleen een indrukwekkende tien seizoenen, maar de show was ook de eerste keer dat een hele cast bij elkaar bleef om elk $ 1 miljoen per aflevering te betalen.

Hoewel Friends zonder twijfel iconisch is, zou het niet zo'n iconische status hebben bereikt zonder de zes personages die fans zijn gaan liefhebben of haten. Ross Geller is absoluut een van de personages die in het verwarde grijze gebied v alt. Fans houden van hem of haten hem en ze veranderen niet van gedachten. Toch had de paleontoloog, die hopeloos verliefd is op de beste vriend van zijn zus, gedurende de tien seizoenen enkele stralende momenten waardoor zelfs de nee-zeggers Ross waardeerden.

10 'The One Where Ross Finds Out' (Seizoen 2, Aflevering 7)

Ross en Rachel zoenen in Central Perk
Ross en Rachel zoenen in Central Perk

Veel van het geroezemoes rond Friends in de beginjaren had te maken met de relatie tussen Ross en Rachel. Het eerste seizoen heeft uitstekend werk geleverd door te stellen dat Ross nog steeds van Rachel hield en dit thema bleef gedurende de hele show bestaan.

Tijdens seizoen 2 kregen Ross en Rachel hun eerste kans om samen te zijn in de aflevering 'The One Where Ross Finds Out'. Ross kreeg eindelijk de kus waar hij van had gedroomd nadat hij hoorde dat Rachel gevoelens voor hem had toen ze belde en hem een dronken bericht achterliet. De scène laat niet alleen de zachtere kant van Ross zien, maar het is ook een van de beste zoenen aller tijden.

9 'The One With All The Resolutions' (Seizoen 5, Aflevering 11)

Ross loopt in een badjas Monica's appartement binnen
Ross loopt in een badjas Monica's appartement binnen

Het v alt niet te ontkennen dat het nooit gemakkelijk was voor Ross, maar de meeste obstakels in zijn leven waren zijn eigen schuld. Misschien is dat de reden waarom fans van hem wegtrekken

Ross slaagt er echter in om de show te stelen in een van de beste afleveringen van seizoen 5. Na een behoorlijk slecht jaar te hebben gehad, besluit Ross dat zijn goede voornemen voor 1999 is om gelukkig te zijn en elke dag iets nieuws te proberen. Hij begint deze uitdaging door een leren broek te kopen die hij draagt op zijn eerste date met Elizabeth, wat een vergissing blijkt te zijn als hij erin slaagt de broek naar beneden te krijgen, maar niet weer omhoog na een bezoek aan de badkamer.

8 'The One With The Cop' (Seizoen 5, Aflevering 16)

Rachel, Ross en Joey verhuizen een bank
Rachel, Ross en Joey verhuizen een bank

Met zoveel personages kan niet iedereen de ster zijn in elke aflevering. Wat interessant is aan het personage van Ross, is dat hij erin slaagde de aflevering te stelen terwijl hij niet het middelpunt was.

Hoewel de aflevering misschien "The One With The Cop" wordt genoemd, kun je het beter onthouden als degene waar Ross een bank koopt en te goedkoop is om deze te laten bezorgen. Wat er daarna gebeurt, is een van de meest hilarische momenten van de show als Ross voortdurend "pivot" roept naar Rachel en Chandler, die vriendelijk hebben aangeboden hem te helpen de bank te verplaatsen.

7 'Degene waar Joey zijn verzekering verliest' (Seizoen 6, Aflevering 4)

Ross geeft les
Ross geeft les

Ross was misschien niet altijd de meest herkenbare vriend van het stel, maar een van zijn meest herkenbare momenten vond plaats tijdens seizoen 6.

In de aflevering krijgt Ross een parttime baan als docent aan een universiteit. Zijn opwinding en zenuwen krijgen het beste van hem en op de eerste dag voltooit Ross zijn hele lezing met een Brits accent. Ross heeft onmiddellijk spijt van zijn fout en probeert zijn accent af te bouwen zonder dat de studenten het weten, maar ze merken het meteen. Het wordt nog erger voor Ross wanneer Rachel midden in de lezing stormt om tegen hem te schreeuwen omdat hij de nietigverklaring niet heeft aangevraagd. Opnieuw beschaamd en nerveus keert Ross' Britse accent terug.

6 'The One With Ross' Teeth' (Seizoen 6, Aflevering 8)

Ross doet make-up op om zijn witte tanden te verbergen
Ross doet make-up op om zijn witte tanden te verbergen

Ross maakte tijdens seizoen 6 echt een comedie, waardoor hij destijds populairder werd onder de fans.

In deze aflevering is Ross opgewonden om op date te gaan met Hillary en besluit hij zijn tanden voor de date te laten bleken om indruk op haar te maken. Er gaat echter iets mis als de tanden van Ross zo wit naar buiten komen dat ze verblindend en hilarisch zijn. Ross probeert een heleboel verschillende manieren om zijn tanden niet te laten opvallen, maar niets werkt, dus besluit hij om niet te praten tijdens de date. Hillary komt echter achter de tanden wanneer ze beginnen te gloeien onder een zwart licht.

5 'The One With The Routine' (Seizoen 6, Aflevering 10)

Ross en Monica dansen
Ross en Monica dansen

Ross is misschien het ergste als hij alleen is, maar op de een of andere manier zijn deze twee komisch goud als hij bij Monica is. De chemie tussen hun broers en zussen wordt echt gespeeld om te lachen in de aflevering "The One With The Routine" met het thema "The One With The Routine" van seizoen 6.

In deze aflevering nodigt Janice Joey, Monica en Ross uit om een feest bij te wonen voor de opnames van het Rockin' Eve-feest van Dick Clark. Stervend om een plek op het platform te krijgen zodat ze op televisie kunnen worden gezien, besluiten Ross en Monica om 'de routine' te doen, een dans die ze verzonnen toen ze nog op de middelbare school zaten. Uiteindelijk selecteert de producer ze om op het podium te staan, niet omdat ze goede dansers zijn, maar omdat ze geweldig zullen zijn voor de 'bloopers roll'.

4 'The One With The Holiday Armadillo' (Seizoen 7, Aflevering 10)

Ross verkleed als gordeldier voor een kerstboom
Ross verkleed als gordeldier voor een kerstboom

De feestdagen zijn de beste tijd van het jaar en de meeste sitcoms maken er altijd een punt van om minstens één aflevering met een vakantiethema uit te zenden. Vrienden is geen uitzondering op dit idee.

Nadat hij verneemt dat Ross voor het eerst de vakantie met Ben mag doorbrengen, is hij vastbesloten om hem over hun joodse afkomst te leren nadat hij heeft vernomen dat Susan alleen Kerstmis met hem heeft gevierd. Ross realiseert zich echter dat een vakantie zonder de kerstman traumatiserend kan zijn, dus probeert hij een kerstmankostuum te huren. Met alle gehuurde kostuums, blijft Ross een gordeldierkostuum huren waarvan hij zegt dat het de vriend van de kerstman is. Ross gaat vervolgens door met het onderwijzen van Ben over Haunaka terwijl hij gekleed is in het gordeldierkostuum.

3 'The One Where They All Turn Thirty' (Seizoen 7, Aflevering 14)

Ross in zijn rode cabriolet op zijn 30e verjaardag
Ross in zijn rode cabriolet op zijn 30e verjaardag

Ongetwijfeld een van de beste afleveringen van Friends aller tijden is die waarin Rachel dertig wordt en om de groep te vieren die allemaal herinneringen opha alt aan hun eigen verschrikkelijke dertigste verjaardagen.

Ross slaagt erin de humor in deze aflevering te brengen door herinneringen op te halen aan zijn midlifecrisisaankoop van een rode MGB-sportwagen. Ross probeert zijn aankoop te bespelen, maar het is voor sommige van zijn vrienden duidelijk dat hij het alleen kocht om zich jong te voelen. Hoewel het hem misschien niet jonger maakt, maakt de auto hem wel aantrekkelijk voor zowel Phoebe als Rachel, die allebei een ritje in de auto willen maken. Een ritje maken wordt echter een hilarisch obstakel wanneer Ross ontdekt dat zijn auto op straat is ingepakt.

2 'The One Where Rachel Tells' (Seizoen 8, Aflevering 3)

Ross kijkt geschokt
Ross kijkt geschokt

Ross is het beste als hij over-emotioneel is en overrompeld is, wat hem angstig en hilarisch maakt. Dat is precies de combinatie die fans ontmoetten in de aflevering "The One Where Rachel Tells" van seizoen acht.

In de aflevering vertelt Rachel eindelijk aan Ross dat ze zwanger is van zijn baby. Verbijsterd reageert Ross niet zo goed, en in plaats van opgewonden te zijn gaat hij tekeer over hoe ze een condoom hebben gebruikt. Hoewel het moment zowel ongemakkelijk als hilarisch is, verlost Ross zichzelf uiteindelijk door op te komen dagen bij Rachels echografie-afspraak, waar hij haar helpt hun baby op de foto te zien.

1 'The One With Ross' Tan' (Seizoen 10, Aflevering 3)

Ross pronkt met zijn kleurtje
Ross pronkt met zijn kleurtje

Ross heeft in de loop van de tien seizoenen behoorlijk wat uiterlijk snafus gehad. En hoewel het tandenknarsen hilarisch is, gaat er niets boven de aflevering waarin Ross zijn eerste spraytan krijgt.

Nadat Monica thuiskomt met een spraytan, besluit Ross er zelf een te kopen. Ross raakt echter in de war door de aanwijzingen en krijgt uiteindelijk twee keer gekleurd op zijn voorkant. Als hij teruggaat. hij is van plan om twee jassen op zijn achterkant te krijgen, maar de zonnebank is verwarrend en uiteindelijk krijgt hij nog twee jassen op zijn voorkant gespoten.

Aanbevolen: