10 acteurs onder de 25 die kans maken op een Oscar

Inhoudsopgave:

10 acteurs onder de 25 die kans maken op een Oscar
10 acteurs onder de 25 die kans maken op een Oscar
Anonim

Als het op Hollywood aankomt, hebben we het vaak over enkele van de grootste acteurs in de industrie. Van Brad Pitt, Meryl Streep tot Viola Davis, maar hoe zit het met het jonge aanstormende talent?

Of het nu op Broadway, film of televisie is, er zijn talloze sterren die onze schermen en podia hebben vereerd, maar die vanwege hun leeftijd vaak over het hoofd worden gezien. Hoewel er een handvol jonge Oscarwinnaars zijn geweest, waaronder Anna Paquin, en natuurlijk talloze jonge sterren die zijn genomineerd voor Emmy's, is het iets dat maar heel weinig voorkomt.

Ondanks dat een aantal van de grootste Hollywoodsterren constant tentoongesteld worden, lijkt het alsof jongere sterren zoals Tom Holland en Millie Bobby Brown eindelijk de erkenning krijgen die ze verdienen, en op een dag samen met vele andere jonge sterren zichzelf kunnen vinden het winnen van een Academy Award.

10 Abraham Attah

Via Variety
Via Variety

Abraham Attah is zeker een naam die het onthouden waard is! De 19-jarige acteur maakte 5 jaar geleden zijn debuut toen hij verscheen in het populaire Netflix-drama Beasts Of No Nation, dat geweldige recensies kreeg voor zijn optreden als kindsoldaat die werkt onder de Commandant, gespeeld door Idris Elba.

Aangezien Netflix de eerste streamingdienst gaat worden die genomineerd is voor een Oscar, is het heel goed mogelijk dat Attah ooit genomineerd kan worden! Abraham is ook verschenen in de Marvel Cinematic Universe-hit, Spider-Man: Homecoming, wat bewijst dat hij alleen maar in opkomst is!

9 Asa Butterfield

Via The TeCake
Via The TeCake

Asa Butterfield zit al sinds zijn kindertijd in het acteerspel! De acteur is verschenen in films als Boy In The Striped Pajamas, Then Came You en Ender's Game, om er maar een paar te noemen, waarmee hij duidelijk maakt dat hij een Oscar-potentieel heeft.

Als dat nog niet genoeg bewijs was, speelde Asa verder in Hugo, die later een Oscar-genomineerde film werd, waardoor de ster steeds dichter bij de nominatie kwam te staan! Butterfields meest recente filmproject speelde de hoofdrol in de populaire film van Tim Burton, Miss Peregrine's Home For Peculiar Children voordat hij naar Netflix' Sex Education ging.

8 Tom Holland

Via The Economic Times
Via The Economic Times

Tom Holland heeft naam gemaakt binnen het Marvel Cinematic Universe als niemand minder dan Spider-Man zelf! De ster maakt zijn rol klaar voor de aankomende film, Spider-Man: No Way Home, waar MCU-fans geduldig op wachten.

Voorafgaand aan zijn tijd als ieders vriendelijke buurtsuperheld, verscheen de acteur in films naast grote namen, waaronder Naomi Watts in The Impossible, en zijn meest recente optreden in Oscar-bait In The Heart Of The Sea, die het is duidelijk dat hij absoluut Oscar-materiaal is.

7 Dylan Minnette

Via LA Times
Via LA Times

Dylan Minette's carrière begon op het kleine scherm en slaagde erin naam te maken door de vele series waarin hij verscheen, waaronder Awake, Lost en Scandal. De ster scoorde later de rol van je leven in de populaire Netflix-serie, 13 Reasons Why.

Naast zijn televisiesucces, heeft de acteur het groot gemaakt op het grote scherm in films Let Me In en Prisoners, die allemaal ongelooflijke recensies hebben gekregen.

6 Nat Wolff

Via Slash-film
Via Slash-film

Nat Wolff maakte naam in een aantal kleinere, meer indierollen, waarvan vele in de bewerking van John Green-romans, waaronder The Fault In Our Stars en Paper Towns.

Hoewel Nat veel succes heeft gehad in de industrie, was het zijn optreden in de hitthriller Hereditary, waarin hij samen met Toni Colette verscheen, die de Oscar-buzz veroorzaakte rond zijn acteerwerk, wat volgens Wolff leidde tot hem "zijn gezond verstand verliezen" tijdens het filmen van de film.

5 Finn Wolfhard

Via Teen Vogue
Via Teen Vogue

Finn Wolfhard is nog zo'n Hollywood-naam die nogal wat geroezemoes heeft gekregen rond zijn acteerwerk dat ooit door de Academie zou kunnen worden erkend. De acteur is vooral bekend van zijn rol in de populaire Netflix-show, Stranger Things, waarin hij de rol van Mike Wheeler speelt.

Op de jonge leeftijd van 18 heeft de acteur al talloze nominaties en twee prijzen ontvangen, waaronder een Emmy voor uitstekende uitvoering door een ensemble in een dramaserie in 2017, dus een Oscar zou moeten volgen.

4 Ashton Sanders

Via Britse GQ
Via Britse GQ

Hoewel Ashton Sanders net de cut ha alt op 25-jarige leeftijd, is de acteur zeker het vermelden waard! Hij is het meest bekend van zijn rol in de hitfilm Moonlight, waarin hij een tiener Chiron speelde.

Hoewel dit de meest prominente rol van Sanders tot nu toe is, is het zeker de moeite waard om over op te scheppen, aangezien het genomineerd werd voor een aantal Oscars. Naast zijn succes in de film van 2016, verscheen Ashton in films naast Denzel Washington en John Goodman, wat een goede indicator is voor wat komen gaat.

3 Timothee Chalamet

Via Allure
Via Allure

Timothée Chalamet is absoluut een opkomende ster die gemakkelijk de volgende Brad Pitt of Leonardo DiCaprio van Hollywood kan worden. Hij begon zijn carrière in 2012 op Homeland en kreeg lovende kritieken voor zijn rol in Lady Bird, waarmee hij duidelijk maakte dat de acteur het in zich heeft.

In 2018 werd de ster genomineerd voor een Academy Award voor Beste Acteur in de hitfilm Call Me By Your Name, waarin hij samen met Armie Hammer speelde. Aangezien Chalamet al genomineerd is voor een Oscar, is het slechts een kwestie van tijd voordat hij er een wint!

2 Millie Bobby Brown

Via The Blast
Via The Blast

Millie Bobby Brown is nog een ander castlid van Stranger Things dat ook op de lijst staat! De actrice kreeg bekendheid in de industrie toen ze werd gecast in de populaire Netflix-serie waarin ze de rol van Elf speelde.

Naast haar succes op het streamingplatform, is Millie ook gecast als Enola Holmes in de titelloze serie die haar carrière naar grote hoogten stuwt, hoogten die de ster ooit een Academy Award kunnen bezorgen.

1 Skai Jackson

Via Glitter Magazine
Via Glitter Magazine

Skai Jackson maakt naam in de entertainmentindustrie en is dat sinds 2007. De ster debuteerde voor het eerst als jong meisje in de populaire Disney-show Liberty Kid. Het duurde niet lang voordat Skai de "it" Disney-ster was en te zien was in shows zoals K. C. Undercover, Jessie en Ultimate Spider-Man, om er maar een paar te noemen.

Naarmate de ster in de loop der jaren volwassener is geworden, begint ze serieuzere rollen op zich te nemen, en rollen die haar gemakkelijk bij de Oscars zouden kunnen opleveren! Ondertussen neemt de ster de dansvloer over op Dancing With The Stars.

Aanbevolen: