Een kijkje in 'The Batman'-films die we nooit hebben gezien

Inhoudsopgave:

Een kijkje in 'The Batman'-films die we nooit hebben gezien
Een kijkje in 'The Batman'-films die we nooit hebben gezien
Anonim

Je hebt geen Bat-signaal nodig als je op zoek bent naar een Batman-film. In de loop der jaren zijn er talloze batarangs onze kant op gegooid, van acteurs zo divers als Michael Keaton, Christian Bale en Ben Affleck bij het aantrekken van het pak van de kruisvaarder met cape. In 2021 wordt The Batman uitgebracht, waarbij Robert Pattinson de rol van de Dark Knight op zich neemt, dus als je een fan bent van de DC-held, heb je veel om naar te kijken en om naar uit te kijken.

Maar hoewel Batman constant aanwezig is geweest op onze bioscoopschermen, zelfs binnen de wereld van Lego, moeten we ons die Batman-films herinneren die er nooit waren. In de loop der jaren hebben een aantal films met de duistere en broeierige superheld de bioscoop niet gehaald, en we zullen hieronder de meest opvallende voorbeelden bekijken.

Tim Burton's Batman 3

Batman
Batman

Tim Burtons eerste Batman-film was meer dan een hitfilm. Het was een popcultuurfenomeen en het verjongde de belangstelling van het publiek voor het stripfiguur. Een vervolg volgde, maar hoewel het over het algemeen een goede film was, schrikte het sommige critici af vanwege de macabere toon en fetisjistische elementen. Het bracht ook niet zoveel geld op als de eerste film, ondanks dat het duurder was om te maken, dus dit en de tegenwerking die het kreeg, gaven Warner Bros reden om de franchise opnieuw op te starten.

In plaats van Tim Burtons naamloze derde Batman-film kregen we Batman Forever. Het deelde echter enkele overeenkomsten met Burton's voorgestelde plannen voor een vervolg. Volgens Den of Geek wilde hij blijkbaar Two-Face en Riddler in zijn nieuwe film. Billy Dee Williams zou zijn Harvey Dent-rol uit Batman Returns hernemen en de transformatie maken naar de dubbelzinnige schurk, en Robin Williams stond in de rij om de gemene bedrieger te spelen. In plaats daarvan kregen we Tommy Lee Jones en Jim Carrey in de herstart van Joel Schumacher, en Tim Burton ging verder met het maken van Ed Wood.

Batman Unchained

Batman
Batman

Na het succes van Batman Forever werd Joel Schumacher opnieuw ingehuurd om het veel verguisde vervolg Batman en Robin te regisseren. Voor de release van de vierde film vroeg Warner Bros. de regisseur om rond te hangen voor een vijfde film, de zogenaamde Batman Unchained. Echter, in plaats van de heldere en luchtige ondertoon van de sequels die hij had gemaakt, werd hem gevraagd om de donkere, serieuzere tonen terug te brengen die de basis hadden gevormd van Burtons films.

Mark Protosevich, de scenarioschrijver achter I Am Legend, werd ingehuurd als scenarioschrijver, en zijn plan was om de Vogelverschrikker en Harley Quinn als de gemene hoofdrolspelers van de film te hebben. Nicolas Cage en Courtney Love stonden in de rij om deze beroemde stripfiguren te spelen, en George Clooney en Chris O' Donnell zouden hun rol hernemen vanaf de vierde in de franchise. Alle plannen voor de vijfde film werden echter geschrapt toen Batman en Robin er niet in slaagden indruk te maken op critici en bioscoopbezoekers. De toon van de film was dwaas en grappig, en het werd geplaagd door een te veel schurken, waaronder Poison Ivy en Mr. Freeze. Het Bat-pak met tepels hielp de zaken ook niet, en nadat de film was gebombardeerd, werd Batman Unchained (in een beweging op initiatief van de studio en niet door Mr. Freeze) op ijs gezet!

Batman: Year One

Feniks
Feniks

Na het falen van Batman en Robin besloot de studio de franchise opnieuw te rebooten. In een poging om het personage terug te laten winnen, huurden ze Noah-regisseur Darren Aronofksy in om een project te regisseren dat gebaseerd is op de populaire graphic novel Year One van Frank Miller. De film zou het bronmateriaal nauw volgen, met nieuwe originele verhalen voor Batman en Catwoman, een donkerdere, meer realistische toon en een extra dosis geweld. Joaquin Phoenix kwam in aanmerking voor de rol van Batman, maar helaas hebben we nooit de kans gekregen om hem in het Bat-kostuum te zien. In plaats daarvan transformeerde hij zichzelf in de Joker, de aartsvijand van Batman, in de film die jaren later de naam van het personage deelde, en Aronofsky's film werd nooit gemaakt.

Volgens een artikel in Screen Rant was Warner Bros. niet blij met de keuze van de regisseur voor de acteur voor de rol van Batman. In plaats van Phoenix wilden ze Freddie Prinze Jr, destijds een meer betaalbare ster, en dit, naast andere creatieve meningsverschillen, zorgde ervoor dat de film stokte. Toen de film nooit tot wasdom kwam, begon de studio hun plannen voor Batman te heroverwegen en ging Aronofsky verder met het maken van The Fountain. Gelukkig voor fans van de graphic novel, haalde Batman Begins van Christopher Nolan inspiratie uit Millers bronwerk, dus kregen we enkele jaren later een soort versie te zien.

Batman versus Superman

Onopgemaakte film
Onopgemaakte film

Jaren voordat de twee het tegen elkaar opnemen in de film van Zack Snyder, werden al snel na de ondergang van Batman: Year One crossover-plannen overwogen. Wolfgang Peterson werd ingehuurd om te regisseren, Colin Farrell en Jude Law stonden in de rij om respectievelijk Batman en Superman te spelen, en er werden plannen gemaakt voor een release in 2004. Zeven scenarioschrijver Andrew Kevin Walker werd ingehuurd om het verhaal samen te voegen, en trouw aan zijn gebruikelijke vorm, wilde hij het verhaal in een donkere richting sturen. Zijn idee was dat Bruce Wayne een zenuwinzinking zou krijgen na de moord op zijn verloofde door The Joker, en hij zou in botsing komen met Superman tijdens een wraaktocht tegen de 'clownprins van de misdaad'.

Een tijdje was het project veelbelovend, maar de studio slaagde uiteindelijk. Warner Bros besloot in plaats daarvan Superman: Flyby te maken, en ze huurden later Christopher Nolan in om zijn eigen Batman-film te maken. Natuurlijk is Flyby nooit gebeurd. In plaats daarvan kregen we Superman Returns van Bryan Singer, hoewel Nolan zijn film mocht maken en zijn kijk op Batman erg succesvol was. Batman en Superman stonden jaren later tegenover elkaar in de film van Zack Snyder, en de twee zullen in 2021 opnieuw verschijnen in het vernieuwde Justice League-project van die regisseur.

Aanbevolen: