Directeur Ben Wheatley onthult hoe hij die grote draai in 'Rebecca' overbracht

Inhoudsopgave:

Directeur Ben Wheatley onthult hoe hij die grote draai in 'Rebecca' overbracht
Directeur Ben Wheatley onthult hoe hij die grote draai in 'Rebecca' overbracht
Anonim

Spoilerwaarschuwing: grote spoilers voor Rebecca vooruit

Rebecca is een bewerking van de gelijknamige gotische roman van Daphne du Maurier. Het verhaal over een pas getrouwd stel en de duistere geheimen die opdoemen in het donker in hun landhuis was aangepast door Alfred Hitchcock in de film Rebecca uit 1940.

De Engelse filmmaker Wheatley regisseerde een ongelooflijke cast, met Downton Abbey-ster Lily James en Call Me By Your Name's Armie Hammer als pasgetrouwden Mrs. de Winter en Maxim de Winter. Maxim heeft net het verlies van zijn eerste vrouw geleden, maar v alt voor het goedhartige karakter van Lily James en vraagt haar met hem te trouwen. Wanneer de tweede mevrouw de Winter zich vestigt op het prachtige landgoed van Manderley, ontmoet ze de strenge huishoudster Mrs. Danvers, gespeeld door Kristin Scott Thomas, en leert over de mysterieuze eerste vrouw van Maxim, Rebecca.

Ben Wheatley over de dood van Rebecca

Voor degenen die het verhaal niet kennen, is er een grote onthulling tegen het einde. Rebecca, de geliefde eerste vrouw, werd vermoord door Maxim.

"Dit heeft me ertoe gebracht de film te maken", zei Wheatley in een interview met Netflix.

De regisseur gaf ook toe dat hij die enorme onthulling eerst was vergeten, in de pre-productiefase.

“Ik herinner me dat ik het in het script las: ‘Wat? Hij haatte haar? Ik dacht dat hij van haar hield, ik dacht dat dat het hele punt was, '” zei hij.

Om de wending nog schokkender te maken, moest Wheatley voorzichtig te werk gaan om het karakter van Maxim geloofwaardig te maken in zijn verdriet over de eerste vrouw.

"De truc is dat je de lelie niet te zwaar kunt vergulden in de eerste helft van de film, dat hij absoluut van haar hield", zei de filmmaker.

“Het houdt het een beetje binnen de mogelijkheden, dat hij van haar hield,” voegde hij eraan toe.

Wheatley Said Casting Hammer is waarom de twist zo goed werkte

De regisseur legde ook uit dat hij Maxim in het eerste deel van de film zoveel mogelijk uit het gesprek over Rebecca probeerde te halen.

"Het gaat over de tweede angst van mevrouw de Winter en haar soort angst, die wordt aangewakkerd door Danvers' opbouw van Rebecca tot deze ongelooflijk perfecte persoon," zei Wheatley.

Hij schreef de briljante wending ook toe aan het casten van Hammer in de rol van Maxim.

“Een deel van de manier waarop we in de twist ook verkopen, was met de casting van Armie Hammer,” zei hij.

“Dat je gewoon niet zou geloven dat hij het zou doen,” voegde hij eraan toe.

Rebecca streamt op Netflix

Aanbevolen: