Alles in 'The Conjuring'-films die in het echte leven zijn gebeurd

Inhoudsopgave:

Alles in 'The Conjuring'-films die in het echte leven zijn gebeurd
Alles in 'The Conjuring'-films die in het echte leven zijn gebeurd
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat The Conjuring-films enkele van de engste horrorfilms zijn die ooit zijn gemaakt - en het meeste komt omdat ze gebaseerd zijn op echte gebeurtenissen. Het meubilair dat beweegt, deuren die opengaan, dingen die van de muren vliegen en mensen die zweven, zijn naar verluidt allemaal gebeurd.

De hoofdpersonen in de serie, Ed en Lorraine Warren, waren echte paranormale onderzoekers totdat ze stierven en de films zijn gebaseerd op de zaken die ze hebben onderzocht. Hoewel het verhaal van Annabelle de pop een beetje werd uitgerekt om meer films te maken, probeerden de filmmakers nog steeds zoveel mogelijk bij het echte verhaal te blijven en vrijwel alle films van The Conjuring 1 en 2 zijn waar.

Als je nog niet huiverig bent, scroll dan naar beneden om alles te zien in The Conjuring-serie dat is gebaseerd op het echte leven. Je kunt misschien een week niet slapen.

10 Annabelle is een echte pop die naar verluidt uit zichzelf beweegt

Zwart-witfoto van Lorraine Warren die naast een priester staat en de echte Annabelle-pop die in een houten kist zit met een kruis erboven
Zwart-witfoto van Lorraine Warren die naast een priester staat en de echte Annabelle-pop die in een houten kist zit met een kruis erboven

Annabelle maakte deel uit van bijna elke film in de serie The Conjuring. Het verscheen voor het eerst in het begin van The Conjuring toen Ed en Lorraine het aan het onderzoeken waren. Het was van twee verpleegsters, Donna en Angie, nadat Donna's moeder het haar in de jaren zeventig voor haar verjaardag had gegeven. Als Donna en Angie thuiskwamen, zeiden ze soms dat ze de pop in andere houdingen of in een andere kamer zouden aantreffen dan toen ze hem verlieten. Ze meldden dat het notities schreef en zelfs hun vriend aanviel.

9 The Warrens zei dat Valek een echte demon is

The Nun is slechts in een paar The Conjuring-films te zien, maar het is absoluut een van de engste personages ooit. De makers van de films vormden echter het grootste deel van het personage. Ed en Lorraine Warren zeiden dat er een demon is die Valek heet, maar hij ziet er niet uit als een non. Volgens Screen Rant: "Hoewel de film [The Nun] de slogan 'gebaseerd op ware gebeurtenissen' draagt, was de film bijna volledig fictief. Het enige element gebaseerd op de realiteit (en zelfs dit hangt af van de veronderstelling dat demonen echt zijn) was dat er een demon is genaamd Valek, maar die verscheen nooit in non-vorm.”

8 Lorraine werd gevolgd door een geest, maar het was Valek niet

De non die Lorraine volgde in The Conjuring 2 was gebaseerd op een echte geest waarvan Lorraine beweerde dat ze haar jarenlang volgde. “Lorraine beschreef de geest die haar volgde als een donkere, wervelende draaikolk. Dat gezegd hebbende, kunnen we de filmmakers niet kwalijk nemen dat ze vrijheden nemen met dit verhaal. Een wervelende draaikolk zou niet zo eng zijn geweest als de non”, aldus Screen Rant. Hoewel het niet de demon Valek was, weten we niet zeker of het een demon was of dat hij haar ooit pijn heeft gedaan.

7 Annabelle is gemaakt door Knickerbocker Toys

Er is niet veel bekend over Annabelle voordat ze bij het huis van Donna en Angie kwam. Alles wat we weten is dat Donna's moeder het kocht in een tweedehands Raggedy Ann-winkel en dat het werd gemaakt door Knickerbocker Toys. In tegenstelling tot de film, Annabelle Creation, is de pop niet gemaakt door een individuele poppenmaker en is het geen porseleinen pop. Het was net als elke andere Raggedy Ann-pop totdat er vreemde dingen mee begonnen te gebeuren.

6 De politie zag het meubilair echt verhuizen in het Enfield House

De scène waarin een houten stoel voor de politie vanzelf bewoog, is echt gebeurd. Er is een echt politierapport van. Volgens Screen Rant: Ondanks het feit dat velen denken dat de Enfield Haunting een bedrog is van de twee zussen, is een element van het verhaal dat moeilijk te negeren is als bedrog het bewegende meubilair. Dit werd gezien door twee politieagenten die het pand aan het onderzoeken waren, die beiden controleerden op draden en andere natuurlijke oorzaken van de beweging, maar niets konden vinden.” De politieagent zei zelfs: 'Een grote leunstoel bewoog zonder hulp, 1,2 m over de vloer.' De zussen Hodgson gaven toe dat ze een deel ervan hadden vervalst, maar Janet zei dat slechts '2%' ervan nep was, de rest was echt.

5 Ed en Lorraine waren niet zo betrokken bij de Enfield-haunting

Het blijkt dat het grootste deel van The Conjuring 2 echt was, behalve hoeveel The Warrens betrokken waren bij de Enfield-achtervolging. Hoewel de film liet zien dat ze een paar dagen in het Enfield-huis verbleven en de 11-jarige Janet redden, gebeurde dat niet echt. Ze hebben het gezin misschien een beetje geholpen, maar 'waren in het echte leven nauwelijks betrokken bij het onderzoek. In feite zei een andere paranormale onderzoeker die aan de zaak werkte, genaamd Guy Lyon Playfair, dat de Warrens onuitgenodigd kwamen opdagen en hoogstens een dag bleven , aldus Screen Rant. De demon Valek probeerde Janet ook niet te vermoorden. Bill Wilkins was zogenaamd degene die de familie achtervolgde en Janet bezat.

4 Janet Hodgson zegt dat ze bezeten was

Naast The Warrens en de demon Valek was de rest van de film naar verluidt waar. Janet speelde met haar zus met het ouija-bord vlak voordat alle paranormale activiteiten in huis begonnen en voordat Janet bezeten was. In een interview met Daily Mail zei ze dat ze bezeten was door de geest van Bill Wilkins, die jaren geleden in het Enfield-huis stierf en via haar communiceerde. Ze zweefde zelfs een paar keer. Er zijn foto's van haar schreeuwend in de lucht. Ze zei: De levitatie was eng, omdat je niet wist waar je zou landen. Ik herinner me dat er een gordijn om mijn nek werd gewikkeld, ik schreeuwde, ik dacht dat ik dood zou gaan. Mijn moeder moest al haar kracht gebruiken om het weg te rukken. De man die via mij sprak, Bill, leek boos, omdat we in zijn huis waren.”

3 Het verstoppertje-spel was echt

Carolyn Perron en haar vijf dochters op een foto uit de jaren 70
Carolyn Perron en haar vijf dochters op een foto uit de jaren 70

In de eerste film speelden de kinderen van de Perron-familie verstoppertje met elkaar door het hele huis. Dat is echt gebeurd en de geesten hebben er misbruik van gemaakt. In tegenstelling tot een van de griezeligste momenten in de film, klapten de geesten echter niet tijdens het spel. Volgens Screen Rant: Terwijl het klap-element werd verzonnen voor de film, speelden de Perron-kinderen verstoppertje en rapporteerden ze paranormale activiteit tijdens hun games. Tijdens een spel verstopte Cindy Perron zich in een houten kist in de schuur, alleen om vast te komen te zitten en niet in staat om het deksel te openen.”

2 Het toveren had geen happy end

(Spoiler alert) Aan het einde van The Conjuring voert Ed Warren met succes een exorcisme uit om de geest van Bethsheba kwijt te raken, maar dat is niet wat er in het echte leven gebeurde.“De Warrens waren niet in staat een exorcisme uit te voeren en voerden in plaats daarvan een seance uit om met de geesten te communiceren. Volgens de familie maakte dit het spook alleen maar erger. Inderdaad, de familie Perron gelooft nog steeds dat ze worden achtervolgd door de geest van Bethsheba , aldus Screen Rant. De filmmakers hebben dit waarschijnlijk verdraaid zodat de film een happy end zou kunnen hebben.

1 Het Perron-huis had veel geesten

Geest van een kleine jongen naast een touw
Geest van een kleine jongen naast een touw

Hoewel het einde in het echte leven niet gelukkig was, zijn de geesten in de film echt. Volgens Screen Rant: Een aspect van de Perron Haunting die The Conjuring nauwkeurig uitbeeldde, waren de vele geesten van het huis. Beroemd was dat de angst aanvankelijk goedaardig was. De kinderen meldden contact met de geest van een jonge jongen genaamd Johnny, of Rory in de film. De vele geesten in het huis waren te wijten aan verschillende tragedies die op het land plaatsvonden, een ander element van waarheid dat in de film werd geportretteerd. De geest van Bathseba is ook echt, maar er is geen bewijs dat ze een heks was of dat ze zichzelf heeft opgehangen. Niemand weet zeker hoe ze stierf. Haar naam staat echter op een begraafplaats en de familie Perron beweerde dat ze door haar geest werd achtervolgd.

Aanbevolen: