10 muzikanten die verrassend goede acteurs zijn

Inhoudsopgave:

10 muzikanten die verrassend goede acteurs zijn
10 muzikanten die verrassend goede acteurs zijn
Anonim

Hoewel het zeker geen geheim is dat filmsterren vaak hun geluk beproeven met muziek en muzikanten proberen door te breken in de filmindustrie - meestal hebben celebs de neiging om slechts op één gebied getalenteerd te zijn, maar zo nu en dan en dan verrassen sommigen ons. Sommige sterren lijken gewoon een ongelooflijke stem te hebben en kunnen ook acteren, wat absoluut een zeldzame talentencombinatie is.

Vandaag dachten we dat we eens zouden kijken naar enkele van die sterren die beroemd werden met muziek, maar die ons in de loop der jaren ook hebben weten te verrassen met haar acteervaardigheden. Van beroemde popsterren als Lady Gaga en Justin Timberlake tot muzieklegendes als Dolly Parton en Barbra Streisand - blijf scrollen om te zien welke muzikanten indruk op ons hebben gemaakt met welke acteerprestaties!

10 Cher In 'Moonstruck'

Cher in Moonstruck
Cher in Moonstruck

De lijst wordt afgetrapt door zangeres Cher die een ongelooflijke prestatie gaf in de rom-com Moonstruck uit 1987 waarin ze Loretta Castorini speelde. Voor de vertolking won Cher de Academy Award voor beste actrice. In de loop der jaren speelde Cher in nogal wat opmerkelijke projecten en ze heeft zich zeker ook gevestigd als een getalenteerde actrice. Enkele van Cher's meest memorabele films zijn The Witches of Eastwick, If These Walls Could Talk, Silkwood en Mask.

9 Madonna In 'A League of Their Own'

Madonna in een eigen competitie
Madonna in een eigen competitie

Over Cher gesproken - haar zeker niet favoriete collega-muzikant Madonna staat ook op de lijst van vandaag. De koningin van de pop verraste zeker iedereen met haar vertolking van Mae Mordabito in het sportkomedie-drama A League of Their Own uit 1992. Naast deze rol staat Madonna bekend om haar acteerprestaties in een aantal grote blockbusters zoals Desperately Seeking Susan, Dick Tracy en Evita.

8 Lady Gaga In 'A Star Is Born'

Lady Gaga in A Star Is Born
Lady Gaga in A Star Is Born

Volgende op de lijst is zangeres Lady Gaga, die zeker niet alleen indruk maakte op haar fans met haar vertolking van de opkomende muzikant Ally Maine in het romantische drama A Star Is Born uit 2018.

Hoewel Lady Gaga haar focus nog steeds op muziek houdt, was ze in de loop der jaren ook te zien in films als Machete Kills en Sin City: A Dame to Kill For - en dit jaar zullen fans haar ster te zien krijgen in de aanstaande biografische misdaadfilm House of Gucci.

7 Eminem In '8 Mile'

Eminem in 8 Mile
Eminem in 8 Mile

Laten we verder gaan met rapper Eminem die Jimmy "B-Rabbit" Smith Jr. speelde.in de dramafilm 8 Mile uit 2002. Op dit moment blijft 8 Mile het grootste acteerproject van de rapper, ook al heeft hij kleine optredens in andere films zoals The Wash, Funny People, The Interview en Bodied.

6 Justin Timberlake In 'The Social Network'

Justin Timberlake in het sociale netwerk
Justin Timberlake in het sociale netwerk

De volgende op de lijst is popster Justin Timberlake die Sean Parker speelde in het biografische drama The Social Network uit 2010. Naast deze rol heeft het voormalige NSYNC-lid in de loop der jaren nogal wat gedobbeld in acteren en hij speelde ook in films als Bad Teacher, Friends with Benefits, In Time en Alpha Dog.

5 Jennifer Hudson en Beyoncé in 'Dreamgirls'

Jennifer Hudson en Beyoncé in Dreamgirls
Jennifer Hudson en Beyoncé in Dreamgirls

Laten we verder gaan met Jennifer Hudson en Beyoncé die schitterden in het muziekdrama Dreamgirls uit 2006 waarin ze Effie White en Deena Jones speelden. Naast deze film speelde Jennifer Hudson ook in Fragments – Winged Creatures, Winnie Mandela en The Inevitable Defeat of Mister & Pete – terwijl Beyoncé besloot om zich bij de cast van Obsessed, Cadillac Records, The Pink Panther en The Fighting Temptations te voegen.

4 Barbra Streisand In 'The Way We Were'

Barbra Streisand zoals we waren
Barbra Streisand zoals we waren

Een andere muzikant die ongetwijfeld ook een zeer getalenteerde actrice is, is Barbra Streisand, die Katie Morosky speelde in het romantische drama The Way We Were uit 1973.

Naast deze rol speelde Barbara in de loop der jaren in tal van beroemde blockbusters, waaronder Funny Girl, Hello, Dolly!, Funny Lady, De spiegel heeft twee gezichten, en er is een ster geboren.

3 Dolly Parton In '9 tot 5'

Dolly Parton in 9 tot 5
Dolly Parton in 9 tot 5

Iedereen die de komische film 9 tot 5 uit 1980 heeft gezien, weet zeker dat Dolly Parton, die Doralee Rhodes speelde, een absoluut ongelooflijke prestatie heeft geleverd. De countrymuzikant heeft door de jaren heen behoorlijk veel geacteerd en het is veilig om te zeggen dat Dolly behoorlijk getalenteerd is. Naast 9 tot 5 is de muzikant ook bekend van films als The Best Little Whorehouse in Texas, Rhinestone, Steel Magnolias, Straight Talk en Joyful Noise.

2 Mary J. Blige In 'Mudbound'

Mary J. Blige in Mudbound
Mary J. Blige in Mudbound

De volgende op de lijst is R&B-artiest Mary J. Blige die Florence Jackson vertolkte in het Amerikaanse historische drama Mudbound uit 2017. Hoewel Mudbound zeker Mary J is, Blige's meest geprezen film - de muzikant is ook te zien in Prison Song, I Can Do Bad All By Myself, Black Nativity en Pink Skies Ahead.

1 Janelle Monae In 'Moonlight'

Janelle Monae in maanlicht
Janelle Monae in maanlicht

De lijst wordt afgerond door Janelle Monáe die Teresa speelde in het met een Academy Award bekroonde coming-of-age-drama Moonlight uit 2016. Terwijl Janelle zich op haar muziek concentreert, heeft ze in de loop der jaren in enkele van de blockbusters gestaard, zoals Hidden Figures, Welcome to Marwen, Harriet, Antebellum en The Glorias. Afgaande op het werk dat ze in de filmindustrie heeft gedaan, zou het niemand verbazen dat de muzikant in de toekomst in meer veelgeprezen films zou acteren.

Aanbevolen: