Catfish: 10 details over de show die waar zijn (en 4 nep)

Inhoudsopgave:

Catfish: 10 details over de show die waar zijn (en 4 nep)
Catfish: 10 details over de show die waar zijn (en 4 nep)
Anonim

MTV heeft de weg vrijgemaakt voor reality-tv-series sinds zoals … voor altijd. Het netwerk heeft ons een aantal van de beste inhoud gegeven van Jersey Shore, The Hills, Real World en natuurlijk Catfish De serie werd voor het eerst uitgezonden in 2012 met Nev Schulman en Max Joseph als de hosts.

Het uitgangspunt van de show was om de mysteries achter online catfishing te ontdekken en diegenen te helpen die vastzitten in een relatie met iemand die ze nog nooit eerder hebben ontmoet. De serie kwam tot stand na Nev's ontmoeting met catfishing, waardoor interesse ontstond in het creëren van een show rond deze wilde Catfish-momenten.

Hoewel de show zo echt lijkt als maar kan, zijn er altijd een paar details die ons verrassend lijken. Met 8 seizoenen onder de riem van Nev, is het geen schok dat er sommige dingen waar zijn en sommige nep als het op de show aankomt. Het is tenslotte reality-tv!

Bijgewerkt op 3 september 2021, door Michael Chaar: MTV's hitserie, Catfish houdt ons bezig sinds zijn debuut in 2012. Terwijl Max Joseph na zes jaar aftrad seizoenen hebben oorspronkelijke gastheer Nev Schulman en Kamie Crawford het overgenomen. Gedurende de vele seizoenen van de show hebben fans zich altijd afgevraagd hoe de achter-de-schermen eruit zien, vooral als het gaat om de vraag of de show nep is of niet. Hoewel de gebeurtenissen die plaatsvinden in feite waar zijn, gebeurt er veel dat kijkers niet zien. Van het ondertekenen van afstandsverklaringen, het sturen van therapeuten van de deelnemers tot de meervallen die als eerste contact opnemen met MTV, de show heeft zijn manier van werken voor en na de productie. Wat betreft drogredenen rond de show, het is een echte reality-serie!

14 Waar: deelnemers ondertekenen afstandsverklaringen voordat ze op de show verschijnen

Catfish vereist, net als de meeste realityshows, dat iedereen die in hun show verschijnt, ontheffingen tekent voordat er ooit wordt gefilmd. Marshall Eisen MTV's senior vice-president van nieuws en documenten zei gedeeltelijk tegen Vulture: "We weten nooit 100 procent zeker of de meerval hiermee doorgaat."

13 Fake: Catfish is semi-scripted

Velen hebben de authenticiteit van de show in twijfel getrokken en het is gemakkelijk in te zien waarom ze dat zouden doen. Sommige dingen zijn te mooi om waar te zijn. Zelfs als de dingen in de show soms niet kloppen, is Catfish niet geschreven door Nev of Max. Het is zo echt als realityshows krijgen, of dat is tenminste wat ze ons willen laten geloven. De serie gebruikt wel een element van pre-productie als het gaat om de eigenlijke meerval. Terwijl fans denken dat MTV situaties zoekt, is het tegenovergestelde het geval!

12 Waar: MTV stuurt therapeuten na productie naar betrokken partijen

Als je ooit Catfish hebt gezien, dan ben je je bewust van de intensiteit en de donkere wendingen die het soms kost. Er zijn een paar afleveringen die ons zorgen maakten over het welzijn van de persoon. Volgens Vulture stelt MTV een therapeut ter beschikking voor iedereen die in de show verschijnt. Een beetje logisch, want de hele ervaring moet zenuwslopend zijn.

11 Waar: mensen proberen MTV te catfishen om in de show te komen

Het internet heeft het gemakkelijk gemaakt om een kijkje te nemen in het leven van de rijken en beroemdheden, en om die reden zijn er mensen die alles doen voor 15 minuten roem… inclusief liegen over het feit dat ze Catfished zijn. De show heeft de weg vrijgemaakt voor een paar gekken, dus het is geweldig dat MTV een therapeut bij de hand heeft. Alles voor die 15 minuten, toch?

10 Nep: de relaties tussen meervallen en meervallen zijn altijd romantisch

MTV is opgeroepen voor het verkopen van het idee dat de relatie tussen de meerval en de meerval altijd romantisch is. Het spreekt voor zich, maar het is een vermakelijker verhaal waar meer mensen op afstemmen. Volgens Vice zouden Nev en Max ook de confrontaties in de show opvoeren. Hoe dan ook, we stemmen nog steeds af!

9 Waar: Max en Nev kennen elkaar al heel lang

Catfish cyberspeurneuzen Max Joseph en Nev Schulman hebben een ongelooflijke chemie en een deel van de allure van de show is de geestige scherts van het duo. Ze zijn zo geweldig samen, het is alleen maar logisch dat Joseph en Schulman echte maatjes zijn. Ondanks dat Joseph de show verlaat om zich te concentreren op het regisseren van documentaires en films, blijven de twee hecht.

8 True: MTV bewerkt de show zoals ze willen

De show mag dan echt zijn, maar sommige aspecten ervan lijken zeker geënsceneerd en dat komt door de montage van de show. MTV is opgeroepen voor het manipuleren en verdraaien van verhaallijnen om de show leuker te maken. Dat doet velen twijfelen aan de geloofwaardigheid van de show, maar de meeste realityshows doen dit toch. Aangezien de montage zo'n grote rol speelt in de verhaallijn, is het geen verrassing dat er zo'n focus is op de postproductie.

7 Waar: de meerval neemt meestal eerst contact op met de show

Het uitgangspunt van de show is dat de catfishee contact opneemt met Nev en Max en om hulp vraagt bij het opsporen van de ongrijpbare persoon met wie ze online hebben gesproken. Volgens The Sun is het echter meestal de meerval die contact maakt met de show en niet de meerval. Hmmm, we snappen waarom velen denken dat de show gescript is!

6 Fake: Nev en Max lossen de zaken in recordtijd op

Max en Nev die onderzoek doen naar de meerval is ons favoriete onderdeel van de show. Het is vermakelijk om aanwijzingen te volgen en ze samen te voegen op een manier die Nancy Drew te schande zou maken. De show bewerkt het op een manier waardoor het lijkt alsof het in recordtijd is gedaan, maar de waarheid is dat het onthullen van de waarheid nogal wat tijd kost.

5 Waar: de meerval heeft altijd een microfoon aan als de bemanning arriveert

De show laat het altijd lijken alsof de ontmoeting van Nev en Max met de meerval spontaan is en soms een beetje overhalen vereist, wat niet het geval kan zijn, omdat de meerval al is gemikt als de camera's daar aankomen. Het is alleen maar logisch, omdat kijkers ze duidelijk moeten horen. Hoewel Nev en Max niet degenen zijn die ze nabootsen, is de bemanning er van tevoren om alles op te zetten.

4 Fake: Max en Nev worden altijd op de hoogte gehouden

Terwijl de gastheren in het ongewisse worden gehouden over de richting waarin elke aflevering gaat, weten de producenten al wie de meerval en de meerval zijn - ze hebben vooraf ontheffingen ondertekend en er werden achtergrondcontroles op hen uitgevoerd. Het spreekt voor zich dat Joseph en Schulman redelijk indrukwekkende rechercheurs zijn.

3 Waar: er worden antecedentenonderzoeken en psychologische beoordelingen uitgevoerd

Er gebeurt veel achter de schermen voor en tijdens het filmen van Catfish. Hoewel het lijkt alsof willekeurige mensen de show uit het niets e-mailen, is de waarheid verre van dat. Zoals eerder vermeld, ondertekenen alle deelnemers vrijstellingen voordat ze op de show verschijnen. Dat is niet alles, MTV voert ook antecedentenonderzoeken en psychologische onderzoeken uit bij de deelnemers.

2 True: Manti Te'o maakte de show populair

Wie kan de aflevering vergeten waarin de voetballer van New Orleans Saints, Manti Te'o, werd overvallen door een catfish? De natie rouwde met Te'o toen de dood van zijn vriendin werd gemeld. Er was echter geen vriendin en de atleet was catfished. Te'o maakte Catfish in zijn eentje populair. Slechte publiciteit bestaat niet, toch?

1 Waar: sommige afleveringen halen de finale niet

Het v alt niet te ontkennen dat Catfish vermakelijk is, en elke aflevering neemt je mee in een achtbaan van emoties of irriteert je mateloos. Er is gespeculeerd over een aflevering die maar één keer is uitgezonden vanwege het feit dat de meerval een rechtszaak heeft aangespannen tegen MTV en dan is er een aflevering die gewoon niet werd uitgezonden na het filmen.

Aanbevolen: