10 artiesten met de meeste nummer 1-hits in de Billboard Hot 100-hitlijst

Inhoudsopgave:

10 artiesten met de meeste nummer 1-hits in de Billboard Hot 100-hitlijst
10 artiesten met de meeste nummer 1-hits in de Billboard Hot 100-hitlijst
Anonim

Als het op de muziekindustrie aankomt, is de concurrentie hevig! Hoewel cijfers niet alles zijn, althans voor een paar artiesten, is het scoren van een nummer één hit op de Billboard Hot 100 een prestatie die elke muzikant wil verdienen.

Hoewel er een paar zangers zijn die verrassend genoeg geen Billboard Hot 100 1 hebben, zijn er genoeg die dat wel hebben! Ondanks dat enkele van de grootste namen in de huidige industrie de hitlijsten domineren, zijn het enkele van de klassieke iconen uit de jaren 70, 80 en 90 die het record hebben voor de meeste hits, waaronder Rihanna en Madonna.

Dus, wie maakt de lijst nog meer? Laten we er meteen in duiken!

Bijgewerkt op 6 juli 2021, door Michael Chaar: Mariah Carey verhoogde onlangs de lat in de industrie door haar 19e nummer één hit te scoren met 'All I Want For Christmas Is Jij'. Deze prestatie leverde Mariah een gloednieuw record op; de soloartiest zijn met de meeste nummer één nummers in de muziekgeschiedenis! Hoewel Mimi het huidige record heeft, loopt Rihanna niet ver achter, en met haar plagende "R9" is het mogelijk dat RiRi haar inha alt. Diana Ross, die 12 nummer één scoorde met The Supremes, kondigde de release van haar eerste album in meer dan 15 jaar aan, wat bewijst dat de groten nooit echt stoppen.

10 Stevie Wonder - 10

Stevie Wonder gaat al tientallen jaren sterk, dus het is geen verrassing dat hij deel uitmaakt van deze lijst. Hij kreeg zijn eerste nummer 1-hit toen hij 13 was, met zijn nummer 'Fingertips', en sindsdien nam zijn carrière een hoge vlucht tot hij de superster werd die hij nu is.

Hij heeft daarna nog 9 andere nummer één gehad. Enkele van zijn andere meest populaire singles zijn 'Superstition', 'I Just Called To Say I Love You', 'Part-Time Lover' en natuurlijk een van de grootste duetten aller tijden, 'Ebony &Ivory', die hij schreef en nam op met Sir Paul McCartney. Hoewel Stevie Wonder al een tijdje een stap terug doet uit de schijnwerpers, v alt niet te ontkennen dat hij kan zingen alsof het niemand iets aangaat.

9 Janet Jackson - 10

Verbonden met Stevie, heeft de enige echte Janet Jackson ook 10 Billboard No. 1-hits behaald, iets waar veel van de Jacksons bekend mee zijn! Haar eerste kwam tot stand in 1986, met het nummer 'When I Think of You'.

Andere geweldige hits waren 'Miss You Much', 'Escapade,' 'Black Cat' en 'That's The Way Love Goes'. De laatste won ook een Grammy voor Beste R&B-song, een van de zes die ze op haar naam heeft staan! In 2019 werd ze opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame, wat eens te meer bewijst hoe invloedrijk ze nog steeds is. Hoewel ze nog veel te geven heeft, is Janet Jackson druk bezig met de zorg voor haar zoon, Eissa Al Mana.

8 Whitney Houston - 11

De dood van Whitney Houston was een van de meest tragische verliezen van de afgelopen tien jaar in de muziekwereld, maar ze heeft een prachtige catalogus achtergelaten voor fans om naar te luisteren en haar te herinneren, waarvan er vele nummer één werden!

Het eerste nummer van haar dat op nummer één stond, was 'Saving All My Love For You', dat in 1985 uitkwam; toen Whitney Houston slechts 22 jaar oud was. Daarna had ze natuurlijk nog tien andere hits, waaronder 'I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)', 'So Emotional', 'I'm Your Baby Tonight' en de tijdloze, hartverscheurende single 'I Will Always Love'. Jij'.

Hoewel Whitney's nalatenschap voortleeft, heeft de hele familie jarenlang verdriet gehad na de dood van Whitney en Bobby's dochter, Bobbi Kristina.

7 Madonna - 12

De lezers moeten zich hebben afgevraagd wanneer de Queen of Pop zou komen opdagen. De ongelooflijke Madonna heeft tot nu toe 12 nummer 1-hits, maar met hoe goed zijn laatste plaat, Madame X, het commercieel deed, zou het niet verwonderlijk zijn als een deel van haar toekomstige werk aan haar lijst met hits zou worden toegevoegd.

'Crazy For You' was haar eerste nummer 1 in 1985, maar veel van haar populairste nummers vallen ook in dezelfde categorie. Sommigen van hen zijn 'Papa Don't Preach', 'Open Your Heart', 'Like a Prayer' en 'Vogue', om er maar een paar te noemen. Madonna organiseerde onlangs haar eigen Pride-feest in New York City, het eerste waar ze sinds de pandemie naar toe is gegaan en waar ze heeft opgetreden. De zangeres bewees die avond haar kunnen en bewees dat ze het nog steeds heeft!

6 The Supremes - 12

The Supremes staan op gelijke voet met Madonna wat betreft het aantal hits, maar het is niet alleen het feit dat ze 12 nummer 1-hits hebben dat interessant is; ze deden dat allemaal in slechts vijf jaar! Tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds een van Amerika's belangrijkste zanggroepen aller tijden. In 1964 debuteerden ze bovenaan de hitparade met 'Where Did Our Love Go', 'Baby Love' en 'Come See About Me'.

Het jaar daarop was er 'Stop! In The Name Of Love', 'I Hear A Symphony' en 'Back In My Arms Again'. Hoewel de groep niet meer bij elkaar is, is de leider van Supreme, Diana Ross, nog steeds erg actief in de muziekindustrie en kondigde onlangs na 15 jaar een gloednieuw album aan!

5 Michael Jackson - 13

Zonder zijn werk met The Jackson 5 mee te tellen, heeft Michael Jackson als soloartiest 13 nummer één hits in de Hot 100. Hij was pas 14 jaar oud toen zijn nummer 'Ben' in 1972 nummer 1 bereikte, en daarna was het niets dan succes voor de 'King of Pop'.

Enkele van de hits zijn 'Don't Stop 'Til You Get Enough' en 'Rock With You' uit 1979, en 'Billie Jean', 'Beat It' en 'Say Say Say'. Hoewel de zanger inmiddels is overleden, blijven zijn kinderen zijn nalatenschap levend houden!

4 Rihanna - 14

Het is opmerkelijk dat iemand zo jong als Rihanna zo ver op deze lijst staat. Maar nogmaals, het is niet moeilijk om te zien waarom. Ze was 18 jaar oud toen ze in 2006 'S. O. S' uitbracht, en dat nummer werd haar eerste nummer één hit op de Hot 100.

Het jaar daarop was er 'Umbrella', gevolgd door 'Rude Boy', 'Only Girl (In the World)', 'Diamonds' en 'Love the Way You Lie', een geweldig duet met Eminem. Terwijl Rihanna lekker bezig is met album nummer negen, is de ster momenteel bezig de cosmetica-industrie over te nemen met het succes van haar Fenty-lijn.

3 Elvis Presley - 18

Het geval van Elvis Presley is eigenaardig omdat veel van de nummers die nu als nummer één worden beschouwd, uitkwamen voordat de Billboard Hot 100-hitlijst in 1958 werd gecreëerd. Elvis was een van de makers van rock and roll, dus het is logisch dat zijn succes aan de hitparade voorafgaat.

Sommige van zijn grootste pre-Hot 100-hits zijn 'Heartbreak Hotel', 'Don't Be Cruel', 'Hound Dog' en 'Love Me Tender, in 1956. Toen, in de jaren '60 had de nummers 'Stuck On You', 'Now Or Never', 'Are You Lonesome Tonight', samen met vele anderen, waarmee hij bewees dat hij echt de King of Rock was.

2 Mariah Carey - 19

Met 19 nummer één Hot 100-hits behaalde Mariah Carey de tweede plaats op deze lijst. Haar talenten en aanwezigheid op het podium waren vanaf het begin duidelijk, en in feite was haar eerste nummer één single ook haar debuutsong, 'Vision Of Love', in 1990 op 20-jarige leeftijd.

Datzelfde jaar zou ze nog een nummer één hebben met 'Love Takes Time', en in 1991 stond ze opnieuw bovenaan de hitlijsten met de nummers 'Someday', 'I Don't Wanna Cry' en 'Emoties'. Mariah's laatste hit was met 'Touch My Body', waardoor ze een band kreeg met Elvis, maar in 2019 werd Mimi's kersthit, 'AIWFCIY' nummer één, waardoor ze de soloartiest werd met de meeste nummer één nummers!

1 The Beatles - 20

Het zal niemand verbazen dat de grootste rockband aller tijden het record van de meeste nummer 1-hits in handen heeft, hoewel het heel dichtbij was. The Beatles duurden minder dan een decennium, maar slaagden er toch in om niet alleen de koers van rock and roll en muziek in het algemeen te veranderen, maar ook om nummers te maken die meer dan vijftig jaar later nog steeds worden beluisterd. "Love Me Do, She Loves You" en "I Want To Hold Your Hand" waren enkele van de eerste hits van The Beatles en degenen die de zogenaamde Beatlemania veroorzaakten, maar eind jaren zestig veranderden ze van richting.

Ze stonden opnieuw bovenaan de hitlijsten met nummers als 'Penny Lane', 'All You Need Is Love' en 'Hey Jude', waarmee ze zichzelf als de grootste groep ter wereld verstevigden!

Aanbevolen: