Alle stemacteurs die Batman hebben gespeeld

Inhoudsopgave:

Alle stemacteurs die Batman hebben gespeeld
Alle stemacteurs die Batman hebben gespeeld
Anonim

De lijst met alle acteurs die de op één na meest iconische superheld aller tijden hebben geuit, is eerlijk gezegd enorm. De dappere acteurs die het aangedurfd hebben hun stemtalenten te gebruiken om The Dark Knight tot leven te brengen, variëren van 'ja, dat kan ik zien' tot 'echt waar? Ik had het nooit geraden. In sommige gevallen hebben de acteurs die de duistere burgerwacht van DC hebben geuit, het personage gedefinieerd op een manier die de filmische versie overtreft.

Het Batman-personage heeft zich verspreid over alle vormen van media, van films, animatie en zelfs een musical van Tim Burton die nooit het daglicht zag, en met elke incarnatie komt een unieke kijk op de iconische stem van Batman. Sommige zijn fantastisch en, nou ja, sommige zijn… anders… (hoest, hoest, Christian Bale) Deze lijst wil licht werpen op de acteurs die Batman zijn stem gaven.

7 Jensen Ackles: ‘Batman: The Long Halloween’

Jensen Ackles is geen onbekende in de wereld van DC. Immers, naast het spelen van Jason Teague, speelde hij bijna Clark Kent op Smallville. De stem van Batman worden is echter inderdaad een aantal dingen van het volgende niveau. Ackles uitte The Dark Knight in Batman: The Long Halloweenin 2021. De geanimeerde bewerking van Jeph Loebs populaire graphic novel werd met lovende kritieken ontvangen voor zowel de film zelf als Jensens vertolking van het personage.

Volgens EW.com had Ackles het volgende te zeggen over het uiten van het iconische personage: "Ik kom uit een vorige film waarin ik Red Hood uitte," vervolgde Ackles: "Dus toen ik hiervoor werd gebeld, ging ervan uit dat ik die rol opnieuw zou spelen in het verhaal dat deze jongens aan het aanpassen waren. Maar toen realiseerde ik me dat ik de upgrade had gekregen! Ik denk niet dat ze het hele woord 'Batman' eruit hebben gehaald. Ze zeiden 'Bat-' en ik had zoiets van, ja!"

6 Troy Baker: ‘Batman: The Telltale Series’

Troy Baker leende zijn buitengewone stemtalenten aan Batman: The Telltale Series, intonatie The Dark Knighten het toevoegen van nog een iconisch personage aan zijn toch al indrukwekkende cv. De productieve stemacteur, die af en toe ook de stem van The Joker heeft ingesproken, is ook de stem van Joel Miller uit de The Last of Us-serie, The Arkham Knight/Jason Todd uit de Batman Arkham-serie, evenals een hele reeks Marvel-personages zoals Hawkeye en Loki. Misschien moet er wat ijs op de oude stembanden worden gelegd, meneer Baker.

5 Will Arnett: ‘The Lego Movie’

Will Arnett stapte op de superheldenplaat en sprak een Batman uit die geobsedeerd was door het upgraden van het geluidssysteem in zijn Batmobile in The Lego Movie. Hoewel de Dark Knight niet het meest complexe personage is dat hij heeft geuit (dat onderscheid behoort tot een bepaald antropomorf paard), heeft Arnett niettemin een geweldige tijd gehad om de meer kindvriendelijke, ironische Lego-versie van Batman uit te spreken. De ster van Arrested Development heeft zelfs een "voice-off" gehad met mede-Batman-stemacteur Ben McKenzie op Jimmy Kimmel Live, tot grote vreugde van het publiek.

4 Peter Weller: ‘The Dark Knight Returns Part 2’

Het wordt niet veel grauwer en grimmiger dan het optreden van Peter Weller als een door de strijd uitgesleten Batman in de geanimeerde bewerking van Frank Millers The Dark Knight Returns. De Robocop-ster sprak met Batman News.com over zijn vertolking van The Dark Knight en zei: Ik had geen specifiek idee van de rol die binnen zou komen. Ik weet dat Batman endemisch is voor legendes, een hoeksteen is van Americana, en ik heb gewoon gevleugeld het. Ik was net klaar om binnen te komen met mijn wapens geladen en te doen wat de directeur zei.”

3 Ben McKenzie: ‘Batman: Year One’

Ben McKenzie was de stem van Batman in 2011's Batman: Year One. Met een score van 88% op Rotten Tomatoes werd de bewerking van het populaire werk van Frank Miller door de meesten goed ontvangen. McKenzie zou Jim Gordon gaan vertolken in de Gotham-serie en zo vertrouwd raken met de Batman-mythos.

Tijdens een gesprek met The Batman Universe.net, had McKenzie het volgende te zeggen over zijn eerste reactie op het aanbod van de rol: "Toen ik het aanbod voor Batman: Year One kreeg, was ik erg opgewonden omdat ik dit echt leuk vind specifieke kijk op Batman. Het is een donkerdere kijk - een versie van Frank Miller - op het oorspronkelijke verhaal. En ik denk dat het leuk is om het personage te spelen op een manier die meer doet denken aan zijn wezen als een echte burgerwacht. Hij is een stoere, gekwelde ziel die wraak eist op een crimineel element dat hem iets heel belangrijks heeft afgenomen. Als acteur geeft deze rol je een beetje meer achtergrondverhaal, dus je hebt de kans om hem als een echt persoon te spelen, zij het een persoon die een een beetje mentaal onstabiel misschien, maar toch heldhaftig. Het is spannend om een personage te spelen dat zo intens en ongewoon is."

2 Diedrich Bader: ‘Batman: The Brave And The Bold’

Diedrich Bader's eerbetoon aan de luchtige, campy dagen van Batman werd briljant geuit in Batman: The Brave and the Bold serie. Bader is geen onbekende voor geanimeerde superhelden, maar heeft de afgelopen jaren zijn talenten ook uitgeleend aan mensen als The Tick. Terwijl hij sprak met TV Web.com, mijmerde Bader over zijn kijk op de iconische burgerwacht: "Ik denk dat iedereen die de kap opzet een slechte imitatie doet van Kevin Conroy,hij is echt de ultieme Batman," vervolgde Bader, "Maar wat geweldig was aan deze show was vanwege de lichtere toon en stilistisch heel anders dan andere incarnaties van Batman, ze dachten een beetje buiten de gebaande paden en huurden iemand in die comedy doet voor de kost en ik denk dat dat als het niet in die richting was gegaan, ik de rol zeker niet had gekregen.”

1 Kevin Conroy: ‘Batman: TAS’

Als je je ogen sluit en aan Batmans stem denkt, is het waarschijnlijk Kevin Conroys die in je oren weerklinkt. De stem van The Dark Knight in het DC-animatie-universum en de Batman Arkham-games, terwijl hij ook zijn uitgesproken vocalen leende aan een paar animatiefilms met de superheld, het is geen wonder dat Mr. Conroy synoniem is geworden met de duistere en broeierige hand van gerechtigheid in het DC-universum. Conroy is de stem van The Batman.

Aanbevolen: