10 van de meest iconische popmuziekvideo's uit de jaren '90

Inhoudsopgave:

10 van de meest iconische popmuziekvideo's uit de jaren '90
10 van de meest iconische popmuziekvideo's uit de jaren '90
Anonim

De jaren negentig waren zo'n iconisch decennium. We zagen niet alleen de opkomst van het boyband- en girlbandtijdperk met NSYNC en Backstreet Boys, maar we waren ook getuige van enkele van de grootste popsterren die uit dit decennium tevoorschijn kwamen. Britney Spears, Christina Aguilera en Jennifer Lopez zijn er maar een paar.

Dat gezegd hebbende, er is niets beters te doen om dit gouden tijdperk te verlichten dan herinneringen op te halen aan enkele van de meest iconische popmuziekvideo's van de jaren negentig. Van Ricky Martin's "Livin' La Vida Loca" tot Spice Girls' "Wannabe", laat het aftellen beginnen!

10 Ricky Martin - 'Livin' La Vida Loca'

Er zijn veel redenen waarom Ricky Martin's "Livin la Vida Loca" een iconisch kunstwerk is. Een daarvan is hoe het destijds Spaanstalige muzikanten (Shakira, Enrique Iglesias, Marc Anthony, enz.) hielp om de Engelstalige markt te bereiken. Het nummer is een wilde uitnodiging voor de dansvloer elke keer dat het opkomt, en dankzij dat stuwde het de carrière van de zanger naar een geheel nieuw hoogtepunt.

9 Aqua - 'Barbie Girl'

Aqua's "Barbie Girl" is een geval van een oud nummer met schijnbaar pure teksten en muziekvideo, maar als je het nog een keer luistert, is het verre van onschuldig. De bubblegum-muziekvideo is zo iconisch dat hij ondanks zijn release in 1997 meer dan 880 miljoen YouTube-views heeft verzameld. Het leven in plastic is fantastisch.

8 Michael Jackson - 'Je bent niet alleen'

Na een reeks controverses kondigde Michael Jackson zijn comeback aan met zijn negende studioalbum, HIStory: Past, Present, and Future, Book I. Een van de singles is "You Are Not Alone", een pure R&B-ballad van 5 minuten en 45 seconden. De muziekvideo, geschreven door R. Kelly, toont de King of Pop en zijn toenmalige vrouw Lisa Presley in een semi-naakte setting. Hij omarmde ook zijn nieuwe look na de operatie.

7 Mariah Carey - 'Alles wat ik wil voor Kerstmis ben jij'

Niemand zou ooit Mariah Carey's "All I Want for Christmas Is You" kunnen vergeten. Sinds de release is het bijna elk jaar een kerstlied geweest. Het is zo iconisch dat er in totaal drie versies van de muziekvideo op staan: één is de thuisopname van Carey tijdens de feestdagen, de tweede is een zwart-wit eerbetoon aan de meidengroep Ronettes en de derde is de executie van Joseph Kahn aan vier het 25-jarig jubileum van het lied in 2019.

6 Britney Spears - 'Baby One More Time'

Uitgebracht in 1999, katapulteerde "Baby One More Time" de jonge Britney Spears naar de positie van tienersensatie. Het is een van de belangrijkste landschappen van de popcultuur van de jaren negentig. Sinds MTV de video in november 1998 in première bracht, kon je de komende maanden niets meer doen om aan deze pakkende video te ontsnappen. Tot dit schrijven is het het meest herkenbare kenmerkende nummer van de zanger.

5 Christina Aguilera - 'Genie In A Bottle'

Een andere tienerpopster uit de jaren negentig, Christina Aguilera, werd in 1999 beroemd met 'Genie In a Bottle' van haar titelloze debuutalbum. Het nummer heeft een speciale plaats in de popcultuur en is zo vaak gesampled, onder meer op Camila Cabello's "Crying In The Club" en "Talk with Your Body" van Jason Derulo.

4 Cher - 'Geloof'

Te midden van de massale 'invasie' van tienersensaties, verstevigde Cher haar naamspositie als popcultuuricoon met 'Believe' van haar 22e studioalbum. Het is een uitnodiging om te dansen en plaatste de zangeres in het Guinness Book of World Records als de oudste vrouwelijke muzikant die bovenaan de Hot 100-hitlijst stond. Tot aan dit schrijven blijft het voor een Grammy genomineerde nummer het belangrijkste nummer van de zanger.

3 Backstreet Boys- 'Ik wil het zo'

Backstreet Boys' "I Want It That Way" was een monsterhit. De powerballad heeft een lange impact en uniciteit onder de fans. Alles aan de video schreeuwt hoe het poplandschap van de jaren negentig eruitzag. De boyband is nooit helemaal in staat geweest om de erfenis van het nummer te overtreffen. Over lofbetuigingen gesproken, "I Want It That Way" verdiende drie Grammy Awards-nominaties, waaronder de prestigieuze Song en Record of the Year-trofeeën.

2 Spice Girls - 'Wannabe'

Mijlen verwijderd van de VS waren er de Spice Girls die in 1996 bovenaan de lijst stonden in 37 landen met "Wannabe". Het stelde de meisjes bloot aan een grotere markt in de VS, waardoor ze een van de meest succesvolle girlbands aller tijden. Het is een girlpower-anthem dat de meisjes naar het wereldwijde sterrendom katapulteerde, en daarbij de fandom-naam "Spicemania" vergaarde.

1 Los Del Rio - 'Macarena' (Remix)

Ten slotte was er "Macarena" uit Los del Río in 1995. Het was zo iconisch dat het tal van beroemde covers, versies en samples bevat, waaronder "Ayy Macarena" van rapper Tyga in 2019. Hoewel de band na dit nummer niet zo succesvol was met hun toekomstige inspanningen, was het genoeg om hun populariteit van 1995 tot 1997.

Aanbevolen: