Steven Yeun denkt na over de kans dat hij de eerste Aziatische Amerikaan is die genomineerd wordt voor een Oscar voor beste acteur

Steven Yeun denkt na over de kans dat hij de eerste Aziatische Amerikaan is die genomineerd wordt voor een Oscar voor beste acteur
Steven Yeun denkt na over de kans dat hij de eerste Aziatische Amerikaan is die genomineerd wordt voor een Oscar voor beste acteur
Anonim

In een exclusief interview met Variety deelde Steven Yeun zijn persoonlijke gedachten om mogelijk de eerste Aziatische Amerikaan te worden die genomineerd werd voor Beste Acteur tijdens de Academy Awards 2021.

Zijn optreden in de film Minari uit 2020 is alom geprezen na zijn debuut op de filmfestivals van Sundance en Middleburg. In de film speelt Yeun Jacob, een Koreaanse vader die zijn gezin in de jaren tachtig naar Amerika brengt voor een beter leven.

In oktober bevestigde entertainmentbedrijf A24 dat Yeun campagne zal voeren als hoofdrolspeler voor een optreden in de film van 2020. Indien genomineerd voor Beste Acteur, zou Yeun de eerste Koreaanse artiest zijn die genomineerd wordt in de geschiedenis van de Academie.

Yeun vertelde Variety wat hij ervan vond om geschiedenis te schrijven met de mogelijke Oscar-nominatie.

“Het is waarschijnlijk jammer dat dat het geval is. Dit is een moeilijke voor mij. Hoe geweldig het ook zou zijn om een precedent te scheppen of deel uit te maken van een moment dat een plafond doorbreekt, ik wil persoonlijk ook niet door dat moment verstrikt raken. De waarheid die ik voor mezelf probeer te begrijpen, is wie ik ben, individueel, 'zei hij.

“Ik ben blij om een groter moment voor de gemeenschap te dienen”, vervolgde Yeun. “En ik ben blij om verhalen te pushen en te laten zien wie we zijn, want ik ben dat ook. Ik ben een Aziatische Amerikaan en de trots die ik daarvoor heb is immens. Maar voor mij gaat het er ook echt om mijn ruimte en mezelf door dit leven te dragen en ervoor te zorgen dat ik het vanuit mijn perspectief vertel. Maar het zou geweldig zijn, en ik hoop dat we er nog veel meer van kunnen hebben en dat het geen probleem zal zijn om verder te gaan."

Hoewel Minari een sterke kanshebber is voor de Oscars, komt het niet in aanmerking voor de categorie Beste Drama bij de Golden Globes.

The Hollywood Foreign Press Association, de non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor het prestigieuze evenement, heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat Minari niet kan worden genomineerd voor de prijs, omdat een film minimaal 50 procent moet hebben van de dialoog in het Engels. Omdat de acteurs in de hele film Koreaans spreken, is de film in plaats daarvan in de categorie Beste buitenlandse film geplaatst.

Deze beslissing leidde tot controverse en de organisatie werd door velen uitgeroepen tot rassendiscriminatie.

Chinees-Amerikaanse regisseur Lulu Wang schreef op Twitter: Ik heb dit jaar geen meer Amerikaanse film gezien dan Minari. Het is een verhaal over een immigrantenfamilie, IN Amerika, die de Amerikaanse droom nastreeft. verander deze verouderde regels die Amerikanen karakteriseren als alleen Engelssprekend.”

De film heeft nog geen officiële releasedatum gekregen voor de Verenigde Staten. Voorlopig gaat Minari in première in februari 2021 in Australië.

Aanbevolen: