10 keer dat regisseurs en filmsterren niet met elkaar overweg konden

Inhoudsopgave:

10 keer dat regisseurs en filmsterren niet met elkaar overweg konden
10 keer dat regisseurs en filmsterren niet met elkaar overweg konden
Anonim

In een competitieve industrie als Hollywood is het onvermijdelijk dat regisseurs en filmsterren op een gegeven moment met elkaar in botsing komen. Beide banen worden typisch geassocieerd met grote ego's en het samensmelten van twee individuen met opgeblazen eigendunk is als wachten tot een tikkende tijdbom afgaat.

In veel gevallen is er meer drama achter de schermen dan op de uiteindelijke foto. De dingen zijn niet altijd rooskleurig in de Hollywood Hills en de façade van glitter en glamour kan iets veel donkerder en verderfelijks maskeren. Soms bemoeien acteurs zich met het werk van regisseurs; andere keren gaan regisseurs te ver in hun vak. Botsingen met de regisseur kunnen er zelfs toe leiden dat acteurs worden ontslagen of, erger nog, volledig op de zwarte lijst van de industrie worden gezet. Collega's kunnen niet altijd met elkaar overweg en er is geen liefde verloren gegaan tussen deze regisseurs en filmsterren.

10 Judd Apatow en Katherine Heigl - 'Knocked Up'

Katherine Heigl Judd Apatow
Katherine Heigl Judd Apatow

Katherine Heigl is grotendeels verdwenen uit Hollywood. Er zijn verschillende theorieën over de oorzaak, maar er gaat een hardnekkig gerucht dat ze 'moeilijk' is om mee te werken. Tijdens het filmen van Knocked Up kwamen Heigl en regisseur Judd Apatow met elkaar in botsing en ze beweerde dat 'niemand het naar zijn zin had' op de set. Heigl bekritiseerde later zowel Apatow als de film en bestempelde hem als 'seksistisch'.

9 Stanley Kubrick en Shelley Duvall - 'The Shining'

Shelley Duvall in The Shining
Shelley Duvall in The Shining

Het leven werd berucht gemaakt voor Duvall op de set van The Shining. Kubrick bleef Duvall pesten en eiste dat ze haar scènes opnieuw zou opnemen. De stress van het filmen werd zo overweldigend dat het haar van de actrice begon uit te vallen. In wezen terroriseerde Kubrick Duvall tot een nerveus wrak als een middel om maximale authenticiteit voor haar uitvoering te bereiken. Hij slaagde, maar ten koste van haar geestelijke gezondheid.

8 Lars Von Trier en Björk - 'Dancer In The Dark'

Bjork en Lars von Trier promoten Dancer in the Dark
Bjork en Lars von Trier promoten Dancer in the Dark

Misschien de meest deprimerende musical ooit gemaakt, Björk was zo overstuur tijdens het filmen van Dancer in the Dark dat ze naar verluidt haar eigen vest heeft opgegeten. Von Trier is een notoir moeilijke regisseur om mee samen te werken en houdt ervan om controverse te veroorzaken (opdat we niet vergeten dat de regisseur zichzelf trots een nazi noemde op het filmfestival van Cannes in 2011). De IJslandse zangeres had zo'n hekel aan het werken met von Trier dat ze heeft gezegd dat ze nooit meer in een film zal acteren. Ze heeft sindsdien beweerd dat een Deense regisseur haar seksueel heeft lastiggevallen, maar heeft niet expliciet vermeld wie de persoon in kwestie is.

7 Billy Wilder en Marilyn Monroe - 'Some Like It Hot'

Marilyn Monroe in Some Like It Hot
Marilyn Monroe in Some Like It Hot

Some Like It Hot is een tijdloze klassieker die de geweldige talenten van de drie sterren - Marilyn Monroe, Tony Curtis en Jack Lemmon - liet zien, allemaal briljant uniek in wat ze in deze legendarische komedie brengen. Maar buiten het scherm waren de dingen gespannen tussen Monroe en regisseur Billy Wilder. De actrice worstelde om haar regels te onthouden, dus Wilder moest haar dialoog op kaarten schrijven die ze tijdens het filmen kon lezen. Wilder verwees verder naar zijn moeizame relatie met Monroe in The Apartment, dat een jaar later werd uitgebracht. De film bevat een zwoel blond personage dat duidelijk een Marilyn Monroe-parodie is.

6 Sydney Pollack en Dustin Hoffman - 'Tootsie'

Pollack en Hoffman in Tootsie
Pollack en Hoffman in Tootsie

Tootsie blijft een bepalende film uit de jaren 80. Maar regisseur Sydney Pollack en hoofdrolspeler Dustin Hoffman konden het niet met elkaar vinden. Pollack voelde dat zijn expertise werd ondermijnd door de ster van de film, die zijn creatieve proces bleef verstoren door te suggereren dat ze meer gewaagde elementen aan de film zouden toevoegen. Ondertussen wilde Pollack de film gezinsvriendelijk houden. De regisseur noemde de ervaring later een 'vriendelijke oorlog'.

5 David O. Russell en Lily Tomlin - 'I Heart Huckabees'

Lily Tomlin over David O. Russell
Lily Tomlin over David O. Russell

Wie kan de gelekte virale video vergeten van David O. Russell die schreeuwt naar Lily Tomlin op de set van I Heart Huckabees? De video is moeilijk te bekijken: we kijken in wezen naar een machtige man die kwaadwillig een hoogbegaafde actrice pest. Volgens ingewijden was dat niet de eerste keer dat Russell beledigend handelde jegens acteurs. Jaren later doken er veel verhalen op over vermeende mishandeling op de set. Onder de beschuldigingen was dat hij met George Clooney vocht tijdens het maken van Three Kings, en dat hij Amy Adams vernederde tijdens het filmen van American Hustle.

4 Michael Bay en Megan Fox - verschillende projecten

Megan Fox en Michael Bay
Megan Fox en Michael Bay

Megan Fox veroorzaakte controverse toen ze de Transformers-regisseur 'Hitler' noemde. Hoewel Fox de fascistische leider niet had mogen toveren, was Bay ontegensprekelijk ongepast jegens Fox. Behalve dat Bay zogenaamd 'een nachtmerrie was om voor te werken', had hij Fox eerder gecast in geseksualiseerde scènes in Bad Boys II toen ze nog maar 15 was, hoewel de actrice onvermurwbaar was dat hij niet op haar aasde. Hoe dan ook, we kunnen alleen maar hopen dat de reactie na MeToo dit onzedelijke gedrag in de toekomst zal voorkomen.

3 Alfred Hitchcock en Tippi Hedren - 'The Birds'

Tippi Hedren en kinderen in een scène uit THE BIRDS, 1963
Tippi Hedren en kinderen in een scène uit THE BIRDS, 1963

Biograaf Donald Spoto schreef een boek genaamd Spellbound by Beauty, waarin de mishandeling van Tippi Hedren door Hitchcock wordt beschreven tijdens het filmen van The Birds. Dit werd gedramatiseerd in 2012's The Girl, met Sienna Miller als Hedren en Toby Jones als Hitchcock. Volgens Hedren viel de vereerde regisseur haar meedogenloos lastig op de set; toen ze zijn avances afwees, zorgde hij ervoor dat de actrice echte terreur werd bijgebracht tijdens het filmen van de horrorfilm.

2 Stanley Kubrick en Marlon Brando - 'One-Eyed Jacks'

Stanley Kubrick en Marlon Brando
Stanley Kubrick en Marlon Brando

Nog een Kubrick-inzending, maar deze keer was het de ster van de film die het bij het verkeerde eind had. Kubrick en Marlon Brando kibbelden tijdens het maken van One-Eyed Jacks en Brando maakte het leven van de veelgeprezen regisseur moeilijk. Het paar botste zes maanden, waarbij Brando zijn notoir temperamentvolle zelf was. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat Kubrick vertrok en Brando de regisseur van de film overnam.

1 Kevin Smith en Bruce Willis - 'Cop Out'

Kevin Smith en Bruce Willis filmen Cop Out
Kevin Smith en Bruce Willis filmen Cop Out

Smith heeft er geen geheim van gemaakt dat hij een hekel had aan het werken met Bruce Willis aan Cop Out. De twee zijn zeker een vreemde combinatie, waarbij de indie-regisseur en Die Hard-ster er niet in slagen hun verschillen te verzoenen. Smith noemde het een 'zielverpletterende' ervaring. In een verschijning op de podcast van Marc Maron prees Smith echter de andere ster van de film, Tracy Morgan, en stelde hij hun positieve werkrelatie tegenover zijn onaangename ervaring met Willis: "Iedereen weet wie het is. Zeg het zo, onthoud de echt grappige man in de film? Hij is het niet. Hij is een verdomde droom. Voor Tracy Morgan zou ik in het verkeer gaan liggen. Als Tracy er niet was geweest, had ik misschien zelfmoord gepleegd of iemand anders bij het maken van dat film."

Aanbevolen: