10 achterdeurpiloten die nog nooit een volledige serie hebben gezien

Inhoudsopgave:

10 achterdeurpiloten die nog nooit een volledige serie hebben gezien
10 achterdeurpiloten die nog nooit een volledige serie hebben gezien
Anonim

Ben je ooit gaan zitten om een aflevering van je favoriete tv-programma te kijken, om erachter te komen dat de hoofdpersonen zijn gedegradeerd tot een niet-substantiële subplot? Is het je ooit opgevallen dat een langlopende serie nieuwe personages en locaties introduceert, alleen om ze nooit meer te zien? Zo ja, dan ben je waarschijnlijk in het troebele water van een achterdeurpiloot beland.

Gecreëerd als een manier om potentiële tv-spin-offs te pitchen, zijn achterdeurpiloten in wezen traditionele testafleveringen die zijn ingeklemd in een seizoen van hun moedershow. Hoewel sommige hebben geleid tot het creëren van succesvolle spin-offs, zien de meeste achterdeurpiloten nooit een volledige serie en worden ze eenvoudig herinnerd als die vreemde afleveringen waarin de show werd gekaapt door een gloednieuwe cast van personages.

10 'Het Kantoor' - 'De Boerderij'

Cast van 'De boerderij&39
Cast van 'De boerderij&39

Na negen succesvolle seizoenen kreeg The Office eindelijk zijn eerste spin-off behandeling in de vorm van een achterdeurpilot genaamd 'The Farm'. 'The Farm', uitgezonden tijdens het laatste seizoen van de show, volgde de avonturen van Dwight Schrute (Rainn Wilson) en de rest van de familie Schrute. De aflevering was een kritieke mislukking en wordt algemeen beschouwd als een van de slechtste afleveringen in de geschiedenis van de show. Na het gebrek aan enthousiasme voor de aflevering, besloot NBC om niet verder te gaan met de spin-off.

9 'That's So Raven' - 'Goin' Hollywood'

Cast van 'That's So Raven&39
Cast van 'That's So Raven&39

Voor het eerst kijken naar 'Goin' Hollywood' kan een ietwat schokkende ervaring zijn. De aflevering begint als elk ander That's So Raven-verhaal, waarbij Cory een wedstrijd wint om in zijn favoriete tv-programma te verschijnen.

Maar zodra de hoofdcast in Hollywood is gearriveerd, verschuift de focus van de aflevering naar Ally Parker (Alyson Stoner), een sitcom-ster die hoopt het leven als een normale tiener na te streven. Hoewel deze specifieke show nooit een volledige serie heeft gezien, werd het concept later omgevormd tot de basis voor Hannah Montana.

8 'Smallville' - 'Aqua'

Cast van 'Smallville&39
Cast van 'Smallville&39

Smallville liep tien populaire seizoenen, en aangezien de show gebaseerd was op de personages van DC Comics, was het onvermijdelijk dat er een behoorlijk aantal potentiële spin-offs zou komen. Tijdens het vijfde seizoen van de show werd het karakter van Arthur Curry (ook wel bekend als Aquaman) geïntroduceerd in het universum van de show, waardoor er potentieel ontstond voor een nieuwe CW-show. De aflevering, getiteld 'Aqua', was een kijkcijferhit en kreeg positieve reacties van fans en critici. Na het succes begon de WB te werken aan een pilot voor een spin-off van Aquaman. De show kwam echter nooit uit en Curry werd in plaats daarvan een terugkerend personage uit Smallville.

7 'Sabrina The Teenage Witch' - 'Witchright Hall'

Cast van 'Sabrina&39
Cast van 'Sabrina&39

Sabrina The Teenage Witch, die al zeven succesvolle seizoenen draait, was altijd een uitstekende kandidaat voor de spin-off-behandeling, en tijdens het vijfde seizoen van de show verscheen er eindelijk een achterdeurpiloot. De aflevering, getiteld 'Witchright Hall', legde de basis voor een mogelijke spin-off na Amanda Wiccan, Sabrina's lastige neef, en haar avonturen op een magische hervormingsschool voor zich misdragende heksen. De serie kwam echter nooit uit en Amanda werd verbannen naar een klein terugkerend personage in de hoofdshow.

6 'Charmed' - 'A Mermaid's Tail'

Cast van 'Charmed&39
Cast van 'Charmed&39

'A Mermaid's Tail' is misschien geen achterdeurpiloot in de traditionele zin, maar het leidde wel tot de conceptie van de eerste en enige Charmed-spin-off.'A Mermaid's Tail', uitgezonden tijdens het vijfde seizoen van de show, volgt de Charmed Ones terwijl ze proberen een zeemeermin te redden uit de klauwen van een boze zeeheks, een vrij standaard uitje voor de populaire fantasieshow. Het succes van de aflevering inspireerde showproducenten echter om een mogelijke spin-off genaamd Mermaid te lanceren. Later werd er een pilot opgenomen in Miami, met Nathalie Kelley en Brandon Quinn als ster, maar helaas werd de show nooit een volledig seizoen opgepakt.

5 'The Nanny' - 'The Chatterbox'

Cast van 'The Nanny&39
Cast van 'The Nanny&39

The Nanny was een populaire sitcom met Fran Drescher in de hoofdrol, die zes succesvolle televisieseizoenen zou zien. Bekend om zijn campy esthetiek en eigenzinnige karakters, zou The Nanny zijn eigen achterdeurpiloot zien in de vorm van 'The Chatterbox'. 'The Chatterbox', uitgezonden tijdens het tweede seizoen van de show, speelde zich af in een kapsalon en was gericht op een nieuwe en kleurrijke cast van personages.'The Chatterbox' zou echter niet hartelijk worden ontvangen door critici, en vandaag wordt de aflevering van de kaping herinnerd vanwege de slechte kwaliteit en aanstootgevende stereotypen.

4 'The Simpsons' - '22 korte films over Springfield'

Cast van 'The Simpsons&39
Cast van 'The Simpsons&39

'22 Short Films About Springfield' wordt nu beschouwd als een mijlpaal in de geschiedenis van The Simpsons. Gepresenteerd als een onderling verbonden verzameling korte verhalen over de inwoners van Springfield, kreeg de aflevering lovende kritieken en stond bekend om zijn populariteit onder de fandom. En hoewel de aflevering niet bedoeld was om een spin-off voort te brengen, leidde de populariteit ervan wel tot het idee onder producenten. De show zou Springfield heten en zou de bewoners van het stadje hebben gevolgd. De show kwam echter nooit tot wasdom, hoewel het idee nog steeds wordt geplaagd door Simspons-producenten.

3 'Gossip Girl' - 'Valley Girls'

Cast van 'Gossip Girl&39
Cast van 'Gossip Girl&39

Tijdens het tweede seizoen van Gossip Girl keken fans naar een flashback-aflevering die zich afspeelde in de jaren tachtig. De aflevering, getiteld 'Valley Girls', volgde de tegenslagen van een jonge Lily (gespeeld door Brittany Snow) en haar zus, Carol (gespeeld door Krysten Ritter). Gemaakt met de bedoeling om een spin-off te creëren voor het populaire tienerdrama, kreeg de aflevering positieve reacties van critici en fans. De CW zou later echter aankondigen dat ze niet verder zouden gaan met de spin-off.

2 'Bovennatuurlijk' - 'Wayward Sisters'

Cast van 'Wayward Sisters&39
Cast van 'Wayward Sisters&39

In zijn tijd was Supernatural een ongekend succes, verspreid over vijftien seizoenen televisie en een toegewijde fanbase. En in die tijd zag de show verschillende pogingen om een mogelijke spin-off voort te brengen. De laatste kwam in de vorm van het seizoen dertien aflevering, 'Wayward Sisters'. Na de paranormale avonturen van een groep vrouwelijke demonenjagers, kreeg de aflevering een warme reactie van fans. In 2018 werd echter aangekondigd dat de CW de show niet had opgepikt, wat de fandom choqueerde.

1 'Gilmore Girls' - 'Hier komt de zoon'

Jess uit 'Gilmore Girls&39
Jess uit 'Gilmore Girls&39

Aan het einde van het derde seizoen van Gilmore Girls zag 'Here Comes The Son' de show de bewoners van Star's Hollow achterlaten om het personage van Jess te volgen tijdens zijn roadtrip naar Californië.

De aflevering is gemaakt als een achterdeurpiloot voor een mogelijke spin-off genaamd Windward Circle, die de disfunctionele relatie van Jess met zijn vader en stiefmoeder zou hebben onderzocht. De show werd echter niet een volledig seizoen opgepikt en in plaats daarvan keerde Jess terug naar de hoofdshow als een terugkerend personage.

Aanbevolen: