Een ander soort Spidey: een blik op de Spider-Man-films die we nooit hebben gezien

Inhoudsopgave:

Een ander soort Spidey: een blik op de Spider-Man-films die we nooit hebben gezien
Een ander soort Spidey: een blik op de Spider-Man-films die we nooit hebben gezien
Anonim

2002 luidde de komst van Spider-Man op het grote scherm in, met Tobey Maguire in de hoofdrol als de webslingerende superheld die we allemaal kennen en liefhebben. Het werd ook hoog tijd, want terwijl Batman, Superman en een reeks andere populaire helden hun plaats op bioscoopschermen al hadden ingenomen, was de filmische reis van Spider-Man een rotsachtige reis geweest.

Natuurlijk kunnen fans van het personage hun favoriete superheld nog steeds op het kleine scherm zien. Vóór het Spider-Man-filmuniversum waren er in de jaren zeventig een aantal animatieseries en een low-budget live-action-serie. Deze waren allemaal redelijk goed, maar iedereen die hoopte Spidey in een kaskraker van een film te zien, moest wachten tot Sam Raimi de superheld met succes tot leven bracht in de bioscopen.

Maar hoe zit het met de films die voor die tijd waren gepland voor release? En hoe zit het met Sam Raimi's onopgemaakte Spiderman 4? Laten we eens nader kijken.

Cannon Film's achtpotige Spider-Man

Het inmiddels ter ziele gegane Cannon Films was de eerste studio die een Spider-Man-film probeerde, maar na het verkrijgen van de rechten op de webslingeraar in 1985, leek hun oorspronkelijke visie meer op een horrorfilm dan op een superheldenkaskraker. Volgens het artikel op Screen Rant kreeg het personage van Peter Parker een ander achtergrondverhaal. Het script was gericht op een gekke wetenschapper met de naam Dokter Zork die Peter opzettelijk aan straling blootstelde. In plaats van de webslingerende superheld te worden die we nu kennen, zou Parker een achtbenig gemuteerd monster worden.

Gelukkig zegevierde het gezond verstand en was er een meer conventionele Spider-Man-film gepland. B-filmveteraan Albert Pyun werd aangetrokken om te regisseren, Tom Cruise was een van degenen die in aanmerking kwamen voor de rol van de webslinger en Bob Hoskins stond in de rij om Doctor Octopus te spelen.

Het script veranderde echter weer van eigenaar en Morbius, de levende vampier, zou de antagonist van Spider-Man in de film worden. Helaas (of misschien gelukkig gezien de reputatie van Cannon Films voor low-budget stinkers), kwam de film nooit tot stand. De krappe studio werd gedwongen te sluiten, en daarmee ook alle hoop op een Spider-Man-film.

James Cameron's R-Rated Spider-Man

In het begin van de jaren 90 migreerden de rechten op Spider-Man naar Carolco en James Cameron zou de nieuwe film gaan regisseren.

De legendarische regisseur achter hits als Titanic en Avatar wilde zijn eigen draai geven aan de oorsprong van het superheldenpersonage. Volgens Empire zou het een genetisch gewijzigde vlieg zijn die de overgang van Peter Parker naar Spider-Man veroorzaakte, en zijn webschieters moesten organisch aan zijn pols worden bevestigd in plaats van speciaal gebouwde apparaten. Hij wilde ook een donkerdere rode draad door het verhaal lopen, met een verhuizing weg van de gezinsvriendelijke buurt Spider-Man die we kennen.

Horror Geek Life noemt een aantal scènes die deel zouden uitmaken van Cameron's R-rated film, waaronder een waarin Spider-Man Mary Jane bespioneert terwijl ze zich aankleedt in haar slaapkamer en een andere waarin hij zijn taal loslaat dat past niet helemaal bij het karakter. "Ik zal je vermoorden! Motherfr!…Je bent dood, jij zieke bd, "Spider-Man zou tegen het einde van de film tegen de gemene Electro gaan schreeuwen.

Zoals je kunt zien in het herziene scenario op Dailyscript, werd de taal gekozen door nieuwe schrijvers, Barry Cohen en Ted Newson. Je zult ook een verandering van slechterik opmerken, met Doctor Octopus als de nieuwe antagonist, wat een rol was die was gereserveerd voor Cameron's Terminator-ster, Arnold Schwarzenegger.

Leonardo DiCaprio zou de rol van Spider-Man op zich nemen in de film van Cameron, maar hij zou nooit de kans krijgen. Alles viel uit elkaar in 1995 toen studio Carolco faillissement moest aanvragen, en ondanks dat Cameron het project naar 21st Century Fox bracht, verloor hij uiteindelijk de rechten op het personage. Sony en Columbia Pictures wonnen in 1999 de biedingsoorlog om de rechten op de superheld te krijgen, en ze wilden dat Sam Raimi de film zou regisseren. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.

Sam Raimi's Unmade Spider-Man 4

The Evil Dead-regisseur was een lange tijd fan van de webslingeraar, en zijn eerste twee Spider-Man-films waren kritische en commerciële successen. Helaas stelde Spider-Man 3 teleur, grotendeels vanwege het aandringen van de studio om Venom toe te voegen aan de toch al opgeblazen lijst van schurken. Het drukke plot liet weinig ruimte voor een coherent Spider-Man-verhaal, en de critici waren niet aardig. Toch verdiende het $ 891 aan de kassa, wat meer geld is dan de Andrew Garfield Spider-Man-films, dus Raimi kreeg de kans om een vierde film in de franchise te maken.

Volgens Screen Rant heeft de film mogelijk de transformatie gezien van Spider-Man 2-personage, Doctor Curt Connors, in de Lizard. Mysterio en de Black Cat waren twee andere beroemde stripboekpersonages die naar verluidt in de film zouden verschijnen, evenals de Gier, waarbij John Malkovich de rol van de kale schurk op zich nam. Helaas kon Raimi de deadline van Sony voor de nieuwe film niet halen en moest hij zich terugtrekken uit de film. De franchise werd vervolgens opnieuw opgestart door de toepasselijke naam Marc Webb, en hij regisseerde twee films voordat de webslinger overging naar de MCU.

Gelukkig zijn er, ondanks die Spider-Man-projecten die niet van de grond kwamen, nu genoeg films met het beroemde personage. Kijkend naar de toekomst, wordt aangenomen dat Spider-Man zal samenwerken met Venom in een tot nu toe naamloze film, en we hebben ook een tweede Spider-Verse-film om naar uit te kijken, evenals verdere vermeldingen in de MCU.

Spider-Man heeft misschien de tijd genomen om zich een weg naar het grote scherm te banen, maar nu hij hier is, is het duidelijk dat hij nog een tijdje zal blijven hangen.

Aanbevolen: