Gewoon enkele geweldige dingen die Taylor Swift voor de wereld heeft gedaan

Inhoudsopgave:

Gewoon enkele geweldige dingen die Taylor Swift voor de wereld heeft gedaan
Gewoon enkele geweldige dingen die Taylor Swift voor de wereld heeft gedaan
Anonim

Taylor Swift is een van 's werelds best verkopende artiesten. Als we enkele van haar lofbetuigingen zouden noemen, zou het een paar maanden duren en wat verandering. Swift heeft door de jaren heen hard gewerkt en is de artiest met de meeste American Music Awards (32), naast 11 Grammy's, 25 Billboard Music Awards en meer dan 200 miljoen verkochte platen.

Indrukwekkender dan Swifts grote prestaties als artiest, is haar hart, dat vol vriendelijkheid is. In de loop van de tijd heeft Swift talloze persoonlijke donaties gedaan aan verschillende liefdadigheidsinstellingen, liedjes opgenomen om goede doelen te ondersteunen, beloofde ze de opbouw van gemeenschapsprojecten te ondersteunen en haar stem te lenen aan verschillende bewegingen. Dit zijn slechts enkele manieren waarop Swift heeft bijgedragen aan een betere wereld:

10 Ondersteuning van 'Hoop voor Haïti'

Na de aardbeving in Haïti in 2010, die naar schatting minstens drie miljoen mensen had getroffen, hebben verschillende artiesten, waaronder Alicia Keys, Coldplay, John Legend, Justin Timberlake, Rihanna en Jay-Z, om er maar een paar te noemen, bundelden hun krachten om een live-album te produceren. Taylor Swift maakte ook deel uit van het initiatief en voerde het nummer 'Breathless' uit, geschreven door Kevin Griffin. De verkoop van het album ging allemaal naar hulpverlening door het Rode Kruis en de Yele Haïti Foundation.

9 Doneren aan slachtoffers van de overstroming in Iowa

De Iowa Flood van 2008 bracht de uitdrukking 'Iowa's Katrina' voort. De overstromingen kwamen uit rivieren in Oost-Iowa en resulteerden in ten minste $ 6 miljard aan schade. De meeste getroffenen moesten hun huizen verlaten. Taylor Swift droeg bij aan de hulpverlening door een bedrag van $ 100.000 te doneren voor de hulpverlening door het Rode Kruis.

8 Bijdragen aan onderwijs

Taylor Swift heeft verschillende donaties gedaan om het onderwijs te ondersteunen. In 2010 verstrekte ze $ 75.000 om te helpen bij de renovatie van Hendersonville High School in Nashville. Swift werkte ook samen met Chegg om donaties te doen aan muziekafdelingen van geselecteerde hogescholen. Ze heeft boeken geschonken aan verschillende bibliotheken, zoals de Nashville Public Library, en in 2012 heeft ze in totaal $ 4 miljoen toegezegd voor de bouw van een educatief centrum in Nashville.

7 Deelnemen aan Telethons

Als reactie op de overstromingen in Tennessee die plaatsvonden in 2010, doneerde Swift een bedrag van $ 500.000 op een telethon georganiseerd door WSMV-TV. Swift nam ook deel aan de 'Stand Up to Cancer'-telethon waar ze het lied speelde 'Ronan.'Swift had het lied geschreven ter nagedachtenis aan een kleine jongen die aan kanker was bezweken. De opbrengst van het lied ging naar goede doelen tegen kanker.

6 Een wens laten uitkomen

De Make-A-Wish Foundation komt tegemoet aan de wensen van terminaal zieke patiënten en Taylor Swift heeft in het verleden deelgenomen. Laney Brown, een achtjarige die worstelde met leukemie, had de wens om met Taylor Swift te praten. Op haar verjaardag verraste Swift Laney door haar op Facetime te bellen. Ze glimlachte de hele tijd, ook al was ze een beetje nerveus. Helaas stierf Laney vijf dagen na het telefoontje van Taylor, waarbij haar laatste wens was ingewilligd.

5 Items doneren voor liefdadigheidsveilingen

Swift heeft met een aantal stichtingen samengewerkt om items te doneren voor liefdadigheidsveilingen, waaronder de Elton John AIDS Foundation en Feeding America. In 2020 schonk Swift haar gesigneerde gitaar met folklore-thema voor WhyHunger, wiens biedingen waren gericht op het inzamelen van fondsen voor het beëindigen van de honger in de wereld en het helpen van degenen die getroffen zijn door de pandemie. Evenzo bracht Swift's gitaar in 2010 $ 16.250 op op een liefdadigheidsveiling voor de Country Music Hall of Fame.

4 Ondersteuning voor Kesha's juridische strijd

Taylor Swift steunt niet alleen het grote publiek, maar haar vriendelijke hart gaat ook uit naar collega-artiesten. Sinds 2014 zijn Kesha en muziekproducent Dr. Luke verwikkeld in een felle juridische strijd die wordt gekenmerkt door rechtszaken en rechtszaken. Kesha beschuldigt de producent van emotionele mishandeling, gendergerelateerde discriminatie en contractbreuk. Dr. Luke beschuldigt de zanger van laster en Taylor Swift heeft donaties gedaan ter ondersteuning van Kesha.

3 Doneren aan Covid-19 noodhulp

Sinds maart 2020 heeft de pandemie de manier waarop we ons leven leiden volledig veranderd. Velen hebben hun baan verloren, terwijl anderen nieuwe manieren hebben gevonden om in hun levensonderhoud te voorzien. Beroemdheden hebben hun stem gegeven om ervoor te zorgen dat de boodschap thuis is; sociale afstand nemen, gevaccineerd worden en degenen van wie we houden beschermen. Taylor Swift droeg bij aan de hulpverlening tegen Covid-19 door op te treden bij het benefietconcert van Lady Gaga. De opbrengst van het concert ging naar de Wereldgezondheidsorganisatie.

2 Doneren aan de 'Black Lives Matter'-beweging

De Black Lives Matter-beweging is gericht op het aanpakken van politiegeweld en discriminatie van gekleurde mensen. Op het hoogtepunt van de beweging werd George Floyd op klaarlichte dag vermoord door officier Derek Chauvin in Minneapolis, Minnesota. Swift heeft donaties gedaan aan het NAACP Legal Defense and Educational Fund, ter ondersteuning van Black Lives Matter.

1 Opkomen voor vrouwen

Vaak heeft Swift in het openbaar haar stem geleend om seksisme en vrouwenhaat te bekritiseren. Bij het begin van de Times Up Movement, een zaak gericht op het aanpakken van intimidatie, was Swift een van de oorspronkelijke ondertekenaars. Ze heeft ook donaties gedaan aan het Rape, Abuse & Incest National Network als onderdeel van de maand voor seksuele voorlichting. Swift heeft vrouwen publiekelijk aangemoedigd om deel te nemen aan de politiek en hun prestaties te vieren.

Aanbevolen: