Waarom Michael Keaton nog nooit een volledige versie van een Marvel- en DC-film heeft gezien

Inhoudsopgave:

Waarom Michael Keaton nog nooit een volledige versie van een Marvel- en DC-film heeft gezien
Waarom Michael Keaton nog nooit een volledige versie van een Marvel- en DC-film heeft gezien
Anonim

Michael Keaton heeft in zowel DC als Marvel films gespeeld. In 2021 werd aangekondigd dat de Batman-acteur zijn rol herneemt in de aankomende film uit 2023, The Flash. Hij keerde ook terug als zijn Spider-Man: Homecoming-personage, Vulture in de "teleurstellende" Morbius (2022) met in de hoofdrol Jared Leto - een andere voormalige DC-ster. Maar ondanks Keaton's actieve aanwezigheid in beide universums, heeft hij eigenlijk nog geen volledige versie van deze films gezien… Dit is waarom.

Waarom Michael Keaton geen volledige versie van een DC- of Marvel-film heeft gezien

In een recent interview vroeg Variety Keaton waarom hij ermee instemde het Batsuit na bijna 30 jaar weer te dragen."Het leek me leuk", antwoordde hij, eraan toevoegend dat hij ook nieuwsgierig was naar de DC- en Marvel-rage. "Ik was benieuwd hoe het na zoveel jaren zou zijn.

Niet zozeer dat ik het doe - natuurlijk een deel daarvan - maar ik was er gewoon nieuwsgierig naar, raar, sociaal. Dit hele gebeuren is gigantisch. Ze hebben hun eigen wereld, "legde hij uit. "Dus ik bekijk het graag als een buitenstaander, denkend 'Holy moly!'"

Hij heeft ook regisseur Richard Donner en overleden acteur Christopher Reeve gecrediteerd voor het starten van de superheldenwereld in Superman uit 1978. Maar voor de Dopesick-acteur is het nog steeds Tim Burton die "alles heeft veranderd".

En over de reden dat hij nog geen hele DC- of Marvel-film heeft gezien, zei Keaton dat hij gewoon andere dingen te doen heeft. "Ik weet dat mensen dit niet geloven, dat ik nog nooit een volledige versie van een van die films heb gezien - welke Marvel-film dan ook", bekende hij. "En ik zeg niet dat ik daar niet naar kijk omdat ik hoogmoedig ben - geloof me! Dat is het niet. Het is gewoon dat er heel weinig dingen zijn waar ik naar kijk. Ik begin naar iets te kijken en ik vind het geweldig en ik kijk drie afleveringen, maar ik heb andere dingen te doen!"

Waarom Michael Keaton niet terugkwam voor een derde Batman-film

In januari 2022 onthulde Keaton dat de reden dat hij weigerde een derde Batman-film te maken, was dat hij botste met de regie van regisseur Joel Schumacher.

"Toen de regisseur die de derde regisseerde [kwam op], zei ik: 'Ik kan het gewoon niet'", herinnert hij zich. "En een van de redenen waarom ik het niet kon doen was - en weet je, hij is een aardige man, hij is overleden, dus ik zou geen kwaad over hem spreken, zelfs als hij nog leefde - hij, op een gegeven moment, na meer dan een paar bijeenkomsten waar ik bleef proberen om het te rationaliseren en hem hopelijk over te halen te zeggen dat ik denk dat we niet deze kant op willen gaan, ik denk dat we die kant op moeten gaan.."

Keaton sprak in 2021 met Variety en zei dat het goede script en de regie hem ertoe brachten zijn rol opnieuw op te nemen. Hij onthulde ook dat zelfs voordat Warner Bros. contact met hem opnam, hij al had nagedacht over hoe het zou zijn om een oudere Batman te spelen. "'Hoe zou dat zijn?' of 'Wat als ik dat nog een keer moest doen?'", zei de Beetlejuice-ster over zijn terugkeer. "Alleen omdat ik nieuwsgierig was, betekende niet dat ik het wilde doen. Dus het duurde eerlijk gezegd lang… ik ga niet zomaar zeggen dat ik het zal doen. Het moet goed zijn. En er moet een reden."

Een jaar later vertelde hij de publicatie dat "het schrijven eigenlijk heel goed was", dus hij "dacht, 'waarom niet?'", eraan toevoegend dat "het cool is om langs te komen en [hij] nieuwsgierig is om te zien of [hij] kan het uittrekken." Hoewel hij toegaf dat het een beetje verwarrend is om terug te duiken in DC nadat zeven acteurs de Caped Crusader al hadden gespeeld, beweert Keaton dat zijn versie hetzelfde blijft. Toen Variety hem vroeg naar de veranderingen door de jaren heen, antwoordde hij met een grijns: "Niet van mij." Hij onthulde eerder dat het "geheim" van het spelen van de rol Bruce Wayne is."[Het draait allemaal om] Bruce Wayne," zei hij. "Wat voor soort persoon doet dat?… Wie wordt dat? Wat voor soort persoon [doet dat]?"

Keert de Gier van Michael Keaton terug naar MCU?

Morbius liet fans in de war over de toekomst van Keaton als Vulture. Maar volgens Screen Rant kan het personage van de acteur niet terugkeren naar toekomstige MCU-projecten. "De verwarring over het gebruik van Vulture door Morbius leek te zijn opgelost toen het publiek Spider-Man: No Way Home zag (die oorspronkelijk bedoeld was om uit te komen na Leto's solofilm). De film gebruikte het multiversum om voormalige Spider-Men en hun schurken tijdelijk naar de MCU, waaronder Tom Hardy's Venom, "schreef de outlet.

"Het einde van Spider-Man: No Way Home keerde dit echter om en stuurde iedereen terug naar hun oorspronkelijke universum", vervolgden ze. "Dit bevestigde in ieder geval dat Sony's Venom-verse deel uitmaakt van het MCU-multiversum, waardoor fans geloofden dat Keaton's Vulture in Morbius een variant was die in het universum van Sony bestaat." In april 2022 verduidelijkte regisseur Daniel Espinosa ook dat de cameo van Vulture in Morbius altijd bedoeld was voor de aftiteling en dat hij "nooit heeft bestaan in de plot van de film" en er "nooit een rol in heeft gehad".

Aanbevolen: