De vragen die we nog hebben nadat we het einde van 'Alleen moorden in het gebouw' hebben gezien

Inhoudsopgave:

De vragen die we nog hebben nadat we het einde van 'Alleen moorden in het gebouw' hebben gezien
De vragen die we nog hebben nadat we het einde van 'Alleen moorden in het gebouw' hebben gezien
Anonim

Wie heeft het gedaan? Only Murders In The Building zond de seizoensfinale uit op 19 oktober, exclusief op Hulu en we weten eindelijk wie Tim Kono heeft vermoord, maar de finale liet fans achter met een cliffhanger. Gelukkig werd de show verlengd voor seizoen 2.

In OMITB spelen Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez als Charles, Oliver en Mabel. Ze proberen de moord op Kono, een bewoner van hun gebouw, de Arconia, en Mabels voormalige vriend op te lossen. De drie beginnen een podcast om te proberen de aanwijzingen aan elkaar te koppelen en de moordenaar te achterhalen, maar dat brengt hen alleen maar in meer problemen.

Hoewel de hoofdmoord was opgelost, eindigde de finale met een nieuwe moord en fans wilden meer en vroegen zich af wat er precies was gebeurd.

Dit zijn de vragen die we nog hebben nadat we hebben gezien hoe Only Murders In the Building eindigde. Onze kaken liggen nog steeds op de grond!

Waarschuwing: dit artikel bevat spoilers van Only Murders In the Building!

9 Hoe de finale eindigde

Het blijkt dat de vriendin van Charles, Jan, de moordenaar van Tim Kono bleek te zijn. Ze vergiftigde hem en schoot hem vervolgens neer om het op zelfmoord te laten lijken, allemaal omdat hij het twee dagen eerder met haar had uitgemaakt. Ze vergiftigde Charles ook toen hij haar ervan beschuldigde de moordenaar te zijn, maar hij kreeg op tijd hulp en overleeft. Nadat de drie Jan ontsnappen in de stookruimte, wordt ze gearresteerd en wordt Charles naar de SEH gebracht. Bunny, de huisbaas, stemt ermee in om hen in het gebouw te laten blijven, aangezien blijkt dat ze Kono niet hebben vermoord.

Dan lijkt het alsof iedereen zijn happy end krijgt… tenminste voor een klein beetje. Oliver komt weer in contact met zijn zoon en hond. Mabel en Oscar zijn nog steeds aan het daten en Charles zoekt contact met Lucy, een stiefdochter uit een eerdere relatie. Ze sluiten de podcast af en vieren het met een champagnetoost op het dak.

Als Charles zich realiseert dat ze geen champagne meer hebben, biedt Mabel zich vrijwillig aan om terug te gaan naar haar appartement en wat meer te halen… en dan eindigen de happy endings. Charles en Oliver ontvangen een 'Get Out Now'-sms van een onbekend nummer en raken nog meer in de war als ze sirenes horen die hun geliefde appartementencomplex naderen. De mannen rennen naar binnen om Mabel te halen en komen oog in oog te staan met haar en een lijk in haar appartement. 'Het is niet wat je denkt,' zei ze in paniek, met bloed over haar hele lichaam. De dode blijkt Bunny te zijn, die breinaalden door haar hart heeft gestoken. De politie komt opdagen en arresteert de drie podcasters.

Voordat er enige uitleg kan worden gegeven, lopen de drie geboeid het gebouw uit terwijl iedereen toekijkt. Podcast extraordinaire, Cinda Canning is ook daar met haar assistent en dat is waar de aflevering eindigt.

8 Wie stuurde Charles en Oliver de 'Get Out'-tekst?

Nadat Mabel van het dak is vertrokken, krijgen Charles en Oliver een 'ga nu weg!!!' sms van een onbekend telefoonnummer. Niemand weet wie de sms heeft gestuurd en kregen alle anderen in het gebouw dezelfde sms? Heeft Mabel het begrepen? Zou de tekst van Bunny kunnen zijn omdat ze hen uit hun appartementen wilde schoppen vanwege de podcast en verdachten van moord. En afhankelijk van wie het stuurde, als ze het erover hadden om weg te gaan vanwege de volgende moord, hoe wisten ze dat dan?

7 Heeft Mabel Bunny vermoord?

Als Charles en Oliver naar het appartement van Mabel rennen, vinden ze haar boven een lijk met bloed op haar shirt. Ze vertelt hen: "Het is niet wat het lijkt", en ze kijkt in paniek. Ze draait het lijk om en onthult dat Bunny met breinaalden in het hart is gestoken. Mabel vertelde de jongens dat 'ze op mij gestuit was'. Dus, betekent dat dat ze al was neergestoken en struikelde in een poging haar evenwicht te vinden en toen stierf of dat ze naar binnen strompelde en Mabel deed schrikken en haar vervolgens met de naalden heeft gestoken? We kregen geen antwoorden omdat de politie kwam opdagen.

6 Waarom droeg Bunny een podcast-sweatshirt?

Als je de overledene goed in de gaten had gehouden, had je gezien dat ze een doorgestikt sweatshirt droeg, het sweatshirt dat lijkt op het sweatshirt dat Oscars draagt. Behalve deze keer stond er een logo op de voorkant. Als je haar goed in de gaten had, had je gezien dat het logo voor hun podcast was, waarvoor ze merch hadden gemaakt. Wanneer ze drieën geboeid naar buiten worden gehaald, dragen de fans buiten dezelfde hoodie.

Dus, was Bunny stiekem een fan van de podcast? Zo niet, hoe is ze aan de hoodie gekomen? Probeerde ze Oscar erin te luizen? En als Mabel gewoon champagne ging halen en terug zou komen, waarom was haar jas dan uit?

5 Hoe kwamen de agenten daar zo snel?

Als Mabel Bunny eigenlijk net had neergestoken, hoe waren de agenten dan al onderweg? Iemand moest ze opzetten, toch? De politie had Jan eerder op de dag al gearresteerd, dus daar kon het niet aan liggen. Misschien heeft dezelfde persoon die de 'uitstappen'-sms stuurde de politie gebeld. Maar de vraag is wie en waarom? Wat wisten ze?

4 Waar was Oscar deze hele tijd?

We zien Oscar maar in één scène. Nadat ze erachter zijn gekomen dat Jan de moordenaar was, krijgt iedereen hun happy end en staat Mabel in haar appartement met hem haar schilderijen te bewonderen. Maar de rest van de tijd zie je hem niet, wat raar is omdat ze in hetzelfde appartement wonen. En als hij Mabels vriend is, waarom vierde hij dan niet met hen op het dak? Maar dan is hij gewoon magisch buiten als ze gearresteerd worden. Er klopt iets niet.

3 Wie heeft het briefje op de deur van Jan achtergelaten?

Inmiddels weten we allemaal dat Jan Tim Kono heeft vermoord, omdat hij het uit had gemaakt met haar, en dat Jan zichzelf had gestoken om zichzelf onschuldig te laten lijken, terwijl ze eigenlijk gewoon een psychopaat is. Maar eerder in het seizoen hing er een briefje op de deur van Jan met de tekst: 'Ik hou je in de gaten.' Aangezien Jan de moordenaar was, slaat het nergens op, tenzij ze het er zelf in heeft gestopt of tenzij ze een ander geheim heeft. Dat was een plotgat dat niet echt werd onderzocht. Ze heeft niemand over het briefje verteld, dus het is niet zo dat ze het daar waarschijnlijk zelf heeft geplant om haar onschuldig te laten lijken.

2 Hoe stierf de kat echt?

Als je de serie hebt gezien, weet je dat samen met Tim Kono, de kat van een andere buurman, Evelyn, die nacht stierf. Nadat Jan Charles had vergiftigd, zei ze dat ze er gewoon van uitging dat Evelyn het-g.webp

1 Waarom en hoe was Cinda Canning daar?

Cinda Canning is een podcastgoeroe en de persoon waar Mabel, Oliver en Charles naartoe gingen om hun podcast gesponsord en van de grond te krijgen. Ze heeft de nummer één podcast en probeerde die van haar uit te breiden en op zoek te gaan naar nieuwe ideeën. Maar toen de drie hoofdpersonen geboeid werden uitgeschakeld, stonden zij en haar assistente daar, samen met alle buren, toe te kijken hoe ze in de politieauto's stapten. Hoe wist ze dat ze zouden worden gearresteerd? Hoe kwam ze daar zo snel? Wat beraamt ze? Was ze betrokken bij de moord op Bunny? Zo eindigde de serie, dus we zullen moeten wachten op volgend seizoen voor alle antwoorden.

Aanbevolen: