10 acceptatietoespraken die vreselijk oud zijn geworden (en waarom)

Inhoudsopgave:

10 acceptatietoespraken die vreselijk oud zijn geworden (en waarom)
10 acceptatietoespraken die vreselijk oud zijn geworden (en waarom)
Anonim

De komst van de zogenaamde "wakker"-cultuur heeft velen van ons ertoe gebracht gedrag in vraag te stellen dat ooit genormaliseerd was. In de snel evoluerende entertainmentindustrie kunnen dingen die een paar jaar geleden nog acceptabel waren, plotseling onder vuur komen te liggen en resulteren in annuleringen. Dienovereenkomstig, als we nadenken over acceptatietoespraken - zowel in het verleden als in het heden - zijn er meer dan een paar die de tand des tijds niet hebben doorstaan.

Sommige van deze toespraken vormen het ultieme cringe-fest waarin hulde wordt gebracht aan minder dan aangename personages. In andere gevallen zijn deze toespraken niet per se problematisch, maar achteraf gezien gewoon gênant. Van de Oscars tot de Grammy's, hier zijn 10 acceptatietoespraken die vreselijk oud zijn geworden - en waarom.

10 Meryl Streep noemt Harvey Weinstein "God"

Dit debacle zal de geschiedenisboeken ingaan. Niets is zo oud geworden als Meryl Streep die liefdevol hulde bracht aan Harvey Weinstein toen ze in 2012 de Golden Globe voor beste actrice won. Ironisch genoeg prijst ze de kracht van vrouwen in Hollywood voordat ze "God, Harvey Weinstein. De bestraffer" dankte. Cue massaal applaus van het publiek.

Zes jaar later zou Weinstein worden gearresteerd voor talloze seksuele aanvallen en zit hij momenteel 23 jaar uit voor zijn vele misdaden, wat in wezen een levenslange gevangenisstraf is voor een man van achter in de 60.

9 R. Kelly bedankt zijn fans, dan wordt het griezelig

In 2000 won R. Kelly de prijs voor beste mannelijke artiest bij de American Music Awards. De muzikant zegt meteen dat hij "iets speciaals voor de fans" heeft, wat op zich nogal sinister klinkt, voordat hij "R&B Thug" begint te zingen.

In het bijzonder, Kelly die de regels zingt "Checking at your body, baby / Steadly toss that cashflow, baby" zijn achteraf gezien behoorlijk griezelig, aangezien hij het lied op zijn jonge vrouwelijke fans richt, van wie velen hij zou hebben gejaagd.

8 Ellen wil mensen gewoon een goed gevoel geven

Het is moeilijk te geloven dat Ellen nog maar een jaar geleden werd geëerd bij de Golden Globes. Ellen neemt de Carol Burnett Award in ontvangst en verklaart: "Het enige wat ik ooit heb willen doen is mensen een goed gevoel geven en laten lachen en er is geen groter gevoel dan wanneer iemand me vertelt dat ik hun dag beter heb gemaakt met mijn show".

Deze toespraak is vreselijk verouderd, aangezien Ellen sindsdien is beschuldigd van het creëren van een giftige werkomgeving, evenals het kleineren van fans en het proberen een serveerster te laten ontslaan vanwege het dragen van afgebroken nagellak.

7 Diane Keaton prijst Woody Allen

Er is een zee van lachende gezichten wanneer Woody Allen Diane Keaton de AFI Lifetime Achievement Award in 2017 overhandigt. Ongelooflijk, dit gebeurde in hetzelfde jaar dat MeToo voor het eerst begon, terwijl Keaton een lied zingt om haar uit te drukken dankbaarheid jegens Allen.

Met zoveel celebs die nu Allen aan de kaak stellen en hun spijt uiten dat ze ooit met hem hebben samengewerkt, lijkt dit eerbetoon meer dan een beetje smakeloos. Zelfs nu nog heeft Keaton gezegd dat ze de filmmaker steunt, die al tientallen jaren wordt geconfronteerd met beschuldigingen van misbruik.

6 Lea Michele domineert haar 'Glee'-co-sterren

Hindsight is een krachtig iets. Toen Glee de prijs won voor Beste TV Actrice: Komedie bij de Teen Choice Awards 2013, dachten de meesten van ons waarschijnlijk niet veel aan het feit dat Lea Michele de schijnwerpers steelt van haar co-sterren, die eerder het podium sierden om geaccepteerd te worden. de prijs voor beste tv-komedie.

Nadat Kevin McHale en Amber Riley hun beknopte dankwoord hadden gehouden, nam Michele het over toen ze de acteeronderscheiding won. De actrice is in tranen als ze haar mede-Glee-sterren bedankt, maar bij nader inzien komen de tranen een beetje nep over, omdat ze onlangs is beschuldigd van racistisch gemotiveerd pesten van haar castmates.

5 Kevin Spacey geloften wraak

Deze is meer dan griezelig. Toen hij nog de ster was van House of Cards, won Kevin Spacey de Beste Acteur voor een TV Drama Award op de Golden Globes 2015. Bij het accepteren van de prijs is de eerste regel die de acteur uitspreekt: "Dit is nog maar het begin van mijn wraak." De kwinkslag veroorzaakt zowel applaus als enkele hoorbare haperingen, wat niet zo verwonderlijk is gezien het feit dat zijn intimidatie van jonge mannen een publiek geheim was in Hollywood.

Deze toespraak is niet alleen vreselijk verouderd, maar het is ronduit sinister: had hij kunnen zinspelen op het feit dat hij dacht dat hij onaantastbaar was vanwege zijn supersterstatus? In ieder geval zou Spacey op dit moment heel goed zijn zogenaamde wraak kunnen eisen: hij speelt de hoofdrol in een Italiaanse film over een man die ten onrechte wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Yikes.

4 George Clooney wordt extreem zelfvoldaan

2006 was echt een heel andere tijd. Het is veilig om te zeggen dat mensen Hollywood nu over het algemeen met cynisme bekijken, de vele problematische aspecten van de industrie erkennend, die aan het licht zijn gekomen dankzij de MeToo-beweging en onthullingen van racisme.

Maar geen van deze bewegingen stond in 2006 in de schijnwerpers, dus George Clooney nam het op zich om Hollywood te prijzen als een voorloper van de burgerrechtenbeweging toen hij de Oscar voor beste mannelijke bijrol won. Grote huivering. De toespraak werd zo berucht vanwege Clooney's waargenomen zelfvoldaanheid dat het een heel South Park-plot inspireerde, "Smug Alert" uit het 10e seizoen van de animatieserie.

3 Jennifer Lawrence bedankt Harvey Weinstein voor "het doden van wie je ook moest doden"

Bij het accepteren van de Golden Globe voor Beste Actrice voor Silver Linings Playbook in 2013 sprak Jennifer Lawrence de onsterfelijke zin uit: "Harvey, bedankt voor het vermoorden van iedereen die je moest doden om me hier vandaag te krijgen."

Het ergste van alles is dat het publiek lacht, ondanks dat Weinsteins griezelige gewoonten een bekend publiek geheim zijn in Hollywood. Aan de andere kant is Lawrence niet de enige actrice die tijdens een dankwoord een eerbetoon heeft gebracht aan de filmmagnaat.

2 Ben Affleck zegt dat trouwen "werk" is

Ben Affleck besloot om hulde te brengen aan zijn toenmalige vrouw Jennifer Garner toen zijn film, Argo, in 2013 de prijs voor Beste Film won. "Ik wil je bedanken voor het werken aan ons huwelijk voor 10 kerstdagen… Het is werk, maar het is het beste soort werk", zegt hij in verwijzing naar Garner.

Slechts 2 jaar later ging het paar uit elkaar na een vreemdgaanschandaal waarin Affleck werd beschuldigd van een affaire met de oppas van de familie. Nou, dat is vreselijk oud geworden.

1 Deze producent houdt een toespraak voor een film die niet eens heeft gewonnen

Ten slotte, wie kan de gênante faux pas vergeten bij de Oscars van 2017 toen La La Land ten onrechte tot winnaar werd uitgeroepen? De filmproducent, Jordan Horowitz, hield een gepassioneerde toespraak waarin hij alle betrokkenen bedankte, maar kreeg een rood gezicht toen iemand hem in het oor fluisterde dat presentator Warren Beatty een vreselijke fout heeft gemaakt.

Horowitz geeft een nederlaag toe en verklaart dat Moonlight de echte winnaar is en grist nogal agressief de Oscar-envelop uit de handen van de tachtigjarige Beatty. Deze mix-up is zeker een moment dat de cast en crew van La La Land nooit zullen meemaken.

Aanbevolen: