Alles wat we weten over T.R. Knight's Time op 'Grey's Anatomy

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over T.R. Knight's Time op 'Grey's Anatomy
Alles wat we weten over T.R. Knight's Time op 'Grey's Anatomy
Anonim

Liefhebbers van alles-in-één televisie wachtten een grote traktatie toen Grey's Anatomy de scene in 2005 overviel. De show volgde de levens van medische stagiaires terwijl ze op weg waren naar gekwalificeerde artsen, was meteen een schot in de roos. De plot was eenvoudig: het begon met Meredith Grey, het titelpersonage, tot leven gebracht door Ellen Pompeo. Ze begon als stagiaire en klom langzaam op door de rangen en werd uiteindelijk Chief of Surgery. Tussendoor kwamen de ups en downs van het leven van een dokter om de hoek kijken. Grey's Anatomy is nog steeds in de lucht, momenteel in zijn 17th seizoen.

Toen de show een favoriet bij de fans werd, deed een van de hoofdpersonen dat ook. George O'Malley, een liefdesbelang van Meredith, werd gespeeld door acteur T. R. Ridder. Toen George O'Malley vlak voor het zesde seizoen van de show werd vermoord, waren veel fans niet onder de indruk. Hier is alles wat we weten over T. R. Knight's tijd op Grey's Anatomy.

10 Zijn agent moest voor hem vechten

Tijdens de lunch
Tijdens de lunch

T. R. Knight's auditieproces voor Grey's Anatomy was niet normaal. Toen hij het script voor het eerst las, vond hij het geweldig en wilde hij de rol spelen. Volgens hem moest zijn agent vechten om hem aan boord te krijgen. Hij had het geluk iemand te hebben die voor hem zorgde, vooral omdat hij zich nog niet in de branche had gevestigd.

9 Zijn doorbraakrol

Terug op het podium
Terug op het podium

Before Grey's Anatomy, T. R. Knight had veel werk gedaan op Broadway. Hij trad op in Noises Off (2001) en Tartuffe (2003). Zijn eerste grote rol was in de kortstondige serie uit 2003, Charlie Lawrence, waar hij Ryan Lemming speelde. George O'Malley was daarom een broodnodige opluchting. Het was de rol die zijn vruchten afwierp en hem in de schijnwerpers bracht. Het was zijn doorbraakrol.

8 De verhaallijn van Dr. George O'Malley

Afbeelding
Afbeelding

George's leven was een aaneenschakeling van zeer complexe relaties. Zijn broers Jerry (Greg Luke Pitts) en Ronny O'Malley (Tim Griffin) lachten hem vaak uit. Ze dachten niet dat hij een echte dokter was omdat hij ‘de hulp’ was tijdens de operatie. In het ziekenhuis was hij bevriend met collega's Izzie Stevens (Katherine Heigl). Hij werd ook verliefd op Meredith, die verliefd was op Derek Shephard (Patrick Dempsey). Uiteindelijk trouwde hij met Callie Torres (Sara Ramirez). Zijn verhaal kwam ten einde toen hij voor een bus sprong om een vrouw te redden.

7 Een Emmy-nominatie

Een Emmy-waardige rol
Een Emmy-waardige rol

In 2007, T. R. Knight's optreden als Dr. George O'Malley leverde hem een Primetime Emmy Award-nominatie op. De categorie? Uitstekende mannelijke bijrol in een dramaserie. TR Knight werd genomineerd naast Terry O'Quinn (John Locke, Lost), Michael Emerson (Ben Linus, Lost), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti, The Sopranos), Masi Oka (Hiro Nakamura, Heroes) en William Shatner (Denny Crane, Boston Juridisch). De prijs werd gewonnen door Terry O'Quinn.

6 Een giftige werkomgeving

Veeltig? Meredith Schild
Veeltig? Meredith Schild

Hoewel de producers van Grey's Anatomy goede televisie bleven maken, kon hetzelfde niet gezegd worden over de werkomgeving. Katherine Heigl's onfatsoenlijke vertrek uit de show bracht dit onderwerp aan het licht. Haar onthulling, in combinatie met opmerkingen die ze maakte in Vanity Fair en een Emmy-opname, leidde ertoe dat ze als 'moeilijk' werd bestempeld om mee te werken. Jaren later bevestigde medestarter Ellen Pompeo wel dat de set de eerste tien jaar niet bevorderlijk was. In haar eigen woorden: "We hadden een serieus cultuurprobleem. Zeer slecht gedrag"

5 Jesaja-Poort

Recht in de camera kijken
Recht in de camera kijken

In 2006 bereikte de giftige cultuur op de set van Grey's Anatomy waarschijnlijk een historisch dieptepunt toen Isaiah Washington (Dr. Preston Burke) tijdens een ruzie met Patrick Demspey een anti-homo-smet gebruikte in verwijzing naar T. R. Knight. Na veel weerstand te hebben ondervonden, heeft Washington zichzelf ingecheckt in een behandelingsfaciliteit. De acteur heeft sindsdien de show verlaten.

4 Vriendschap met Katherine Heigl

Izzie en George van dienst
Izzie en George van dienst

Op televisie hadden George O'Malley en Izzie Stevens een geweldige chemie. Hoewel dit gold voor werk, hadden de twee buiten de Grey's Anatomy-set een echte platonische relatie. Toen castmate Isaiah Washington publiekelijk een anti-homo-smet herhaalde bij de Golden Globes Awards, sprong Katherine Heigl snel in de verdediging van haar vriendin. Ik ga nu heel eerlijk zijn. Hij moet gewoon niet in het openbaar spreken', zei ze, terwijl ze de heer Washington publiekelijk te schande maakte.

3 Een zwakke verhaallijn

Zomaar een paar stagiaires die verliefd werden
Zomaar een paar stagiaires die verliefd werden

Tegen het einde van zijn tijd bij Grey's Anatomy nam het karakter van Knight een andere wending. George O'Malley bedroog zijn vrouw, Callie Torres (Sara Ramirez) met zijn vriend, Izzie. Hij scheidde uiteindelijk en herleefde zijn relatie met Izzie, alleen om te ontdekken dat de chemie niet meer was. T. R. Knight gaf toe dat hij worstelde met de richting die zijn karakter innam. Hij besloot toen verder te gaan en liet een contract van $ 14 miljoen achter.

2 Miscommunicatie met Showrunner, Shonda Rhimes

TV baas Shonda doet haar ding
TV baas Shonda doet haar ding

In het licht van zijn vertrek uit de show, T. R. Knight schreef een groot deel van zijn beslissing toe aan miscommunicatie tussen hem en Shonda Rhimes. In de maanden voorafgaand aan zijn vertrek was zijn schermtijd drastisch verminderd. Hij had alle 48 minuten in de eerste negen afleveringen van seizoen vijf.

1 Een onverwachte comeback

Verschijnt in de droom van Meredith
Verschijnt in de droom van Meredith

Na zijn vertrek kreeg T. R. Knight een aantal rollen en voegde hij zich zelfs bij Kaley Cuoco in The Flight Attendant. In 2020, elf jaar nadat zijn personage werd vermoord, werd T. R. Knight maakte een comeback in Grey's Anatomy. Hij verscheen in de droom van Meredith en gaf oude liefhebbers van de show een broodnodige afsluiting. De terugkeer van Knight naar de show werd georkestreerd onder leiding van Krista Vernoff, die in 2017 de dagelijkse leiding van de show overnam van uitvoerend producent Shonda Rhimes.

Aanbevolen: