10 koppels op het scherm waarvan je niet wist dat ze enorme leeftijdsverschillen hadden

Inhoudsopgave:

10 koppels op het scherm waarvan je niet wist dat ze enorme leeftijdsverschillen hadden
10 koppels op het scherm waarvan je niet wist dat ze enorme leeftijdsverschillen hadden
Anonim

Stille filmactrice Lillian Gish zei ooit beroemd dit over Hollywood: "Weet je, toen ik voor het eerst naar de film ging, speelde Lionel Barrymore mijn grootvader. Later speelde hij mijn vader en uiteindelijk speelde hij mijn man. Als hij had geleefd, zou ik zeker zijn moeder hebben gespeeld. Zo gaat dat in Hollywood. De mannen worden jonger en de vrouwen ouder." Inderdaad, leeftijdsdiscriminatie is wijdverbreid in de filmindustrie en vrouwen zijn het slachtoffer van deze discriminatie.

Er zijn talloze films met onrealistische leeftijdsverschillen tussen personages, maar dit maakt vaak deel uit van de plot. Dus, hoe zit het met de tijden op het scherm dat koppels enorme leeftijdsverschillen hebben en dat we het niet eens merken? Hollywood normaliseert jonge vrouwen graag met oudere mannen, tot het punt dat we worden doen geloven dat actrices van in de twintig even oud zijn als mannen van in de veertig. Hier zijn 10 stellen op het scherm waarvan je niet wist dat ze enorme leeftijdsverschillen hadden.

10 Mila Kunis en Mark Wahlberg - 12 Years ('Ted')

Hoewel we geacht worden te geloven dat Mila Kunis en Mark Wahlberg even oud zijn in Ted, is hij eigenlijk meer dan tien jaar ouder dan zij. Kunis zou zelfs pas 7 jaar oud zijn geweest toen Wahlberg begin jaren '90 zijn Marky Mark-personage vormde. Gezien het feit dat hij een typisch mannelijk kind speelt in Ted, zijn we niet verbaasd dat de producenten een veel jongere actrice hebben gecast om zijn vriendin te spelen.

9 Scarlett Johansson en Ewan McGregor - 14 Years ('The Island')

De officiële poster van het eiland
De officiële poster van het eiland

Ten tijde van het filmen van de sciencefictionfilm The Island uit 2005, was Scarlett Johansson slechts 19 jaar oud. Ondertussen was de liefdesinteresse Ewan McGregor op het scherm ver in de dertig, maar we worden verondersteld te geloven dat ze van dezelfde leeftijd zijn.

Voorheen speelde Johansson in Lost in Translation met Bill Murray, die 34 jaar ouder is dan zij, dus tegen de tijd dat The Island uitkwam, waren we al gewend om ons ongeloof op te schorten.

8 Margot Robbie en Leonardo DiCaprio - 16 Years ('The Wolf Of Wall Street')

Leonardo DiCaprio staat erom bekend dat hij nooit met een vrouw van boven de 25 is uitgegaan, dus de 30-jarige Margot Robbie is misschien een beetje te oud voor de 46-jarige Leo. Maar in The Wolf of Wall Street was ze pas 22, waardoor haar geseksualiseerde scènes met DiCaprio achteraf nogal ongemakkelijk aanvoelen.

Evenzo speelt Cristin Milioti de zogenaamd oudere eerste vrouw van DiCaprio en is hij nog steeds 11 jaar jonger dan hij.

7 Jennifer Lawrence en Bradley Cooper - 16 jaar ('Silver Linings Playbook')

Jennifer Lawrence en Bradley Cooper Silver Linings Playbook
Jennifer Lawrence en Bradley Cooper Silver Linings Playbook

We moesten echt ons best doen om onze fantasie te prikkelen met Oscar-winnaar Silver Linings Playbook. In het originele boek is het personage Tiffany 39 jaar oud. Maar Jennifer Lawrence was pas 21 toen ze Tiffany speelde in de verfilming. Erger nog, is dat de jonge actrice, amper haar tienerjaren, een weduwe speelt. We worden ertoe gebracht te geloven dat ze even oud is als Bradley Cooper, die op dat moment op het punt stond 40 te worden.

6 Greta Gerwig en Ben Stiller - 18 jaar ('Greenberg')

Greenberg film promo met Ben Stiller en Greta Gerwig
Greenberg film promo met Ben Stiller en Greta Gerwig

In indiedramedy Greenberg wordt er weinig gemaakt van het feit dat Ben Stiller oud genoeg is om de vader van liefdesbelang Greta Gerwig te zijn. Ze was toen nog maar 26 jaar oud, terwijl Stiller 44 was. Maar de regisseur van de film, Noah Baumbach, 51, is in het echte leven getrouwd met Gerwig, dus misschien vallen enorme leeftijdsverschillen hem niet zo op.

5 Julia Roberts en Richard Gere - 18 jaar ('Pretty Woman')

Julia Roberts en Richard Gere Mooie vrouw
Julia Roberts en Richard Gere Mooie vrouw

Deze romantische klassieker verwijst naar een leeftijdsverschil tussen Julia Roberts en de zilverharige Richard Gere, maar we moeten nooit geloven dat het leeftijdsverschil bijna 2 decennia lang is. Op het moment van filmen was Roberts slechts 22 jaar oud, terwijl Gere 40 was. Aan de andere kant was de eerste versie van het script een stuk donkerder, dus misschien heeft de originele film het enorme leeftijdsverschil aangepakt.

4 Emma Stone en Edward Norton - 19 jaar ('Birdman')

Emma Stone en Edward Norton in Birdman
Emma Stone en Edward Norton in Birdman

Hoewel we al weten dat het leeftijdsverschil tussen Birdman-ster Michael Keaton en de vriendin Andrea Riseborough op het scherm duidelijk enorm was (30 jaar!), hoe zit het met het leeftijdsverschil tussen Emma Stone en Edward Norton?

Nortons personage, Mike, is bedoeld als een vluchtige jonge acteur en hij flirt regelmatig met Sam (Emma Stone), de dochter van Michael Keaton. Het paar kust elkaar en er wordt ook gesuggereerd dat ze seks hebben, maar er is geen verwijzing naar hun enorme leeftijdsverschil, waarbij Stone en Norton op dat moment respectievelijk 25 en 44 waren.

3 Abbie Cornish en Woody Harrelson - 21 jaar ('Three Billboards Outside Ebbing, Missouri')

Abbie Cornish en Woody Harrelson in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Abbie Cornish en Woody Harrelson in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Dit is een van de ergste misbruiken van de jongere vrouw/oudere man die een trope cast, omdat het volledig is genormaliseerd en er dus nooit naar wordt verwezen via het huwelijk van de personages. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri mag dan een veelgeprezen Oscar-winnaar zijn, een feit over de film dat over het hoofd wordt gezien, is dat de vrouw van Woody Harrelson wordt gespeeld door een actrice die meer dan 20 jaar jonger is dan hij.

Australische ster Abbie Cornish was net 34 toen ze een huisvrouw en moeder van twee kinderen speelde, terwijl Harrelson 55 was. De film vermeldt dit nooit één keer en we moeten geloven dat het paar van dezelfde leeftijd is.

2 Helen Hunt en Jack Nicholson - 27 Years ('As Good As It Gets')

Jack Nicholson in zo goed als het wordt
Jack Nicholson in zo goed als het wordt

Hollywood is niet aardig voor actrices als ze een bepaalde leeftijd hebben bereikt. Terwijl actrices van midden 30 tegenwoordig over het algemeen betere rollen krijgen, was de jaren 90 een heel ander tijdperk.

Op 34-jarige leeftijd was Helen Hunt objectief gezien een jonge vrouw toen ze As Good as It Gets maakte. Toch wordt ze gecast als de love interest van de toen 61-jarige Jack Nicholson. Erger nog, zij is degene die smacht naar hem om van haar te houden. Hollywood is een vreemde plaats…

1 Emma Stone en Sean Penn - 29 jaar ('Gangster Squad')

Emma Stone en Sean Penn in Gangster Squad
Emma Stone en Sean Penn in Gangster Squad

Denken de filmmakers echt dat we dat enorme, opvallende leeftijdsverschil tussen Emma Stone en Sean Penn in Gangster Squad niet zouden opmerken? Het is echter mogelijk dat kijkers zich de ware omvang van die kloof niet hebben gerealiseerd: een verbluffende 29 jaar. Denk hier maar eens over na: Stone werd niet eens geboren toen Penn in het midden van de jaren '80 met Madonna trouwde.

In het echte leven is de 60-jarige Penn getrouwd met een vrouw die nog jonger is dan Stone, de 28-jarige Australische actrice Leila George. En dit is nog schokkender: de vrouw van Penn is de dochter van actrice Greta Scacchi, die slechts een jaar ouder is dan hij.

Aanbevolen: