Kim's Convenience': fans reageren om onthullingen te doen over 'openlijk racistische' verhaallijnen

Inhoudsopgave:

Kim's Convenience': fans reageren om onthullingen te doen over 'openlijk racistische' verhaallijnen
Kim's Convenience': fans reageren om onthullingen te doen over 'openlijk racistische' verhaallijnen
Anonim

CBC's komedie over een Koreaans-Canadees gezin dat in Toronto woont, is tot een einde gekomen, en de sterren onthullen dat de serie niet zo alomvattend is als het leek

De Koreaans-Canadese komedie Kim's Convenience heeft haar winkel na vijf seizoenen gesloten, en sommige castleden vertellen wat er achter de schermen gebeurde.

Debuut in 2016 en gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Ins Choi, volgt de serie de familie Kim die een supermarkt runt in Moss Park, Toronto. De serie eindigde eerder dit jaar, nadat er een spin-off was ontstaan die momenteel in productie is en gericht was op een van de weinige niet-Aziatische personages in de show, Shannon, gespeeld door Nicole Power.

Eerder deze maand wogen sommige sterren van de show op de racistische verhaallijnen en misten diversiteit. Simu Liu en Jean Yoon uitten hun zorgen over het overwegend blanke productie- en schrijfteam van de serie.

'Kim's Convenience'-cast opent zich over racistische verhaallijnen en onderbetaald worden

Simu Liu, die de volgende ster zal zijn in de langverwachte Shang-Chi en de Legend of the Ten Rings, zette het record recht op de geruchten dat de show eindigde vanwege zijn Marvel-rol.

"Ik heb veel speculaties over mezelf gehoord - met name over hoe het krijgen van een Marvel-rol betekende dat ik plotseling te 'Hollywood' was voor Canadese tv", schreef Liu vorige week op Facebook.

“Dit kan niet verder van de waarheid zijn. Ik hou van deze show en alles waar het voor stond. Ik zag uit de eerste hand hoe diep het gezinnen beïnvloedde en mensen samenbracht. Het is echt ZO ZELDZAAM dat een show vandaag zo'n impact op mensen heeft, en ik wilde heel graag dat de schema's werken, vervolgde hij.

De acteur uitte vervolgens zijn frustraties over zijn karakter en het feit dat de Aziatische Canadese castleden meer creatief inzicht werd ontzegd naarmate de show vorderde.

IK WAS echter steeds meer gefrustreerd door de manier waarop mijn personage werd geportretteerd en, enigszins verwant, ook steeds meer gefrustreerd over de manier waarop ik werd behandeld, 'zei hij.

“Ik heb altijd begrepen dat de hoofdrolspelers de rentmeesters van het karakter waren en dat ze naarmate de show vorderde, meer creatief inzicht zouden krijgen. Dit was niet het geval in onze show, wat dubbel verwarrend was omdat onze producers overwegend blank waren en we een cast van Aziatische Canadezen waren die een overvloed aan geleefde ervaringen hadden om uit te putten en aan schrijvers aan te bieden. … er is ons bewust niet veel speelruimte gegeven”, vervolgde hij.

Liu beweerde ook dat de acteurs aanzienlijk onderbetaald waren in vergelijking met een andere CBC-show, Schitt's Creek, die opschepte over "merknaamtalent", maar volgens Liu lagere beoordelingen kreeg dan Kim's Convenience.

Van haar kant betreurde Yoon het gebrek aan vrouwelijke Aziatische schrijvers in de show en verdedigde Liu's beweringen.

“[A] is een Aziatische Canadese vrouw, een Koreaans-Canadese vrouw met meer ervaring en kennis van de wereld van mijn personages, het gebrek aan Aziatische vrouwen, vooral Koreaanse schrijvers in de schrijverskamer van Kims maakte mijn leven ZEER MOEILIJK & de ervaring om aan de show te werken pijnlijk, "schreef de actrice.

'Kim's Convenience'-fans zijn geschokt om racistische BTS-incidenten te horen

De onthullingen van Liu en Yoon kwamen als een schok voor sommige fans van Kim's Convenience.

“Dit kwam als een grote verrassing voor mij. Ik hield van al deze acteurs en ik hoop dat ze rollen vinden in shows die hun cultuur niet negeren. Wat een schande, schreef een Twitter-gebruiker.

“Ik vond Kim's Convenience leuk, maar ik heb geen racistische houding opgemerkt. Als de acteurs het voelden, dan zal ik het met ze eens moeten zijn', was een andere opmerking.

Sommigen zijn echter niet verbaasd over het gebrek aan diversiteit achter de schermen. Bovendien hadden sommigen kritiek op de beslissing om Liu, een Chinees-Canadese acteur, in een Koreaanse rol te casten.

“met alle respect voor Kim's gemak, dat is mijn tweede favoriete show en de racistische beschuldigingen die er vooral door Simu Liu tegen worden geuit, is het niet verrassend dat een Chinese man die een Koreaans personage speelt, klaagt over representatie. STRANGE AF, luidt een opmerking.

“Kims gemak dat geschreven wordt door racisten is helemaal niet verrassend. Zoals heb je het fragment dat Netflix ervoor heeft gezien ?? Zoals wanneer je je cursor over de titel van de show beweegt??? Ja, het was afschuwelijk, een andere fan wees op de problematische synopsis die op Netflix werd gebruikt en de titel buiten Canada verspreidde.

Aanbevolen: