Is de nieuwe Jake van State Farm een marketingtactiek voor diversiteit?

Inhoudsopgave:

Is de nieuwe Jake van State Farm een marketingtactiek voor diversiteit?
Is de nieuwe Jake van State Farm een marketingtactiek voor diversiteit?
Anonim

In 2011 werd Jake van State Farm geboren. De kaki-dragende, echte werknemer genaamd Jake Stone van State Farm hielp bij het maken van een commercial die niet alleen vertederend maar ook grappig was. En het raakte de juiste snaar bij zoveel mensen dat het uiteindelijk een cult-aanhang kreeg.

Gesneden tot begin 2020 toen het publiek plotseling zag dat de geliefde Jake van State Farm werd herschikt door een nieuw model van de favoriet bij fans.

Hoewel sommige reacties positief waren, waren er anderen die niet blij waren dat de originele Jake van State Farm niet langer in de commercials te zien was.

De verschillen tussen de twee Jakes waren enorm. De nieuwe Jake van State Farm was een professionele acteur en een minderheid. Gezien de toestand van het land op dat moment, en waar het zich momenteel bevindt, begon de vraag of Jake van State Farm werd herschikt omdat State Farm meer diversiteit wilde.

Gezien het rigoureuze opnameschema was State Farm echter onvermurwbaar dat de herschikking alleen werd gedaan omdat een acteur beter geschikt zou zijn om te voldoen aan de eisen van het uitrollen van een nieuw imago van het merk.

Hier zijn de details achter de vraag of de nieuwe Jake van State Farm een marketingtactiek is voor diversiteit.

De nieuwe Jake van State Farm was niet opzettelijk gegoten

Om de nieuwe Jake van State Farm te vinden, werd een casting-oproep aangekondigd binnen zowel de amateur- als de professionele acteergemeenschap. De enige vereisten waren dat degenen die voor de casting kwamen, een rood poloshirt en kaki droegen.

Kevin Miles, die uiteindelijk de nieuwe Jake van State Farm zou worden, miste dat deel van de castingaankondiging. Op basis van zijn optreden werd hij echter teruggeroepen naar de laatste castingbijeenkomst.

State Farm was op zoek naar iemand die het merk van de verzekeringsmaatschappij zou helpen uitbreiden naar verschillende markten. De enige vereisten waren dat ze "gerelateerd en sympathiek" moesten zijn, volgens The Undefeated.

Er was geen duidelijk motief van leidinggevenden of castingdirecteuren om 'een jonge, energieke, super charismatische Afro-Amerikaanse man' te vinden, zoals rapporten hem later zouden beschrijven.

Miles deed het echter goed met focusgroepen en maakte indruk bij casting directors. Als zodanig werd hij gecast als de nieuwe Jake van State Farm, misschien wel het belangrijkste optreden tot nu toe in zijn acteercarrière.

De nieuwe Jake van State Farm laat mensen zichzelf zien in commerciële verhaallijnen voor verzekeringen

Het doel van de rebranding van de Jake from State Farm-advertenties was om meer mensen het gevoel te geven dat ze zich konden identificeren met wie ze in de advertenties zagen.

Door iemand jonger te casten, kon de populatie jongvolwassenen die voor het eerst alleen op pad gaan zichzelf in Jake zien.

Voor degenen die zwart zijn, kunnen ze zichzelf in Jake zien als gewoon de buurman en aardige vent. De nieuwe Jake van State Farm heeft met mensen gesproken op een manier die de originele Jake van State Farm niet deed.

En hierdoor is een markt die State Farm alleen zag als een plaats voor verzekeringen voor ouderen relevant geworden voor mensen die op zoek zijn naar een verzekering, ongeacht hun leeftijd.

De nieuwe Jake van State Farm erkent dat er diversiteit in de wereld is

In tegenstelling tot veel verzekeringsmaatschappijen die moeite hebben met het gebruik van gekke karakters om hun verzekeringsmerk te verkopen, is State Farm de weg gegaan om iemand te gebruiken die iemands buurman zou kunnen zijn om hun merk te verkopen. En dit is logisch, aangezien "Als een goede buur, State Farm is daar" hun slogan is.

Wat anders is aan het hebben van de nieuwe Jake van State Farm, is dat er wordt erkend dat er diversiteit is in de wereld.

Of het nu van Jake zelf is, of de vrouwelijke pizzabezorger, de vrouwelijke slagerij-eigenaar en anderen die hebben geprofiteerd van een verzekering in de reclamespots, State Farm gebruikt een verscheidenheid aan mensen om te laten zien dat verzekeringen voor iedereen zijn.

Hoewel Miles misschien wel de belangrijkste verandering was in de manier waarop het merk zichzelf wilde zien, is hij niet de enige die de commercials of het merk State Farm diverser maakt.

Het is een filosofie waar het bedrijf al tientallen jaren trots op is en die filosofie naar het kleine scherm brengt.

De nieuwe Jake van State Farm neemt een standpunt in over politieke kwesties

Waar andere verzekeringsmerken niet in de strijd durven te stappen van politieke kwesties uit angst dat ze hun klanten zullen isoleren, heeft State Farm ervoor gekozen om uitgesproken te zijn.

En, toegegeven, het feit dat Miles de woordvoerder van het merk is, helpt om de boodschap over te brengen aan de bevolking die het bedrijf het liefst wil aanboren: millennials.

Gewoon kijken naar Jake van de Instagram-pagina van State Farm (die eigenlijk de persoonlijke pagina van de acteur is) laat klanten weten dat State Farm anders is dan andere verzekeringsmaatschappijen.

Natuurlijk, er is een gekke kant aan de foto's, maar er zijn er ook die mensen aanmoedigen om te stemmen. Er zijn berichten over Black Lives Matter.

Weten dat deze kwesties en meer belangrijk zijn voor hun klanten, keurt State Farm het duidelijk goed dat hun nieuwe Jake zich uitspreekt.

Maakt de nieuwe Jake van State Farm dit gemakkelijker? Mogelijk. Maar dat is niet de reden dat het bedrijf Kevin Miles inhuurde als het nieuwe gezicht van het merk.

Hij werd gewoon aangenomen omdat hij het talent voor de baan had en anderen versloeg op basis van zijn vaardigheden. De rest is in wezen een bonus!

Aanbevolen: