Kelly Marie Tran dringt aan op queer-representatie in 'Raya And The Last Dragon

Inhoudsopgave:

Kelly Marie Tran dringt aan op queer-representatie in 'Raya And The Last Dragon
Kelly Marie Tran dringt aan op queer-representatie in 'Raya And The Last Dragon
Anonim

Kelly Marie Tran heeft de dag van Disney-fans gemaakt nadat ze suggereerde dat het personage dat ze in Raya en The Last Dragon uitspreekt misschien niet hetero is.

De actrice, bekend van het spelen van Rose Tico in de nieuwe Star Wars-trilogie, heeft een levenslange droom zien uitkomen met de kans om Raya in te spreken.

Tran zei dat ze besloot de relatie tussen Raya en haar oude vijand Namaari (ingesproken door Gemma Chan) romantisch te spelen. Als fans wat queer vibes in de film oppikten, was dat niet per ongeluk.

Kelly Marie Tran ziet haar Disney-personage Raya absoluut als queer

In een interview met Vanity Fair legde Tran uit dat er "een aantal romantische gevoelens gaande zijn" tussen Raya en Namaari.

Nadat Disney jarenlang een openlijk queer prinses-personage plaagde zonder iets te leveren, voelt dit als een stap in de goede richting.

"Ik denk dat als je een persoon bent die naar deze film kijkt en je de representatie ziet op een manier die voor jou echt en authentiek aanvoelt, het echt en authentiek is," zei Tran.

“Ik denk dat het me in de problemen kan brengen als ik dat zeg, maar wat dan ook,” voegde ze eraan toe.

Fans reageren op Tran en impliceren dat Raya niet hetero is

Fans verheugden zich over het nieuws dat Disney's nieuwste prinses misschien homo is.

“raya en de laatste draak en luca geven ons een ingehouden queer-representatie, daar hou ik van”, merkte een fan op.

“Ok, ik heb net Raya en de laatste draak gezien en hoe komt het dat NIEMAND VAN JULLIE MIJ VERTELDE DAT HET QUEER AS FK was,” was een andere opmerking.

De hoofdrolspeelster van Raya en The Last Dragon aan hun zijde hebben is enorm, maar nog steeds niet genoeg in termen van de lang beloofde queer zichtbaarheid Disney is op zijn tenen rondgelopen sinds Frozen.

“Ik heb het niet gezien, maar ik ben blij dat Kelly Marie Tran Raya als een queer ziet”, luidt een andere tweet.

“disney is een stel lafaards raya was letterlijk perfect opgezet voor een queer held en schurk en ze gingen in plaats daarvan aas”, schreef een fan.

"Niemand kan me vertellen dat Namaari en Raya niet bedoeld waren om Disney's eerste officiële queer-prinsespaar te zijn, maar toen haakten ze af", schreef iemand.

Raya en The Last Dragon kunnen on demand worden gestreamd op Disney+

Aanbevolen: