10 feiten over de cast van Marvel's 'Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings

Inhoudsopgave:

10 feiten over de cast van Marvel's 'Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings
10 feiten over de cast van Marvel's 'Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings
Anonim

Marvel's eerste op Azië gerichte superheldenfilm Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings wordt uitgebracht in September later dit jaar en we kunnen echt niet wachten om te zien wat ons te wachten staat. De film zal grote namen als Tony Leung, Michelle Yeoh, Awkwafina en Ronny Chieng in de hoofdrol spelen, maar het verwelkomt ook nieuwe acteurs die hun grote doorbraak in Hollywood nog moeten maken.

Om je voor te bereiden op de film en je vertrouwd te maken met de acteurs, hebben we een lijst gemaakt met enkele interessante en niet zo bekende feiten over de cast van Shang-Chi. Blijf scrollen om meer te weten te komen over de cast van de film!

10 Simu Liu is de eerste Aziatische acteur in een Marvel-film

Afbeelding
Afbeelding

De Canadese acteur Simu Liu is vooral bekend om zijn rol van Jung Kim in de Canadese sitcom Kim's Convenience, maar hij moet zijn grote doorbraak in Hollywood nog bereiken. Hopelijk is het dankzij de aankomende Shang-Chi-film waarin hij de titulaire superheld zal spelen.

Dit wordt de eerste film van Marvel die zich richt op een Aziatische superheld, waardoor Simu Liu de eerste Aziatische acteur is met een hoofdrol in een Marvel-film.

9 Awkwafina werd beroemd dankzij een rapnummer over haar geslachtsdelen

Afbeelding
Afbeelding

Awkwafina is een vrouw met veel talenten. Van acteren en produceren tot rappen en hosten - ze kan het allemaal. Wat veel mensen niet weten over de Crazy Rich Asians-actrice, is dat ze in 2012 beroemd werd toen haar nummer 'My Vag' viraal ging op internet. Twee jaar later bracht ze haar debuutalbum Yellow Ranger uit. Haar tweede album, In Fina We Trust, werd uitgebracht in 2018.

8 Tony Leung Chiu-wai werd uitgeroepen tot een van de 25 beste acteurs van Azië ooit

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Tony Leung misschien niet zo bekend is bij het Amerikaanse publiek, is hij zeker heel bekend in Azië, vooral in Hong Kong. Enkele van de meest populaire films waarin hij heeft gespeeld, zijn Chungking Express, Happy Together en In the Mood for Love. Tony Leung heeft tijdens zijn carrière vele acteerprijzen gewonnen en werd genoemd als een van "Azië's 25 grootste acteurs aller tijden".

7 Dit wordt de tweede Marvel-film van Michelle Yeoh

Afbeelding
Afbeelding

Maleisische actrice Michelle Yeoh is tijdens haar carrière in tal van films verschenen, van Engelstalige tot Mandarijn- en Kantonees-talige films. Yeoh verwierf internationale bekendheid na zijn verschijning in de James Bond-film Tomorrow Never Dies uit 1997.

Veel mensen weten niet dat dit niet de eerste MCU-film van Yeoh zal zijn - behalve Jiang Nan in Shang-Chi, verscheen Yeoh ook in Guardians of the Galaxy Vol. 2 als Aleta Ogord.

6 Fala Chen's eerste Hollywood-optreden was op HBO's The Undoing

Afbeelding
Afbeelding

De rol van Jiang Li wordt vertolkt door de voormalige Chinese soapactrice Fala Chen. In Azië staat Chen bekend om haar rollen in dramaseries als No Regrets en Triumph in the Skies II, maar het internationale publiek herkent haar misschien van HBO's miniserie The Undoing, wat haar eerste acteeroptreden in Hollywood was. Chen verscheen in vier van de zes afleveringen van de show als Jolene McCall.

5 Meng'er Zhang is zo'n beetje een newbie als het gaat om acteren

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Marvel het zeker leuk vindt om grote namen in hun films te casten, krijgt een beginnende acteur van tijd tot tijd de kans om te bewijzen dat hij het waard is om een MCU-ster te zijn. Dat is het geval met Meng'er Zhang, die Xialing gaat spelen in Shang-Chi. Voordat ze deze rol kreeg, had Zhang geen acteerervaring, dus het wordt zeker interessant om te zien wat ze naar de tafel zal brengen.

4 Florian Munteanu's eerste grote rol was in Creed II

Afbeelding
Afbeelding

Razor Fist speelt, een van de schurken van de film, is de Duits-Roemeense acteur en bokser Florian Munteanu. Net als actrice Meng'er Zhang is ook Florian Munteanu vrij nieuw in het acteren in Hollywood-films. Voordat hij een Marvel-rol kreeg, verscheen de acteur in de sportdramafilm Creed II uit 2018, waar hij de rol van Viktor Drago speelde.

3 Ronny Chieng gemaakt en speelde in een sitcom

Afbeelding
Afbeelding

Ronny Chieng is vooral bekend als correspondent voor The Daily Show van Comedy Central. Chieng verscheen ook in Crazy Rich Asians, waar hij samenwerkte met zijn Shang-Chi co-sterren Michelle Yeoh en Awkwafina. Daarnaast had Chieng ook de sitcom Ronny Chieng: International Student gemaakt en erin gespeeld, die werd uitgezonden in Australië en Azië.

2 Dallas Liu verscheen in Hulu's serie 'PEN15'

Afbeelding
Afbeelding

Een andere acteur die een rol kreeg in het Marvel Cinematic Universe is Dallas Liu, die Young Shang-Chi gaat vertolken in de gelijknamige film. Liu begon zijn acteercarrière in 2009 toen hij in de vechtsportfilm Tekken verscheen. Zijn andere opmerkelijke rollen zijn Carter op Nickelodeon's Legendary Dudas en Shuji Ishii-Peters op Hulu's PEN15.

1 Zach Cherry verscheen al in de MCU

Afbeelding
Afbeelding

Een andere acteur die zijn grote doorbraak in Hollywood nog moet krijgen, is Zach Cherry. Hij is vooral bekend van zijn rol van Ethan Russell in Netflix' thrillerserie You. Net als Michelle Yeoh is Cherry eerder in een andere Marvel-film verschenen - het was in Spider-Man: Homecoming waar hij een kleine rol van straatverkoper had.

Aanbevolen: