Een terugblik op Destiny's Child voordat er maar 3 leden waren

Inhoudsopgave:

Een terugblik op Destiny's Child voordat er maar 3 leden waren
Een terugblik op Destiny's Child voordat er maar 3 leden waren
Anonim

Destiny's Child is verreweg een van de grootste meidengroepen die ooit hebben bestaan, zoals blijkt uit het feit dat ze tot de 10 best verkochte meidengroepen behoren tijd. Aangezien de groep tot nu toe wereldwijd meer dan 60 miljoen platen heeft verkocht, is het veilig om te zeggen dat Destiny's Child op het toneel verscheen en het R'n'B-spel veranderde. Met anthems als "Independent Women" en "Survivor" onder hun riem, blijft de nu ontbonden groep tot op de dag van vandaag enorm populair.

De begindagen van de groep verliepen niet soepel, van het een paar keer veranderen van de line-up tot het behandelen van twee rechtszaken van voormalige Destiny's Child-leden. Tegenwoordig zijn fans meer gefocust op wat de voormalige leden van de groep tot nu toe doen. Helaas vonden niet alle leden van de groep succes als soloartiesten. In tegenstelling tot Beyoncé, die een van de meest succesvolle vrouwen in de industrie werd.

10 De groep heette Girls Tyme toen ze voor het eerst begonnen

Destiny's Child is een naam die wereldwijde erkenning heeft gekregen, en het is moeilijk om de groep anders te noemen dan dat. Destiny's Child heette echter Girls Tyme voordat ze beroemd waren. Ze veranderden de groepsnaam een paar keer voordat ze uiteindelijk genoegen namen met degene waar ze bekend om staan.

De groep begon met zingen in hun plaatselijke kerk en in de kapsalon van Beyoncé's moeder. Klanten gaven feedback en gaven soms tips aan de jonge artiesten.

9 Girls Tyme bestond uit zes leden

LaTavia Robertson en Beyoncé ontmoetten elkaar tijdens auditie voor een meidengroep en werden vrienden. Het duo werd later vergezeld door Kelly Rowland, Támar Davis, Nina en Nikki Taylor. Girls Tyme nam deel aan een talentenjacht genaamd Star Search en eindigde op de tweede plaats. Het was op dit punt dat hun manager Matthew Knowles een paar wijzigingen in de groep aanbracht.

Hij sneed Davis, Nina en Nikki uit de groep en bracht LeToya Luckett binnen. Vanaf dat moment werd een van de meest iconische meidengroepen gevormd.

8 De groepsnaam werd later veranderd in Destiny's Child

En toen waren er vier - met Luckett aan boord, was de groep klaar om hun carrière naar nieuwe hoogten te brengen. Dat begon met een naamswijziging, de moeder van Beyoncé kwam met de nieuwe naam. Het werd geïnspireerd door een passage in de bijbel uit het boek Jesaja.

Het werd de naam die ze voor altijd zouden blijven dragen. Er is gemeld dat ze zichzelf een tijdje Destiny noemden, maar Child hebben toegevoegd omdat ze de naam niet als handelsmerk konden gebruiken.

7 Het kwartet kreeg langzaam erkenning

Destiny's Child begon te openen voor artiesten als Immature en SWV totdat ze uiteindelijk werden ondertekend door Columbia Records. De release van hun titelloze debuutstudio-album verstevigde hun plaats in de muziekindustrie.

"Nee nee nee", de eerste single van het album, verkocht meer dan een miljoen exemplaren in de VS en piekte op nummer 70 op de Billboard 200. Hun tweede platina-verkopende album, "The Writings on the Wall" presteerde zelfs beter dan de eerste.

6 Er waren beschuldigingen van vriendjespolitiek binnen de groep

Het tweede album van Destiny's Child piekte op nummer vijf in de Billboard 200, het wordt vaak het doorbraakalbum van de groep genoemd. Hun harde werk had schijnbaar zijn vruchten afgeworpen, ze waren goed op weg naar een superster.

Achter de schermen was er echter een intern conflict binnen de groep. Luckett en Robertson beschuldigden hun manager, Matthew Knowles, ervan hen niet gelijk te betalen en Beyoncé en Kelly te bevoordelen. Het duo vroeg om nieuw management en dat viel Matthew niet goed.

5 In 2000 kregen LeToya en LaTavia de laars

Tegen het jaar 2000 zouden er meer veranderingen zijn in de line-up van de groep, LeToya en LaTavia kregen de boot. Volgens het duo kwamen ze erachter dat ze werden afgezet nadat de video van "Say My Name" in première was gegaan en twee nieuwe leden hadden toegevoegd.

Ze hebben niet alleen een rechtszaak aangespannen tegen Matthew wegens contractbreuk, maar ook tegen Kelly en Beyoncé. Er waren tegenstrijdige verhalen over waarom Luckett en Robertson werden ontslagen, waarbij elk kamp zijn eigen versie van de gebeurtenissen bood.

4 Was Jagged Edge de schuldige voor het afvuren van LeToya en LaTavia?

Aan het eind van de jaren '90 toerde Destiny's Child met Jagged Edge en Jon B, volgens Matthew vielen twee leden van Jugged Edge Kelly en Beyoncé lastig. Dit leidde ertoe dat ze uit de bus werden getrapt, wat vervolgens LeToya en LaTavia van streek maakte, die naar verluidt een relatie hadden met enkele leden van de R'n'B-groep.

Blijkbaar was dat wat de voormalige Destiny's Child-leden ertoe bracht om nieuw management te eisen, hoewel Jagged Edge de beschuldigingen ontkende.

3 Farrah Franklin en Michelle Williams hebben LeToya en LaTavia vervangen

Enter… Michelle Williams en Farrah Franklin, het paar, vervingen de twee stichtende leden. De nieuwe leden hadden grote schoenen te vullen, maar hielden hun mannetje, zo leek het tenminste. Wat wel duidelijk was, was dat Michelle geen favoriet bij de fans was en vaak het mikpunt was van gemene grappen.

Ondanks dat ze beroemd werd met Destiny's Child, zou Michelle later onthullen dat ze het moeilijk had gehad nadat ze zich bij de groep had aangesloten. Fans vergeleken Michelle vaak met Beyoncé en Kelly en zouden ongetwijfeld haar geestelijke gezondheid hebben aangetast.

2 Franklins tijd in de groep was van korte duur

Vijf maanden na het genieten van de bekendheid die het deel uitmaken van een van de grootste meidengroepen ter wereld bracht, werd Farrah Franklin ontslagen. In de officiële verklaring stond dat Farrah moeite had om het slopende schema van de groep bij te houden en dat het missen van een promotiereis naar Australië de druppel was.

Farrah beweerde echter dat haar ontslag om andere redenen was. Per Madame Noir: "In een onbedekte clip van een realityshow die nooit op televisie kwam, zinspeelde Franklin op een ongemakkelijke ontmoeting met de manager van de groep en Beyoncé's vader Matthew Knowles."

1 Voormalige groepsleden klagen Destiny's Child opnieuw aan

Na Franklins vertrek uit Destiny's Child waren er nog maar drie leden over, en zo zouden ze blijven tot de groep in 2005 werd ontbonden. Het succes van het trio bleef stijgen. In 2000 bracht de groep de soundtrack uit voor Charlie's Angels genaamd Survivor.

Hun voormalige groepsleden LeToya Luckett en LaTavia Robertson hebben een rechtszaak aangespannen tegen Destiny's Child. Het duo voelde dat "Survivor" een opgraving op hen nam. De groep heeft naar verluidt een schikking getroffen met Luckett en Robertson.

Aanbevolen: