Friends': Joey's 10 beste afleveringen

Inhoudsopgave:

Friends': Joey's 10 beste afleveringen
Friends': Joey's 10 beste afleveringen
Anonim

Toen Friends debuteerde in 1994, had niemand verwacht dat het het culturele fenomeen zou worden dat het was en is. Zelfs nu, 27 jaar later, is Friends nog steeds een van de meest iconische sitcoms aller tijden.

Misschien ligt een deel van de cult-aantrekkingskracht van de show bijna twee decennia later bij de cast van de show. Hoewel elk personage zijn eigen rol in de show speelde, zouden sommigen beweren dat Joey de show vaker heeft gestolen dan de anderen. Wie houdt er tenslotte niet van een goedhartige, door voedsel geobsedeerde soapacteur.

10 'The One Where No One's Ready' (Seizoen 3, Aflevering 2)

Joey met een miljoen lagen van dichtbij
Joey met een miljoen lagen van dichtbij

"The One Where No One's Ready" is misschien wel een van de beste afleveringen van het derde seizoen van Friends. Elk personage heeft zijn eigen moment om te schitteren, maar Joey brengt echt de komedie.

In de aflevering zijn Joey en Chandler in oorlog nadat Joey werd misleid om kippenvet uit een kopje te eten. De oorlog escaleert tot de twee beste vrienden die vechten om een stoel in Monica's appartement. Nadat hij verneemt dat Chandler al zijn ondergoed heeft, verlaat Joey het appartement om terug te komen met meerdere lagen van Chandlers kleren aan om hem terug te pakken.

9 'The One In Vegas' (Seizoen 5, Aflevering 23 & 24)

Joey gekleed in harnas in Las Vegas
Joey gekleed in harnas in Las Vegas

De cast van Friends reisde niet te veel tijdens de tienjarige looptijd, maar ze kregen wel de kans om Las Vegas te bezoeken tijdens de tweedelige finale van seizoen vijf.

In deze aflevering werkt Joey in Caesar's Palace nadat de film die hij wilde gaan filmen is stopgezet. Joey schaamt zich om zijn vrienden de waarheid te vertellen en doet alsof hij nog steeds aan de film werkt. Dit plan mislukt wanneer de bende in Vegas verschijnt en Joey in het hotel aan het werk is. Tijdens het tweede deel van de aflevering ontdekt Joey een nieuw carrièrepad wanneer hij zijn 'handtweeling' vindt.

8 'The One With Joey's Porsche' (Seizoen 6, Aflevering 5)

Joey gekleed in Porche merchandise
Joey gekleed in Porche merchandise

Van alle vrienden is Joey absoluut degene die meer is afgestemd op de fijnere dingen in het leven. Helaas helpt een worstelende acteur hem niet altijd om die dingen te verwerven.

Tijdens de zesde aflevering van dit seizoen krijgt Joey de kans om van de fijnere dingen te genieten wanneer hij de sleutels van een Porsche vindt bij Central Perk. Eerst probeert hij de eigenaar te vinden, maar als hij merkt dat hij extra aandacht krijgt als hij voor de auto staat, geeft hij die missie op.

7 'The One With Joey's Fridge' (Seizoen 6, Aflevering 19)

Joey eet alle spullen uit zijn koelkast
Joey eet alle spullen uit zijn koelkast

Joey stal echt de show tijdens het zesde seizoen van Friends, vooral in 'The One With Joey's Fridge'.

In deze aflevering komt Joey's ergste nachtmerrie uit als zijn koelkast kapot gaat. Maar omdat Joey geen werk heeft, kan hij het zich niet veroorloven om de koelkast te vervangen, dus vraagt hij zijn vrienden om hulp. Terwijl Joey wanhopig zijn vrienden probeert te overtuigen om hem te helpen, geeft hij het uiteindelijk op en besluit om al het voedsel in de koelkast op te eten voordat het bederft.

6 'The One With The Proposal: Part 1' (Seizoen 6, Aflevering 24)

Joey draagt een kapiteinshoed
Joey draagt een kapiteinshoed

Hoewel het niet te ontkennen v alt dat "The One With The Proposal" een van de beste Monica en Chandler-afleveringen van de serie is, heeft Joey ook een iconische rol in de aflevering. Vooral tijdens deel 1.

Als Joey samen met Rachel een liefdadigheidsevenement bijwoont, neemt hij deel aan een stille veiling en denkt hij dat het doel is om te raden hoeveel de items zijn. Joey wint uiteindelijk een jacht waar hij enthousiast over is, totdat Rachel uitlegt dat hij ervoor moet betalen. De twee brengen de rest van de aflevering door met proberen de op één na hoogste bieder te overtuigen om de boot van Joey te kopen, maar uiteindelijk besluit Joey dat hij het jacht voor zichzelf wil houden.

5 'The One With Joey's Award' (Seizoen 7, Aflevering 18)

Joey bij de awardshow
Joey bij de awardshow

Joey's beste momenten gebeuren wanneer hij het goed bedoelt, maar merkt dat hij slecht voorbereid is op situaties. Dat is precies wat er gebeurt in deze aflevering van seizoen zeven.

Na jaren acteren wordt Joey eindelijk genomineerd voor een Soapie Award en hij is meer dan enthousiast. Joey besteedt al zijn vrije tijd aan het oefenen van zijn dankwoord en zijn 'gracious loser face'. Wanneer Joey de prijs verliest, gaat al zijn training echter uit het raam en hij eindigt zijn dankwoord terwijl hij op het podium een heel andere prijs uitreikt.

4 'The One Where Joey Dates Rachel' (Seizoen 8, Aflevering 12)

Joey houdt Rachel vast in zijn appartement
Joey houdt Rachel vast in zijn appartement

Van alle relaties op Friends was een van de meest betwiste relaties de relatie tussen Joey en Rachel tijdens het achtste seizoen. Houd ervan of haat het, het v alt niet te ontkennen dat de relatie fans enkele van de beste Joey-momenten heeft opgeleverd.

In deze aflevering besluit Joey Rachel mee uit te nemen op een date, omdat ze niet veel uit is geweest sinds ze moeder is geworden. De twee besluiten wat plezier te maken en elkaar al hun geheime bewegingen te laten zien. Het is allemaal leuk en leuk totdat Joey zich realiseert dat hij misschien gevoelens voor Rachel heeft die ze niet oppikt.

3 'The One With Joey's Interview' (Seizoen 8, Aflevering 19)

Joey wordt geïnterviewd
Joey wordt geïnterviewd

Als shows zo lang in de lucht zijn, doen ze af en toe afleveringen die sterk afhankelijk zijn van flashbacks en clips van eerdere afleveringen. Hoewel Friends geen uitzondering is, maakten ze hun clip-aflevering extra hilarisch door Joey centraal te stellen.

In de aflevering wordt Joey geïnterviewd door een schrijver voor Soap Opera Digest. Bang dat hij het weer gaat verknoeien, vraagt hij zijn vrienden om bij Central Perk te zijn wanneer het interview plaatsvindt, zodat ze hem kunnen onderbreken als hij iets verkeerds zegt.

2 'The One With The Mugging' (Seizoen 9, Aflevering 15)

Joey in het appartement van Monica
Joey in het appartement van Monica

Veel van de beste momenten van Friends vonden plaats in kleine fysieke komische momenten. 'The One With The Mugging' is een van die afleveringen vol fysieke komedie, speciaal voor Joey.

In de aflevering doet Joey een auditie bij een legendarische toneelregisseur. De auditie gaat niet goed, maar een producer vraagt hem om het later nog eens te proberen. Als Joey terugkomt moet hij echt plassen maar de regisseur laat hem niet gaan dus levert hij zijn optreden met een volle blaas af. Joey beha alt de prestatie en is er nu van overtuigd dat hij zich het beste gedraagt als hij moet plassen.

1 'The One Where The Stripper Cries' (Seizoen 10, Aflevering 11)

Joey op een spelshow
Joey op een spelshow

Zelfs toen Friends aan het afbouwen was, stopten de schrijvers altijd met het brengen van grappige dingen. Sommige van de beste afleveringen van de show vinden zelfs plaats in het afgelopen seizoen, zoals 'The One Where The Stripper Cries'.

Hoewel er veel gaande is in deze aflevering, steelt Joey de show wanneer hij verschijnt in de spelshow 'Pyramid'. Samen met een gewoon persoon doet Joey zijn best om het spel te winnen, maar hij verliest uiteindelijk elke ronde, ook al zijn zijn vragen uiterst eenvoudig.

Aanbevolen: