10 Marvel-films gemaakt voordat Disney de MCU kocht

Inhoudsopgave:

10 Marvel-films gemaakt voordat Disney de MCU kocht
10 Marvel-films gemaakt voordat Disney de MCU kocht
Anonim

Toen Disney in 2009 Marvel overnam, waren fans sceptisch dat hetzelfde bedrijf dat de wereld Mickey Mouse gaf, ook stripboekfilms aankon. Jaren later hebben we nu een overvloed aan grote hitfilms en streaming-tv-shows en fans blijven trouw aan hun favoriete helden.

Maar er was een tijd dat Disney Marvel of het Marvel Cinematic Universe niet bezat. Er waren zelfs veel pogingen om de verhalen van helden als Captain America, Spider-Man en anderen te vertellen. De resultaten waren gemengd; sommige films worden als klassiekers beschouwd, terwijl andere enkele van de slechtste films zijn die ooit zijn gemaakt. Hoe dan ook, er is een kakofonie aan inhoud waar stripgeeks van kunnen genieten als ze de geschiedenis van hun favoriete franchises willen zien, of als ze een slechte film nodig hebben om om te lachen.

10 'Dr. Vreemd' (1978)

Voordat Benedict Cumberbatch er was, was er Peter Hooten. In deze voor tv gemaakte film begint Dr. Strange als psychiater, niet als chirurg, die uiteindelijk de Sorcerer Supreme of Earth wordt. Hij moet de strijd aangaan met de kwaadaardige tovenares Morgan La Fay, die een jong meisje heeft ontvoerd om haar te dwingen haar bevelen uit te voeren. Leuk weetje, La Fay wordt gespeeld door wijlen Jessica W alter van Archer and Arrested Development.

9 'Spider Man' (1977)

Deze live-action, CGI-loze bewerking van Spiderman was zowel een film voor tv als de pilot voor een kortstondige televisieserie voor CBS. De film had een theatrale release buiten de Verenigde Staten. Het is sindsdien gebruikt voor verschillende memes en grappige video's die de nieuwe Spider-Man-films parodiëren. In 1978 maakten en brachten Japanse filmmakers ook een Spider-Man-film uit, die gewoonlijk wordt aangeduid als "Japanese Spider-Man" en die ook het onderwerp is van vele memes en virale video's.

8 'Captain America' (1979)

Sorry Chris Evans, Reb Brown versloeg je tot het uiterste om de eerste man te worden die Captain America speelde in deze film uit 1979. Net als Dr. Strange en Spiderman was de film een gemaakt-voor-tv-project dat op CBS werd verspreid. De film kreeg een vervolg, Captain America II: Death Too Soon, dat in hetzelfde jaar werd uitgebracht. Leuk weetje: Reb Brown speelde ook in een aantal oorlogsfilms, waaronder de 1978-versie van Inglorious Bastards.

7 'Fantastic 4' (1994)

Deze film was een beroemd debacle en was het resultaat van een oplichting door een aantal van de geldschieters van de film. Toch was B-filmlegende Roger Corman de eerste die probeerde om van de Fantastic Four een winstgevende onderneming te maken. Maar vanwege juridische problemen werd de film nooit officieel uitgebracht. Bootlegs van de film kwamen uiteindelijk uit en leven nu voor altijd op internet. Net als de meeste andere vertolkingen van de Fantastic Four, is het geen veelgeprezen film, maar dankzij het internet heeft het wel een enorme cultstatus.

6 'Blade' (1998)

Blade is om de een of andere reden een van de meer ingetogen inzendingen in de Marvel-collectie. De trilogie van films met in de hoofdrol Wesley Snipes waren kaskrakers, ondanks dat de derde film Blade Trinity slechte recensies kreeg. De film uit 1998 verdiende meer dan $ 100 miljoen.

5 'X-Men' (2000)

Disney heeft nooit de kans gekregen om met de X-Men-serie te spelen omdat de rechten door Fox zijn gekocht jaren voordat Disney de MCU kocht. Nu Disney eigenaar is van de studio's die ons X-Men hebben gegeven, hebben ze eindelijk de wettelijke speelruimte om de serie aan te passen. De franchise heeft miljarden dollars aan winst opgeleverd, alleen al aan de kassa verdiende X-Men meer dan $ 200 miljoen.

4 'Fantastic 4' (2005) en 'Fantastic 4: Rise Of The Silver Surfer' (2007)

Geen van deze films werd zeer goed beoordeeld, ondanks het feit dat ze een sterrencast hadden, waaronder Jessica Alba en een pre-Captain America Chris Evans. Het gebrek aan succes dat filmmakers hebben gehad bij het aanpassen van de stripreeks tot een live-action film heeft sommigen doen geloven dat de franchise vervloekt is.

3 'Hulk' (2003)

Dit is misschien wel een van de beroemdste superheldenfilmflops ooit, omdat de hype rond deze film extreem was. De film had de legendarische regisseur Ang Lee als regisseur bij zich en hij zat hoog omdat zijn vorige project, Crouching Tiger Hidden Dragon, een favoriet was van zowel fans als critici. Zijn 2003 vertelling van het verhaal van Bruce Banner? Niet zo veel.

2 'Daredevil' (2003)

Vóór de populaire Netflix-serie was er dit project uit 2003, dat in 2005 ook een vervolg kreeg, Elektra. In de film speelt Ben Affleck ook het titelpersonage, waardoor Batman het tweede superheldenpersonage is dat de acteur heeft gespeeld. Noch Daredevil, noch het vervolg Elektra werden goed beoordeeld door critici.

1 'Spider-Man' 1, 2 en 3 (2002-2007)

De Spider-Man-trilogie met in de hoofdrol Tobey MacGuire is waarschijnlijk de meest succesvolle en populaire van de pre-Disney Marvel-films, de tweede na de X-Men-films. De eerste twee films boekten grote successen, zowel aan de kassa als bij de fans, ook al nam de film wat vrijheden met het oorspronkelijke verhaal van Peter Parker. In de strips en de Disney-films vindt Peter een web-shooter uit nadat hij Spider-Man wordt, terwijl in de trilogie zijn web-shooters een van zijn krachten zijn. Omwille van de tijd en het fatsoen hoeven we niet in te gaan op het debacle dat Spider-Man 3 was.

Aanbevolen: