10 feiten over de cast van de hitshow 'Queen Sugar' van OWN Network

Inhoudsopgave:

10 feiten over de cast van de hitshow 'Queen Sugar' van OWN Network
10 feiten over de cast van de hitshow 'Queen Sugar' van OWN Network
Anonim

Queen Sugar is een tv-drama gemaakt en geproduceerd door Ava DuVernay. Oprah Winfrey werkt ook samen met DuVernay als uitvoerend producent. Queen Sugar is gebaseerd op het boek van Natalie Baszile met dezelfde naam als de serie. De show gaat over drie broers en zussen, Nova, Charley en Ralph Angel Bordelon, die in St. Joseph, Louisiana wonen, en de dood van hun vader moeten verwerken, samen met het uitzoeken wat te doen met zijn suikerrietboerderij.

Queen Sugar ging in première op The Own Network op 6 september 2016 en heeft een kritieke beoordeling van 93% op Rotten Tomatoes. De show heeft ook twee NAACP Awards gewonnen. De show gaat door voor een zesde seizoen, en de finale van het vijfde seizoen eindigde niet zo lang geleden. Niemand zag een bepaalde cliffhanger aankomen, maar geen zorgen! Er zullen geen grote spoilerwaarschuwingen in deze lijst zijn. In plaats daarvan zullen we kijken naar enkele interessante feiten over de acteurs en actrices achter de personages.

10 Dawn Lyen-Gardner begon haar acteercarrière in 1994

Dawn Lyen-Gardner speelt Charley Bordelon-West, maar Queen Sugar is niet de eerste keer dat ze in beeld is. In 2003 studeerde ze af aan Julliard en nam daarna terugkerende rollen in shows als Viper en ER. Wat veel mensen ook niet weten, is dat haar moeder Chinees is. Een ongelukkig feit over Lyen-Gardner is ook dat ze een miskraam heeft gehad.

Lyen-Gardner vertelde People over hoe ze haar eerste kind verwachtte toen ze het vijfde seizoen van Queen Sugar aan het filmen was, maar drie maanden later hoorde haar dokter geen hartslag. Gelukkig hielp haar verloofde, die specialist is in de zorg aan het levenseinde, haar door de pijnlijke ervaring heen. Sterren als Chrissy Teigen en Meghan Markle inspireerden haar om haar verhaal te delen.

9 Dondré Whitfield was een soapster

Dondré Whitfield speelt Remy Newell, een irrigatiespecialist en een vriend en vertrouweling van de overleden vader van de broers en zussen van Bordelon. Whitfield begon zijn acteercarrière in The Cosby Show en speelde daarna Terrence Fry in All My Children van 1991 tot 1994. Whitfield herken je misschien ook van zijn rollen in de series Girlfriends en Half & Half, die nu op Netflix te zien zijn. Hij speelde ook in de film Two Can Play That Game.

8 Greg Vaughn was ook een soapster

Greg Vaughn, rechercheur Calvin, over Queen Sugar
Greg Vaughn, rechercheur Calvin, over Queen Sugar

Greg Vaughn was een voormalig model uit Miami. Hij had ook rollen in The Young and The Restless (2002-2003), General Hospital (2003-2009) en Days of Our Lives (2012-2020). Vaughn speelde zelfs Dan Gordon in de serie Charmed. Hij speelt Nova Bordelon's liefdesbelang, rechercheur Calvin, in Queen Sugar.

7 Kofi Siriboe verscheen in twee populaire films en een muziekvideo

Kofi Sirioboe, die Ralph Angel Bordelon speelt, verscheen in de film Girls Trip. Hij speelde Malik, de one-night-stand van Jada Pinkett Smith in de film. Siriboe verscheen ook in de videoclip voor het nummer Streets van Doja Cat. Wat men ook vergeet (of niet is opgevallen) is dat Siriboe ook Block Dude speelde in Straight Outta Compton. Hij verscheen ook in Snowfall, Lincoln Heights en CSI.

6 Rutina Wesley speelde in 'True Blood'

Rutina Wesley speelt Nova Bordelon in Queen Sugar, een journalist, activist en kruidkundige. Als je haar gezicht herkent, komt dat omdat ze in de fantasy-horrorserie True Blood speelt als Tara Thornton. Wesley verscheen ook in een terugkerende rol in de serie Hannibal als Reba Mclane, de blinde vriendin van een seriemoordenaar. Wesley was ook acht jaar getrouwd met acteur Jacob Fishel, die in Cold Case speelde, maar Wesley vroeg wegens onoverbrugbare meningsverschillen de scheiding aan.

5 Tina Lifford en Omar Dorsey hebben een aanzienlijk leeftijdsverschil

Al vroeg in Queen Sugar, een van de kleine problemen van tante Violet en Hollywood, is hun leeftijdsverschil. Hollywood, gespeeld door Omar Dorsey, heeft een afkeurende moeder die uiteindelijk in de buurt komt en zelfs Violet, gespeeld door Tina Lifford, aardig gaat vinden. Sommige mensen wisten misschien niet dat Lifford in het echte leven 21 jaar ouder is dan Dorsey. Lifford is 66 vanaf 2021 en Dorsey is 45.

4 Nicholas Ashe verloor zijn moeder in 2020

Nicholas Ashe, die Micah West speelt, de zoon van Charley Bordelon, verloor zijn moeder in 2020 rond oktober. Het is onduidelijk hoe ze is gepasseerd, maar wat wel duidelijk is, is hoe dicht hij bij haar was. Yahoo! News citeerde Ashe die zei dat ze hem tot "een geweldige man" had gevormd. Hij besprak ook hoe ze zijn acteercarrière voortstuwde en hem naar honderden audities, repetities en optredens dreef.

3 Nicholas Ashe pleit voor de LGBTQ-gemeenschap

In 2020 bevestigde Justice Smith dat hij een relatie had met Ashe. Smith heeft gespeeld in Jurassic World: Fallen Kingdom. Een van Smiths meest geliefde personages was Ezechiël Figuero in Netflix' geannuleerde musicalserie The Get Down. Smith identificeert zich als queer en besprak hoe hij en zijn voormalige partner Ashe in New Orleans protesteerden tegen politiegeweld terwijl ze 'Black Trans Lives Matter!' scandeerden. en "Black Queer Lives Matter!"

2 Omar Dorsey heeft een zeer gevestigde acteercarrière

Deze acteur is doorgewinterd, omdat hij is verschenen in The Blind Side, Django Unchained en Selma. Een van zijn meer recente rollen buiten Hollywood Desonier op Queen Sugar was als Reverend James Cleveland in Genius: Aretha, een anthologiereeks over het leven van muzieklegende Aretha Franklin. Een ander leuk weetje is dat hij verscheen in een aflevering van Hell's Kitchen.

1 Bianca Lawson is verwant aan Beyoncé, Solange en Marvin Gaye III

Hollywood is een kleine wereld, zo lijkt het. Zoveel sterren zijn aan elkaar verwant, en toch glipt het onder het tapijt. Beyoncé's moeder, Tina, trouwde met Richard Lawson, de vader van Bianca Lawson, waardoor zij, Solange en Beyoncé stiefzussen werden. Lawson's moeder is Denise Gordy, de nicht van Motown-oprichter Barry Gordy. Op 17-jarige leeftijd had Denise Gordy een zoon met de iconische R&B-zanger Marvin Gaye en noemde hem Marvin Gaye III, waarmee hij Bianca's halfbroer werd. Lawson speelt Darla, de vriendin van Ralph Angel en de moeder van Blue in Queen Sugar.

Aanbevolen: