De top 10 beste 'Amazing Race'-seizoenen gerangschikt

Inhoudsopgave:

De top 10 beste 'Amazing Race'-seizoenen gerangschikt
De top 10 beste 'Amazing Race'-seizoenen gerangschikt
Anonim

The Amazing Race is een van de meest succesvolle reality-tv-shows van CBS en is sinds 2001 in de lucht, voor het grootste deel gehost door Phil Keoghan. Voor degenen die niet veel van de show hebben gezien maar er wel nieuwsgierig naar zijn, het is een avonturenshow die elf teams van twee personen volgt terwijl ze zich een weg banen door verschillende landen, overlevend met een zeer beperkt budget op plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest. Alle duo's moeten voorafgaand aan de show een connectie hebben, omdat hun band erg belangrijk zal zijn voor de ontwikkeling van de show.

Voor de lezers die het uitgangspunt leuk vonden en ernaar willen kijken, en voor die hardcore fans die enkele van hun favoriete momenten willen herbeleven, hier zijn enkele van de beste seizoenen van The Amazing Race.

10 Seizoen 8

The Amazing Race, seizoen 8
The Amazing Race, seizoen 8

Het achtste seizoen van de show heette The Amazing Race: Family Edition. Het kwam uit in 2005 en werd gedurende het grootste deel van juli uitgezonden. Het bijzondere aan deze was dat er, in tegenstelling tot alle voorgaande seizoenen, vier mensen, waaronder tieners en kinderen ouder dan 8 jaar, werden gekoppeld om de uitdagingen uit te voeren. Meer in het bijzonder, het stond hele gezinnen toe om deel te nemen. Het was een zeer interessant en leuk seizoen om naar te kijken, en de winnaars waren de broers en zussen Nick, Alex, Megan en Tommy Linz.

9 Seizoen 14

The Amazing Race seizoen 14 kwam uit in 2009 en duurde van februari tot mei. De winnaars van dat seizoen waren Tamara Tien-Jan "Tammy" en Victor Jih. Blijkbaar waren er wat problemen tussen hen waardoor ze bijna werden gediskwalificeerd. Alle broers en zussen vechten, vooral als je bedenkt dat Victor aanzienlijk ouder was dan Tammy. Na een moeilijke periode slaagden ze er echter in een dynamiek te vinden die bij hen paste, en ze werden het eerste Aziatisch-Amerikaanse duo dat de show won.

8 Seizoen 19

In september 2011 kwam de negentiende aflevering van The Amazing Race uit, en de seizoensfinale was in december. De winnaars van seizoen 19 waren Ernie Halvorsen en Cindy Chiang, een verloofd stel dat, na het winnen, ging trouwen en een gezin stichten. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds samen, wat geen verrassing is als je terugdenkt aan hun dagen op de show. Ondanks dat ze bepaalde verschillen hadden, vulden ze elkaar perfect aan en vormden ze een geweldig team.

7 Seizoen 15

In 2009 bracht The Amazing Race uit wat uiteindelijk het laatste seizoen was waarin twaalf teams deelnamen. Na het vijftiende seizoen begonnen ze met het format dat iedereen kent, met elfenduo's. De prijs ging dit seizoen naar Meghan Rickey en Cheyne Whitney.

Het koppel domineerde meteen de show met hun indrukwekkende vaardigheden, en hoewel ze een paar gevechten en ruzies hadden, slaagden ze erin om ze te overwinnen en te winnen. Ze zijn nu gelukkig getrouwd.

6 Seizoen 13

Seizoen 13 van The Amazing Race werd uitgezonden van september tot december 2008 en de winnaars waren de broers en zussen Nick en Emily "Starr" Spangler. Starr werd een van de jongste deelnemers die een seizoen won. Er waren een paar controverses tijdens hun tijd in de show vanwege enige rivaliteit tussen hen en andere teams. Ze lieten het echter niet aan hun hart komen, en ze slaagden erin om erdoorheen te komen en als overwinnaar uit de strijd te komen.

5 Seizoen 10

The Amazing Race, seizoen 10
The Amazing Race, seizoen 10

Het tiende seizoen van de realityshow kwam uit in september 2006 en werd uitgezonden tot december. Er deden toen nog twaalf duo's mee en het winnende team bestond uit twee modellen, Tyler Denk en James Branaman. De twee moesten verschillende obstakels doorstaan, zoals het uitvallen van allianties en sterke rivaliteit die het moeilijk maakten om hun volledige potentieel te tonen, maar uiteindelijk zetten ze door en wonnen de finale.

4 Seizoen 6

De geweldige race
De geweldige race

Het zesde seizoen van de show begon in november 2004 en eindigde in februari 2005. De winnaars van dit seizoen van The Amazing Race waren een verloofd stel, Freddy Holliday en Kendra Bentley. Na de show bleven ze bij elkaar en kregen kinderen, maar scheidden uiteindelijk een paar jaar later. Ze zijn echter allebei verder gegaan en hebben een gelukkige relatie. Kendra was berucht vanwege het maken van een paar racistische opmerkingen, wat haar veel verdiende reacties opleverde.

3 Seizoen 12

Het twaalfde seizoen van The Amazing Race was een van de kortste van alle seizoenen en duurde slechts 21 dagen. De deelnemers legden in die tijd 30, 000 mijl af. De winnaars van dat seizoen waren een nieuw daterend stel TK Erwin en Rachel Rosales.

Bekend om hun kalme en beheerste houding, gebruikten ze hun rationele houding en hun vermogen om onder druk te werken om hun rivalen te slim af te zijn en de grote prijs mee naar huis te nemen.

2 Seizoen 17

In seizoen 17 van de show won het eerste volledig vrouwelijke team. Het seizoen werd uitgezonden in 2010, van september tot december, en de winnaars waren twee bevriende anesthesiologen, Nat Strand en Kat Chang. Na zo'n intense bandervaring werden ze nog hechter en tot op de dag van vandaag zijn ze zeer goede vrienden. Ze moesten veel obstakels overwinnen, zoals angsten en fobieën, maar hun harde werk en bereidheid om samen te werken met andere concurrenten hielpen hen om door te komen.

1 Seizoen 7

Het zevende seizoen van The Amazing Race werd gewonnen door een getrouwd stel, Uchenna en Joyce Robinson Agu. Het kwam uit in 2005 en werd uitgezonden van maart tot mei. Ondanks dat het heel moeilijk was om door te gaan, was het een goede zaak voor de relatie tussen Uchenna en Joyce. Nadat ze samen die onvoorstelbare uitdagingen hebben aangegaan, hebben ze hun band echt versterkt, en hoewel ze nu gescheiden zijn, blijven ze goede vrienden. Ze leerden door de show heel goed samen te werken en ondanks bepaalde meningsverschillen vonden ze hun weg naar de overwinning.

Aanbevolen: