All The Times 'The Simpsons' en 'Family Guy' gooiden schaduw naar elkaar

Inhoudsopgave:

All The Times 'The Simpsons' en 'Family Guy' gooiden schaduw naar elkaar
All The Times 'The Simpsons' en 'Family Guy' gooiden schaduw naar elkaar
Anonim

The Simpsons maakt ons al drie decennia aan het lachen, en met twee extra seizoenen bevestigd door Fox, is ieders favoriete disfunctionele familie hier om te blijven. Hoewel Family Guy aanvoelt als een veel eigentijdsere show, grotendeels te wijten aan de tijdloosheid van maker Seth MacFarlane, staat het in feite al meer dan 20 jaar op onze schermen.

Als je al zo lang in de ether bent als deze twee shows, is het onvermijdelijk dat je onderweg een paar vijanden maakt. En hoewel Matt Groening en Seth MacFarlane hebben bevestigd dat ze inderdaad vrienden zijn in het echte leven, heeft het de schrijvers van hun respectievelijke shows er niet van weerhouden om schaduw naar elkaar te werpen. Family Guy wordt al lang beschuldigd van het stelen van hele complotten van The Simpsons en dit heeft ertoe geleid dat de langlopende show van Groening een aantal grappen op zijn kosten heeft gemaakt. Evenzo heeft de familie Griffin meerdere gemene grappen gemaakt als vergelding. Dit zijn alle keren dat de animatieserie elkaar in de schaduw wierp.

10 Homer's kloon

Homerus' klonen
Homerus' klonen

Simpsons-fans hebben Peter Griffin er vaak van beschuldigd een kloon van Homer Simpson te zijn (zij het een meer vulgaire en vuile mond) en het lijkt erop dat de schrijvers van de show het daarmee eens zijn. In het segment "Send in the Clones" uit "Treehouse of Horror XIII" raakt Homer verslaafd aan het klonen van zichzelf als middel om de taken van het dagelijks leven te vermijden. Wanneer Springfield geplaagd wordt door de identikit Homers, zien we Peter Griffin tussen de zee van eindeloze Homer-klonen.

9 "When We We were Cartoon Sketches On The Tracey Ullman Show"

Family Guy op de Tracey Ullman Show
Family Guy op de Tracey Ullman Show

Beroemd maakten The Simpsons eind jaren 80 hun grote doorbraak via The Tracey Ullman Show. De originele animatie was grof en de stemmen van de personages verschilden niet van de stemmen die we nu kennen en waar we van houden. Family Guy nam dit als een uitstekende gelegenheid om schaduw te werpen, met een opengewerkte grap in de aflevering "Peterotica" die de familie Griffin laat zien als slecht getekende schetsen in de show van Ullman. Al hun stemmen zijn komisch niet identificeerbaar, vooral die van Stewie, die met een Cockney-accent spreekt.

8 Plagiaat

The Simpsons beschuldigen Family Guy van plagiaat
The Simpsons beschuldigen Family Guy van plagiaat

Als de familie Simpson op vakantie gaat naar Italië in "The Italian Bob", ontmoeten ze de gemene Sideshow Bob opnieuw. Hij is in staat zijn criminele verleden voor de lokale bevolking te verbergen totdat Lisa zijn ware identiteit onthult.

In een dubbel bijtend moment kijkt de Italiaanse politie door een boek met beruchte Amerikaanse criminelen. Dit omvat niet alleen Peter Griffin, die blijkbaar de misdaad van 'plagiaat' heeft begaan, maar ook Stan Smith uit MacFarlane's andere animatieserie, American Dad!, die wordt gebrandmerkt als 'plagiarismo di plagiarismo'. Ouch.

7 "We houden niet van je zoals we deden in 1993"

Peter en OJ Simpson
Peter en OJ Simpson

In de Family Guy-aflevering "The Juice Is Loose" raakt Peter bevriend met O. J. Simpson, tot grote schrik en woede van de bewoners van Quahog. Iedereen verzamelt zich buiten het huis van de familie Griffin, gewapend met hooivorken, om O. J. buiten de stad. Burgemeester Adam West leidt de woedende menigte en verklaart: 'We willen je niet in onze stad, Simpson. We houden niet van je zoals we deden in 1993'. Tot onze verbazing eindigt de scène in een slecht nagebootste Homer Simpson die zijn slogan schreeuwt, 'd'oh!'

6 Betty White gooit schaduw op "Crude" televisie

Betty White op The Simpsons
Betty White op The Simpsons

In de aflevering van The Simpsons, "Missionary: Impossible", organiseert Betty White eerst een telethon om geld in te zamelen voor PBS. Aan het einde van de aflevering probeert ze geld in te zamelen voor het Fox-netwerk.

White staat achter een beeld van Family Guy en smeekt kijkers om 'ruwe, low-brow programmering' in de lucht te houden, de aandacht vestigend op het contrast tussen Family Guy's afhankelijkheid van vulgariteit en The Simpsons' schijnbaar meer verfijnde humor.

5 Die Butterfinger-reclames

Stewie in een Butterfinger-advertentie
Stewie in een Butterfinger-advertentie

Met muziekalbums, een eindeloze voorraad merchandise en productaanbevelingen staat The Simpsons erom bekend te profiteren van zijn succes. Het is onvermijdelijk dat de gretigheid van de show om zijn naam aan zo ongeveer alles te geven het mikpunt was van Family Guy-grappen. In "Mother Tucker" van seizoen 5 klaagt Brian tegen Stewie dat hij "meer uitverkocht is dan jij was toen je die Butterfinger-commercials deed." Cue Stewie in een Butterfinger-advertentie, verwijzend naar de overvloedige commercials van Bart Simpson voor de chocoladereep. Om zijn minachting echt te benadrukken, laat Stewie een sarcastische en langdurige "d'oh!"

4 Die kerel die 'The Simpsons' nog steeds grappig vindt

Stewie van Family Guy
Stewie van Family Guy

De waargenomen achteruitgang van The Simpsons staat al lang ter discussie, waarbij sommige critici suggereerden dat de show rond seizoen 9 en 10 niet meer grappig was. Dienovereenkomstig heeft Family Guy snel de fatale fout van de serie aangepakt: zijn levensduur. In een muzikaal fragment dat in "Lois Kills Stewie" voor de tijd werd afgesneden, stelt de sluwe baby een lijst samen van 'maatschappelijke misdadigers' die hij van de aardbodem wil laten verdwijnen. Onder de daders bevinden zich "de man die in 1994 naar The Simpsons keek/ En niet wil toegeven dat het verdomde ding niet meer grappig is", compleet met een ouder wordende, lachende Simpsons-fan in een Bart-t-shirt.

3 "Family Guy World"

Family Guy World-pretpark
Family Guy World-pretpark

Als je bedenkt hoe lang The Simpsons al in de lucht is, lijkt het een beetje vreemd voor hen om de spot te drijven met Family Guy die uitverkocht is en profiteert van het succes en de schijnbaar oneindige levensduur. Maar dat is precies wat er gebeurt in "'Tis the 30th Season". In deze Simpsons-aflevering van 2018 wordt Disney getoond in het bouwen van "Family Guy World", een themapark gebaseerd op de serie, compleet met arbeiders gekleed in kostuums van de personages uit de show.

2 Familieman deed het eerst

Family Guy - Peter en Homerus
Family Guy - Peter en Homerus

De uitdrukking "The Simpsons deden het eerst" is het culturele lexicon binnengekomen in de mate dat fans hebben gesuggereerd dat de show toekomstige evenementen daadwerkelijk heeft voorspeld. In de Family Guy-aflevering "Ratings Guy" wordt de familie Griffin een Nielson-familie, waardoor Peter meerdere Nielson-boxen steelt, zodat hij tv-kijkcijfers kan manipuleren. Peter geniet van zijn hervonden macht en ontmoet televisiemanagers om zijn favoriete programma's te behoeden voor annulering. Zodra Peter bij het netwerk arriveert, net als Homer Simpson, die dezelfde regel uitspreekt als Peter, die verklaart dat dit een verhaallijn is die Family Guy als eerste deed. Interessant is dat Dan Castellaneta eigenlijk gaststerren is als zijn iconische personage.

1 Stewie jaagt op Homer

Stewie achtervolgt Homer
Stewie achtervolgt Homer

Het seizoen 4 Family Guy-aflevering "PTV" begint met een parodie op The Naked Gun-films, waarin Stewie op zijn driewieler naar tal van doelen rijdt, waaronder de tweeling uit The Shining. In een verwijzing naar de openingsscène van The Simpsons ontmoet Stewie Homer Simpson in de garage van de familie Griffin, maar in plaats van het naderende voertuig te ontwijken, wordt hij overreden. Als Peter de garage binnenkomt, kijkt hij op Homer neer en zegt: "Wie is dat in godsnaam?" Dit is een zeer schaduwrijke opgraving tijdens de show, aangezien Homer aantoonbaar een veel herkenbaarder personage is dan de Griffin-familie.

Aanbevolen: