10 weinig bekende feiten over MCU stuntdubbels

Inhoudsopgave:

10 weinig bekende feiten over MCU stuntdubbels
10 weinig bekende feiten over MCU stuntdubbels
Anonim

The Marvel Cinematic Universe heeft door de jaren heen een zeer loyale schare fans verzameld, en dat is niet alleen te danken aan hun meeslepende plots en geweldige cast, maar ook aan hun briljante actiescènes. Hoewel veel acteurs alle of enkele van hun eigen stunts doen en dat is indrukwekkend, is het belangrijk om stuntdubbels wat liefde te geven. Ze hebben een speciale training gehad die onvervangbaar is en ze dragen bij om de films te maken tot wat ze zijn.

Voor de Marvel-fans die zich afvragen wat de mensen zijn achter de geweldige bewegingen van hun favoriete superhelden, hier zijn een paar weinig bekende feiten over enkele van de meest populaire MCU-stuntdubbels.

10 Bobby Holland Hanton heeft een sportschool

Bobby Holland Hanton is de stuntman van Chris Hemsworth, wat betekent dat hij de man is die fans zien als ze de ongelooflijke gevechtsmoves van Thor zien. Afgaande op hoe fysiek veeleisend zijn werk is, is het geen verrassing dat hij een fitnessliefhebber is. Hij traint regelmatig, eet gezond en sport graag. Hij houdt zo veel van fitness, dat hij besloot zijn eigen sportschool te openen. Samen met een vriend van hem opende hij vorig jaar de Move Forward Gym in Exeter. Het is een project waar hij van houdt en dat betekent veel voor hem.

9 Anthony Molinari speelt de hoofdrol in 'The Last Deal'

Vorig jaar maakte Anthony Molinary deel uit van Christopher Nolans sciencefictionthriller Tenet. Marvel-fans kennen hem misschien als de stuntman van Mark Ruffalo, de persoon achter de stunts van de Hulk, maar hij is ook een ongelooflijke acteur en die film bewijst het. Nu zal hij de hoofdrol spelen in The Last Deal, een Jonathan Salemi-film die zich afspeelt in Los Angeles en het leven volgt van een wietdealer die merkt dat hij niets te doen heeft zodra marihuana legaal wordt.

8 Sam Hargrave werkt aan 'Combat Control'

Het doen van alle Captain America-stunts voor Chris Evans is slechts een klein deel van de grote carrière van Sam Hargrave. Hij is een geweldige acteur, een belangrijke stuntcoördinator en nu een succesvolle regisseur.

Hij was het brein achter de film Extraction, met Chris Hemsworth in de hoofdrol, en hij werkt nu aan een ander project met de geweldige Jake Gyllenhaal. De film die ze samen gaan maken heet Combat Control, en hoewel er niet veel informatie over is, heeft Sam aangegeven er erg enthousiast over te zijn.

7 Hoe James Young een stuntman werd

James Young is de stuntman van Sebastian Stan, en het is niet overdreven om te zeggen dat het voor hem een droom is die uitkomt. Stuntdubbel zijn was iets dat hem natuurlijk na jaren in vechtsporten opkwam. Een vriend van hem, die stuntman was, stelde hem dat carrièrepad voor, en hij vond het geweldig.

"Toen ik begon met stunts, stelde een vriend van mij me voor aan Chris Cowan en Vonzell Carter die net met Thousand Pounds waren begonnen. Ik ontmoette ze en we klikten met onze liefde voor videogames en anime," hij gedeeld. "Dus begonnen we onze eigen korte vechtfilms te maken voor oefening en plezier. Het was gek dat het op youtube opblies. Ik zou hier niet zijn als het niet voor vechtsporten en Thousand Pounds was, de vrienden in het team zijn enkele van mijn beste vrienden en het is best cool dat we allemaal samen door de industrie zijn gekomen."

6 Aaron Toney bezit een mediabedrijf

Anthony Mackie's stuntdubbel, Aaron Toney, heeft zijn liefde voor de filmindustrie nog een stap verder gebracht door zijn eigen mediabedrijf op te richten, genaamd Halvon Corp. Entertainment. Het bedrijf is net opgericht, is gevestigd in LA en werkt momenteel aan zijn eerste show, Project H.

"Halvon Corp. Entertainment is opgericht om diverse mooie en unieke projecten te creëren die meerdere genres binnen de entertainmentindustrie bestrijken", staat op hun website."Ons talent en professionalisme hebben ons geweldige kansen gegeven om samen te werken met enkele van de grootste namen in de entertainmentindustrie."

5 Heidi Moneymaker is een fitnessinstructeur

Scarlett Johansson's Black Widow-stunts worden gedaan door de geweldige Heidi Moneymaker, een vrouw met veel talenten. Ze is een actrice, een stuntdubbel en ook een fitnessinstructeur.

Ze is altijd erg atletisch geweest, zoals iedereen met zo'n fysiek uitdagende baan, maar de laatste tijd geeft ze anderen les. Ze doet soms live op Instagram, en ze heeft ook speciale trainingen in de FL FIT-app. Dus, Marvel-fans, als je in vorm wilt komen, weet je wie je moet bellen.

4 Aaron Toney heeft een sportschool in LA

Bobby Holland Hanton is niet de enige van de MCU-stuntdubbels die besloot zijn liefde voor het uitwerken van een carrière te maken. Naast acteur, stuntman en eigenaar van een mediabedrijf, is Aaron Toney ook de eigenaar van de Jam Gym in Los Angeles. Naast het aanleren van traditionele trainingsroutines, zet Aaron zijn ervaring als stuntman ook goed in zijn sportschool. Er zijn stuntlessen voor alle mensen die stuntdubbel willen worden en niet weten hoe ze moeten beginnen.

3 Dane Farwell maakte deel uit van 'Scream'

Clark Gregg beschreef Dane Farwell als een "geweldige, stoere stuntman", en hij sloeg de spijker op de kop. Dane doet de Phil Coulson-stunts, maar vóór Marvel maakte hij deel uit van een ander ongelooflijk en populair project. De meeste mensen weten dit waarschijnlijk niet, want het zou onmogelijk zijn geweest om hem te herkennen, maar hij speelde Ghostface in alle Scream-films, behalve Scream 3, waar hij niet mee kon doen. Brian Avery nam zijn plaats in die film in.

2 Bobby Holland Hanton is een strijd tegen kankerambassadeur

Bobby slaagde erin zijn liefde voor fitness om te zetten in een zeer productieve manier om een goed doel te steunen als ambassadeur voor Battle Cancer. Deze organisatie maakt fitnessprogramma's op maat voor behandelingen na kanker en Bobby werkt met hen samen door geld in te zamelen of deel te nemen aan de trainingen. Battle Cancer begon in 2017 en groeide snel tot het punt waarop de programma's in veel landen worden gebruikt en worden onderschreven door spraakmakende beroemdheden.

1 Heidi Moneymaker was in de 'Mulan' Live Action

De Mulan-live-actie die vorig jaar op Disney+ uitkwam, was een van de meest verwachte releases van 2020. Het ging in première in Hollywood vlak voordat de pandemie begon, en toen kwam het uit op Disney+ in september vorig jaar. Heidi Moneymaker had het genoegen om deel uit te maken van de productie en ze maakte goed gebruik van haar dubbele stuntvaardigheden. Ze wordt gecrediteerd als de choreografe van de vechtscènes, die briljant zijn en een cruciaal onderdeel van de plot.

Aanbevolen: