Alles wat 'Lara Croft' Alicia Vikander doet om in vorm te blijven

Inhoudsopgave:

Alles wat 'Lara Croft' Alicia Vikander doet om in vorm te blijven
Alles wat 'Lara Croft' Alicia Vikander doet om in vorm te blijven
Anonim

Er zijn veel redenen om jaloers te zijn op Alicia Vikander. De Zweedse actrice is niet alleen mooi en getalenteerd, maar ze heeft ook een van Hollywood's beste relaties met haar man, Michael Fassbender, en een totaal gescheurd lichaam.

Ze is niet bang om avonturen te beleven op de set, zelfs als ze alleen wordt gelaten in een hut omringd door wolven in Rusland tijdens de opnames van Anna Karenina. Dus toen ze moest opgroeien en trainen om de nieuwe Lara Croft te worden, was het een goed idee voor de toegewijde actrice.

Het kostte haar veel moeite om de indrukwekkende stunts in Tomb Raider te kunnen doen, maar het is geen verrassing, want ze heeft al een aantal indrukwekkende dingen gedaan in haar carrière. Hier is hoe ze zichzelf heeft opgebouwd tot Lara Croft en hoe ze dat moordende lichaam behoudt.

Lara Croft in Tomb Raider
Lara Croft in Tomb Raider

Hoe Vikander Lara Croft werd

De eerste stap om Lara Croft te worden begon toen Vikander's persoonlijke trainer, Magnus Lygdbäck, haar op de zogenaamde 'Magnus-methode' zette, die zeven maanden voor het filmen begon. Lygdbäck was het brein achter het acht-pack van Alexander Skarsgard in Tarzan, dus Vikander was in zeer capabele handen.

"Ik begon Alicia met een voedingsplan voor haar om spieren te krijgen en haar metabolisme te stimuleren", vertelde Lygdbäck aan SELF. "Ik heb haar ook video-workouts gestuurd die voornamelijk bestaan uit gewichtheffen om spier- en bewegingstraining op te bouwen om haar te helpen bij het opbouwen van het Lara Croft-personage."

Ze volgde een voornamelijk keto-dieet en mocht drie ma altijden en twee snacks per dag (vrijwel elke drie uur eten), met lunch en diner "met 40 g eiwit, 40 g goede koolhydraten en 30 g gezonde dik." Haar snacks waren ook op eiwitten gebaseerd. Een Keto-dieet "dwingt het lichaam om vet te verbranden in plaats van glucose", wat gewichtsverlies bevordert.

Fitnessen viel haar mee, want ze had een behoorlijk goed uithoudingsvermogen vanaf het moment dat ze ballerina was. Dus toen haar trainingen om 4 uur 's ochtends begonnen, had ze geen probleem.

"Ze was al sterk in dit proces, maar ze was niet 'Lara Croft' sterk," zei Lygdbäck.

Haar eerste dag zou benen zijn, waar ze vier sets deadlifts deed, vier sets front squats, vijf sets legpressen, drie sets lunges (met gewichten) en vier sets skatesprongen.

Dag twee zou bestaan uit borst- en schouderoefeningen. Eerst vier sets borstdrukken, dan vier sets push-ups (op dumbbells en op een bank) en vier sets machinevliegen.

De derde dag was rug en schouders met vier sets machine pulldowns, vier sets staande rij (met Olympische balk), vier sets rechte arm pulldowns, vier sets windmolens (met h alterrotatie) en vijf sets van laterale verhogingen.

De laatste dag zou zijn biceps en triceps met vier sets afwisselende biceps-krullen, vier sets tricep french press, vier sets biceps curls (met bar), vier sets superset biceps curls en vier sets triceps pushdowns.

De meeste, zo niet alle sets hebben ook elk 12 herhalingen.

Naast al het zware tillen vijf tot zes dagen per week, klom Vikander ook twee of drie keer per week, bokste, zwom, beoefende boogschieten, trainde vier keer per week in MMA en vooral, oefende stunts.

Aan het einde van dit alles vertelde Lygdbäck aan The Hollywood Reporter dat ze "behoorlijk grillige resultaten" kregen.

"Alicia is een ongelooflijk harde werker. Het moeilijkste voor haar was wanneer ik haar zou dwingen een dag vrij te nemen om te herstellen."

"Er zijn niet veel mensen die haar in de sportschool zouden kunnen bijhouden", vertelde Lygdback aan Men's Journal. Je kunt de hele "Magnus-methode" hieronder bekijken:

Dit is wat Vikander volgde om Lara Croft te worden
Dit is wat Vikander volgde om Lara Croft te worden

Tijdens het proces zei Vikander dat ze plezier had. "Het is erg leuk om in Lara's hoofd te kruipen en de uitdaging om grip te krijgen op zo'n fysieke rol is een onderdeel van dit project dat ik absoluut spannend vind", vertelde ze aan Vanity Fair in 2017.

Vikander Post-Lara Croft

Na Tomb Raider volgde Vikander alle training die ze had geleerd en hield die, maar ze begint nu pas "een beetje zachtaardiger en aardiger" voor zichzelf te zijn.

Ze vertelde Elle UK: "Ik heb in de loop der jaren met veel angst en stress geworsteld. Mijn vader zei altijd: 'Weet je, Alicia, het duurt drie weken voordat je lichaam weet dat je' ben gestopt en je staat op het punt om te ontspannen.' Zijn stem galmde meerdere keren in mijn achterhoofd [tijdens de lockdown]."

Ze begrijpt nu dat ze soms de tijd moet nemen om op te laden. Maar dat betekent niet dat ze zichzelf laat gaan. Ze is nog steeds gescheurd als altijd.

Aanbevolen: