10 acteurs die met succes een accent op het scherm hebben nagebootst

Inhoudsopgave:

10 acteurs die met succes een accent op het scherm hebben nagebootst
10 acteurs die met succes een accent op het scherm hebben nagebootst
Anonim

Acteren is niet eenvoudig. Het is zeldzaam om een acteur zo gemakkelijk van het ene genre naar het andere te zien springen. Acteren vereist uren en uren oefening en jarenlange toewijding. Soms kan het accent van een acteur of de taal van de moeder een belemmering vormen voor hun carrière.

Deze A-lijst acteurs en actrices vormen echter een uitzondering. Ze leveren niet alleen topprestaties in hun respectievelijke films en series, maar ze faken ook met succes hun moederlijke accenten, als kers op de taart. Van KJ Apa in Riverdale tot Sacha Baron Cohen in de Borat-serie, hier is de top tien van acteurs die accenten op het scherm hebben nagebootst.

10 KJ Apa – 'Riverdale'

Voordat hij groot werd met Riverdale van CW als Archie Andrews, speelde KJ Apa als Kane Jenkins in Shortland Street, een primetime soap in zijn thuisland Nieuw-Zeeland. Hij vervalste zijn accent zo perfect in Riverdale dat niemand merkte dat hij in het echte leven met een zwaar kiwi-accent spreekt. Onlangs speelde hij de hoofdrol in een sci-fi thriller Songbird over twee tortelduifjes te midden van de aanhoudende COVID-pandemie.

9 Tom Holland – 'The Spider-Man'-serie

De jonge Tom Holland, geboren in Londen, Engeland, studeerde af aan de BRIT School in de hoofdstad en begon zijn carrière als theateracteur. Later werd hij beroemd door het spelen van Spider-Man in 2016, ter vervanging van Andrew Garfield, en hij zal nu zijn rol als superheld opnieuw opnemen in de aankomende Spider-Man: No Way Home.

8 Isla Fisher – 'Nu zie je mij'

Het duurde tot 2002 voordat de in Australië geboren actrice Isla Fisher haar debuut maakte in Hollywood met de live-action bewerking van Scooby-Doo als Mary Jane. Hoewel haar echte Aussie-accent aan het vervagen is dankzij haar werk in Hollywood door de jaren heen, beheerste ze ook een deftig Engels accent voor haar nieuwste film, Blithe Spirit, die vorig jaar werd uitgebracht.

7 Sacha Baron Cohen – 'The Borat Series'

Isla Fisher's echtgenoot, Sacha Baron Cohen, is een van de beste als het gaat om het faken van een accent. De Engelse komiek is nooit bang om de grenzen te verleggen als het op zijn vak aankomt. Hij is vooral bekend door het portretteren van satirische personages, zoals de beruchte Kazachse journalist Borat, de rapper Ali G, de flamboyante modeverslaggever Brüno Gehard en de 'opperste' leider generaal Aladdin. Elk personage heeft zijn eigen accent, wat het nog indrukwekkender maakt.

6 Katherine Langford – '13 redenen waarom'

Na jaren van lawaai maken in de onafhankelijke filmscene, brak de in Perth geboren Katherine Langford haar grote doorbraak met Netflix's controversiële serie 13 Reasons Why als Hannah Baker. Het personage zelf was een Amerikaan en de actrice gaf toe dat ze het gewone Amerikaanse accent had geleerd via andere tv-series en films. Haar vertolking van het personage was tragisch en mooi, wat haar een Golden Globe-nominatie opleverde voor Beste Actrice in een TV-serie Drama.

5 Chiwetel Ejiofor – '12 Years A Slave'

Velen wisten dit misschien niet, maar Chiwetel Ejiofor is eigenlijk Brits met Nigeriaanse roots. Hij kreeg beruchte aandacht na zijn vertolking van een oneerlijk gemarginaliseerde abolitionist in door Steve McQueen geregisseerde 12 Years a Slave.

Ejiofor was zelfs niet de enige Brit op de set. Veel acteurs die op de Britse eilanden zijn geboren, zoals Benedict Cumberbatch en Michael Fassbender, voegden zich bij de met sterren bezaaide cast.

4 Meryl Streep – 'Sophie's Choice'

Meryl Streep is een veelzijdige actrice. In Sophie's Choice uit 1982 leerde ze de Poolse taal op de set van een van de assistenten van de film om een goed accent te krijgen van haar karakter, die een Poolse vluchteling is. Geen wonder dat Streep wordt beschouwd als een van de beste in de game, en haar record van 21 Academy Awards-nominaties spreekt voor zich.

3 Margot Robbie – 'Suicide Squad'

Wat de bevolking betreft, is Australië een klein land. Het Land Down Under heeft echter enkele van de meest prominente Hollywood-acteurs en actrices voortgebracht, waaronder Margot Robbie. Haar accent was zo sterk dat de actrice van Suicide Squad een dialectcoach inhuurde om haar 'minder Australisch' te laten klinken.

"Ongeveer zes maanden later nam ik de beslissing (om te verhuizen) en begon ik geld te sparen en het Amerikaanse dialect te leren," zei ze.

2 Christian Bale – 'American Hustle'

Christian Bale gebruikt accenten als zijn speeltuin. Velen geloven misschien niet dat hij geen Amerikaan is vanwege zijn grote betrokkenheid bij Amerikaanse films, maar dat is hij niet. De Batman-acteur is een trotse Welsh die vrijuit kan spreken met een Cockney-accent.

"Dus het was heerlijk om te zien hoe ze daardoor verrast werden", zei de acteur toen hij ontdekte dat velen verrast waren door zijn originele accent, zoals opgemerkt door Sky. "Maar wat interessant was, was dat veel van hen het helemaal mis hadden en ze gingen, 'luister naar zijn Welshe accent'."

1 Millie Bobby Brown – 'Stranger Things'

Millie Bobby Brown werd op 12-jarige leeftijd beroemd dankzij haar vertolking van Eleven in Stranger Things. Sinds een zeer jonge leeftijd is ze blootgesteld aan Amerikaanse media en mensen, dus het was gemakkelijk voor haar om accenten te veranderen van haar oorspronkelijke Britse. Wel gaf ze toe dat het voor haar "uitdagend" was om weer met een Brits accent te spreken tijdens de productie van Enola Holmes. De spin-off van Sherlock Holmes vond plaats in het Victoriaanse Londen.

Aanbevolen: