Waarom Jordan Peele Daniel Kaluuya zijn De Niro noemde

Inhoudsopgave:

Waarom Jordan Peele Daniel Kaluuya zijn De Niro noemde
Waarom Jordan Peele Daniel Kaluuya zijn De Niro noemde
Anonim

Jordan Peele's derde regie-speelfilmproject draait nu al meer dan een maand in theaters over de hele wereld. In die tijd is zijn neowesterse sci-fi-thriller Nope erin geslaagd zijn productiebudget bijna te verdubbelen wat betreft kassaopbrengsten.

Zijn eerste twee films – Get Out en Us – haalden beide rond de $ 250 miljoen uit de kaartverkoop, een cijfer dat Nope de komende weken misschien nog steeds zal bereiken. Er is een gemengde reactie van critici, ondanks een met sterren bezaaide cast die veel lof verdient voor hun uitvoeringen.

Hoewel sommigen hebben verwezen naar Peele's laatste poging als weer een meesterwerk op Spielberg-niveau, zijn er critici die het als niets meer dan een totale teleurstelling beschouwen.

Dit is misschien te verwachten van de filmmaker, die een handtekening zet van gelaagde betekenissen achter zijn verhalen. Steve Yeun, een van de sterren in Nope, heeft hierover gesproken en de film in verband gebracht met een moderne verslaving aan aandacht en roem.

Black Panther-ster Daniel Kaluuya speelde ook een belangrijke rol in de film, in wat zijn tweede directe samenwerking met Peele was. Het leidde ertoe dat de regisseur hem zijn "eigen Robert De Niro" noemde.

Daniel Kaluuya speelde in Jordan Peele's Get Out

De samenwerking tussen Daniel Kaluuya en Jordan Peele werd geboren in 2017, toen de Engelse acteur schitterde in het regiedebuut van de scenarioschrijver, Get Out.

Volgens Rotten Tomatoes is Get Out het verhaal van 'Chris en zijn vriendin, Rose, [die] de mijlpaal van het ontmoeten van de ouders hebben bereikt, nodigt ze hem uit voor een weekendje weg met [haar ouders] Missy en Dean.'

'In het begin leest Chris het overdreven inschikkelijke gedrag van de familie als nerveuze pogingen om met de interraciale relatie van hun dochter om te gaan, maar naarmate het weekend vordert, leidt een reeks steeds verontrustender ontdekkingen hem tot een waarheid die hij nooit had kunnen bedenken,' besluit de synopsis.

Kaluuya speelde de hoofdpersoon Chris, een jonge fotograaf die wordt beschreven als 'geliefd' en 'gemakkelijk in de omgang'. Het was een samenwerking die veel vruchten zou afwerpen, zowel voor acteur als regisseur.

Peele – die zelf als acteur begon – zou een Oscar winnen voor 'Best Original Screenplay', waarbij Kaluuya de gong voor 'Best Actor' zou verliezen. De film zelf werd ook genomineerd voor ' Beste foto.'

Jordan Peele schreef geen nee met Daniel Kaluuya in gedachten

In de nasleep van dat succes met Get Out, zou Daniel Kaluuya zich vestigen als een Hollywood A-lister met topprestaties in onder meer Black Panther, Queen & Slim en Judas and the Black Messiah.

Terwijl Jordan Peele in 2020 het script voor Nope schreef, had hij niet per se de in Londen geboren acteur in gedachten. Friday Night Lights-ster Jesse Plemons werd oorspronkelijk benaderd om de rol te spelen die uiteindelijk naar Kaluuya zou gaan.

Terwijl Plemons geïnteresseerd was in de rol, moest hij kiezen tussen dat en Martin Scorsese's Killers of the Flower Moon. Hij ging voor het laatste. Peele wendde zich vervolgens tot zijn Get Out-lead, met Keke Palmer, Steve Yeun en Brandon Perea in andere hoofdrollen.

Kaluuya en Palmer spelen twee broers en zussen - Otis 'OJ' Haywood Jr. en Emerald 'Em' Haywood. Het paar wilde bekendheid verwerven door een UFO vast te leggen die voor de camera boven hun familieboerderij verschijnt.

Michael Wincott, Keith David en Euphoria-ster Barbie Ferreira behoren tot degenen die de cast-line-up hebben voltooid.

Waarom verwees Jordan Peele naar Daniel Kaluuya als "His De Niro"?

Daniel Kaluuya's sterdraai als OJ in Nope is een van de meest gevierde aspecten van de film, met één recensie die zelfs zegt dat zijn 'ogen enkele van Hollywood's meest speciale effecten blijven'.

De voorbeeldige gave van de acteur om de diepste emoties van het publiek op te roepen is zeker niet verloren gegaan aan Jordan Peele, die in een interview in juli met Empire Magazine onthulde dat hij in hem 'zijn eigen De Niro' zag.

Interessant genoeg deelde de filmmaker dat gevoel al met Kaluuya toen ze in 2017 voor het eerst samenwerkten. "Het is zo grappig, maar op het moment dat ik midden in Get Out zat, was ik dat [al] hem vertellen. Ik had zoiets van 'Je bent mijn De Niro, man. You're my De Niro!,”zei Peele, verwijzend naar de unieke samenwerking tussen regisseur en acteur tussen Martin Scorsese en Robert De Niro.

"Ik had zoiets van, 'ik wil dat jij ook in de toekomst bent, man,'", vervolgde Peele. "Je kon vanaf het begin gewoon zien wat we in hem als artiest hadden." Het volstaat om te zeggen dat de wereld waarschijnlijk niet het laatste van Daniel Kaluuya heeft gezien in een Jordan Peele-film.

Aanbevolen: