Leonardo DiCaprio's 'Titanic' Body-Double werd afgesnauwd door de iconische acteur

Inhoudsopgave:

Leonardo DiCaprio's 'Titanic' Body-Double werd afgesnauwd door de iconische acteur
Leonardo DiCaprio's 'Titanic' Body-Double werd afgesnauwd door de iconische acteur
Anonim

De film uit 1997, met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, is op zijn zachtst gezegd iconisch. 'Titanic' vestigde records aan de kassa en werd de eerste film die de grens van een miljard dollar overschreed. Het was de best verdienende film tot 2013, toen een andere film van Cameron, 'Avatar', het overtrof. Zelfs zonder het record leeft de film voort als een van de echte grootheden, hij zou zelfs de meeste Oscars winnen van een enkele film.

Achter de schermen ging het niet zo soepel. Gezien hoe lang het duurde om te schieten, was het niet meer dan normaal dat sommigen hun kalmte verloren. Cameron had enkele gevallen met Leo en het blijkt dat we hetzelfde kunnen zeggen voor DiCaprio's stuntdubbel, Brett Baker, een worstelende acteur die probeerde het te maken in het bedrijf. Ondanks de grote kans onthulde Baker met Vanity Fair dat de ervaring niet zo geweldig was als sommigen zouden denken. We zullen kijken naar wat er tussen de twee is misgegaan en naar de problemen die achter de schermen zouden ontstaan.

Cameron en Leo botsten

Vanaf het begin verklaarde Cameron eigenlijk dat hij geen andere keuze had dan Leonardo DiCaprio als hoofdrolspeler voor de film te nemen. Dat was duidelijk tijdens het auditieproces: "Matthew las voor de rol en toen ontmoetten we Leo. Leo kwam binnen voor een interview en ik had iets raars: ik keek de kamer rond en elke vrouw in het gebouw was in de vergadering … de accountant was daar, de vrouwelijke bewaker, dus ik dacht dat ik deze man misschien beter kon casten."

Tijdens de opnames van de film zou het een beetje hobbelig worden. Cameron wilde dat Leo de regel 'Ik ben de koning van de wereld' improviseerde, maar Leo was niet zo enthousiast. Het zou leiden tot een botsing tussen de twee: "Ik zat in een kraanmand en we verloren het licht. Ik had dit geprobeerd en we hadden dat geprobeerd, deze lijn en die lijn geprobeerd en het kwam gewoon in slangenogen. En ik zei: 'Oké, ik heb er een voor je. Zeg gewoon: 'Ik ben de koning van de wereld' en spreid je armen wijd en wees gewoon in het moment en hou er gewoon van en vier het gewoon en hou ervan.' En hij zegt: 'Wat?"

"Ik krijg dit via de walkietalkie", zei hij. "'Ik ben de koning van de wereld', zeg gewoon: 'Ik ben de koning van de wereld', maar je hebt moet het verkopen!' En hij zegt: 'Wat?!' Ik zei: 'Verkoop het gewoon (expletief).'”

Leo was niet alleen in staat om het onderdeel te verkopen, maar er ook een van de meest iconische momenten uit de film van te maken.

Ondanks zijn enorme talent was niet iedereen er van onder de indruk.

Leo's Double Tells All

titanische poster
titanische poster

Volgens Vanity Fair was Leo's dubbelganger zeven jaar ouder en een paar centimeter korter. Het grootste verschil, de achterkant van zijn hoofd was een perfecte match. Tijdens het opnemen van de film zouden fans de dubbelganger zelfs vaak aanduiden als Leo: "Ze werden gek", zegt Baker. grappig. Ik weet niet of iemand wist dat dat elke ochtend bij de poort gaande was."

DiCaprio had plezier tijdens het filmen en helaas was zijn dubbelganger niet inbegrepen in het plezier. Leo vloog zijn entourage uit en de dubbelganger hoopte stiekem dat hij zou worden uitgenodigd voor een uitje, maar die uitnodiging kwam nooit. Zijn tijd op de film kenmerkte zich niet door feesten. Baker zou zeggen dat het een grote teleurstelling was, wetende dat hij erkenning kreeg omdat hij Leo's dubbelganger was en niet zijn acteervaardigheden: Mensen vinden het geweldig omdat ik dichtbij stond, of Leonardo DiCaprio ken, niet vanwege wat ik als acteur kan doen Dat is wat klote is.”

Naast het gebrek aan communicatie met Leo, zou Baker ook toegeven dat de ervaring weinig deed voor zijn carrière: Hollywood propageert de mythe alsof het de hele tijd gebeurt. Voor zover ik weet, heeft geen van de connecties die ik maakte op Titanic ooit geleid tot een auditie, een vergadering of zelfs een telefoontje. Zeker geen sprekende rol.”

Het is een ervaring die hij nooit zal vergeten, maar hij zou willen dat het een beetje anders was gelopen. Zeker, Leo's jeugd speelde daar een grote rol in, hij was nog niet helemaal volwassen. Desalniettemin heeft de film veel carrières veranderd en zijn erfenis zal voor altijd blijven bestaan, ondanks wat er achter de schermen is gebeurd.

Aanbevolen: