10 Marvel-personages die de Carnage Symbiont droegen (naast Cletus Kasady)

Inhoudsopgave:

10 Marvel-personages die de Carnage Symbiont droegen (naast Cletus Kasady)
10 Marvel-personages die de Carnage Symbiont droegen (naast Cletus Kasady)
Anonim

Cletus Kasady, de waanzinnige moordenaar gespeeld door Woody Harrelson in het komende vervolg op Venom: Let There Be Carnage, is de menselijke gastheer die het vaakst wordt geassocieerd met de superschurk Carnage. In Marvel Comics zijn er echter veel andere mensen geweest die de pech hebben gehad om de Carnage Symbiont te kruisen en zich te hechten aan zijn chaotische en gewelddadige geest.

In sommige gevallen was de Carnage Symbiont gewoon op zoek naar een tijdelijk onderkomen om aan de huidige omstandigheden te ontsnappen. Bij andere gelegenheden hechten helden zich aan de destructieve Symbiont om te voorkomen dat ze meer geweld en chaos verspreiden.

Hier is een blik op tien van de interessantere Carnage-gastheren, van grote Marvel-plotontwikkelingen tot een korte maar intrigerende uitstap of twee.

10 Ben Reilly werd Spider-Carnage

Spider-bloedbad
Spider-bloedbad

The Jackal, of Miles Warren, was een biochemieprof die slecht was geworden, geobsedeerd door zowel wraak op Spider-Man als klonen. Hij creëert Ben Reilly uit het DNA van Peter Parker. Arme Ben eindigt met een laag zelfbeeld van een kloon, waarbij hij de voornaam van oom Ben en de achternaam van tante May gebruikt. Hij en de echte Pete worden vrienden en Ben neemt de rol van Spider-Man over wanneer Peter en Mary Jane de stad verlaten. Wanneer de Carnage-symbiont ontsnapt aan Ravencroft Institute, bindt Ben zich onbaatzuchtig met hem samen om te voorkomen dat hij iemand anders schade berokkent. Uiteindelijk dwingt John Jameson het terug te keren naar Kasady.

9 Karl Malus wordt superieur bloedbad

Superior-Carnage-Karl-Malus
Superior-Carnage-Karl-Malus

Wizard, een geniale superschurk, en Klaw (Ulysses Klaue), een natuurkundige wiens lichaam is gemaakt van levend geluid, bevrijden Kasady uit de gevangenis nadat hij door de staat is gelobotomiseerd. Wizard kan Kasady niet besturen en kan de Symbiont overdragen aan Dr. Karl Malus. Malus is een bio-geneticus, gefascineerd door de studie van bovenmenselijke krachten. Als Superior Carnage ging hij schurkenstaat tijdens een gevecht met Superior Spider-Man en stak hij Klaw neer met een vibraniummes. Het verstoorde Klaw's sonische lichaam, en hij explodeerde, waardoor de Symbiont vrijkwam.

8 Tovenaar verloor de controle en werd bloedbad lang genoeg om wraak te nemen

Superieure Carnage Wizard
Superieure Carnage Wizard

Wizard (Bentley Wittman), is een supergenie en was een wonderkind. Hij is een uitvinder die zich tot misdaad wendt. Wizard werkt samen met drie andere schurken om de Frightful Four te worden, wiens leden uiteindelijk Carnage, Klaw en Karl Malus zijn. Hij creëert Superior Carnage, en wanneer de laatste wordt verslagen door Superior-Spider-Man, krijgt de Carnage Symbiont een band met Wizard. Wat opv alt aan Carnage's korte vakantie in Wizard is dat hij het gebruikte om wraak te nemen op Malus - en hem levend te verslinden.

7 Eddie Brock bond - en vocht om controle - met Dark Carnage

Carange-Venom-eiland Eddie Brock
Carange-Venom-eiland Eddie Brock

Tegen het einde van de Absolute Carnage-verhaallijn is Eddie Venom/Legion geworden, een superkrachtige Symbiont. Hij vecht tegen Dark Carnage en wint met de hulp van Deadpool, Captain Marvel en anderen - maar het is een problematische overwinning.

Om het ontwaken van de duistere god Knull te voorkomen, absorbeert Eddie Venom, vecht tegen Grendel en het blijkt dat de Dark Carnage Symbiotes allemaal tegelijk. Na gevochten te hebben met Dark Carnage om de controle over zijn lichaam, kan Eddie er uiteindelijk weer van loskomen met de hulp van de Venom Symbiont en anderen.

6 Norman Osborn/Green Goblin werd de Red Goblin

Norman-Osborn-Carnage-Red-Goblin-Amazing-Spider-Man
Norman-Osborn-Carnage-Red-Goblin-Amazing-Spider-Man

Na het einde van de Secret Empire-miniserie van 2017 is de Carnage Symbiote beland bij een oude S. H. I. E. L. D. magazijn. Norman Osborn breekt in en krijgt een band met Carnage om de Red Goblin te worden. In het begin laat hij Carnage op de gebruikelijke hersenloze razernij gaan. Later herwint Osborn voldoende controle om de waanzin op een of andere manier te bestrijden, en hij botst - en wint van Miles Morales en anderen. Hij draagt zelfs een deel van de symbiont over aan zijn kleinzoon Normie, die een miniatuur Red Goblin wordt.

5 Carnage ontsnapt aan een gevangengenomen Cletus om een band te vormen met John Jameson

Carnage John Jameson Ravencroft
Carnage John Jameson Ravencroft

Hoewel hij nog steeds verbonden was met Cletus Kasady, verveelde de Carnage Symbiont zich tijdens zijn opsluiting in Ravenscroft. De altijd vindingrijke Symbiont vindt zijn weg naar de waterleidingen van de instelling. Van daaruit kon het John Jameson overweldigen. John Jonah Jameson III was destijds hoofd van de beveiliging in de inrichting voor crimineel gestoorden. Jameson probeert ertegen te vechten, maar Carnage is te sterk en hij gaat op een korte en moorddadige razernij uit voordat hij in Ben Reilly en Spider-Man springt.

4 Dr. Tanis Nevies wordt minachting

Minachting Carnage Symbiont
Minachting Carnage Symbiont

Dr. Tanis Nevies behandelde Shriek, de eeuwige vriendin van Carnage. Sentry is een superheld die is gemaakt met een knock-off van een supersoldaat die eindigt in een confrontatie tussen meerdere helden en schurken op de Raft, S. H. I. E. L. D.'s gevangenis voor superschurken.

Carnage komt in de strijd en Sentry neemt hem mee de ruimte in, waar hij hem doormidden scheurt. De Symbiont is echter alleen slapend en wordt ontdekt door Michael Hall, een rivaal van Tony Stark. Hij probeert protheses te maken met de Symbiont, maar hij neemt de prothetische arm van Nevies over en creëert de superheld Scorn.

3 Carnage inspireerde Carla Unger om zich te ontdoen van een gewelddadige echtgenoot

Carnage - Carla Unger She-Carnage
Carnage - Carla Unger She-Carnage

Carla Unger was slechts een onderzoeker die zich met haar eigen zaken bemoeide en een stuk van de Carnage Symbiont Spider-Man onderzocht die naar Morse Laboratories was gebracht. Tijdens haar analyse kreeg ze een telefoontje van haar gewelddadige echtgenoot. De Symbiote-snipper sluit zich aan bij haar sterke emoties en komt via haar linkeroog in haar lichaam. Carla/Carnage verbrandt de rest van het monster en gaat dan naar huis. Terwijl haar man zijn misbruik begint, beïnvloedt de Symbiont haar om hem te vermoorden en vervolgens de Morse Labs-faciliteit aan te vallen. Dit bezit leidt tot de dood van de gastheer en Carla sterft als Carnage haar verlaat.

2 Carnage doet griezelig alsof ze Gwen Stacy is

Carnage-Gwen-Stacy-Ultimate-Spider-Man
Carnage-Gwen-Stacy-Ultimate-Spider-Man

Ultimate Spider-Man heeft het verhaal van Webslinger bijgewerkt voor de 21e eeuw, waarbij Gwen Stacy naar voren komt als een personage dat een vriend is van zowel Peter als Mary-Jane. The Lizard creëert Carnage gedeeltelijk vanuit Spider-Man's eigen DNA. Gwen gaat samenwonen met Peter en tante May, en bij een vreselijk incident gooit Carnage Gwen van een brug en vermoordt haar. Maar … een paar problemen later verschijnt Gwen opnieuw, schijnbaar niet slechter voor de slijtage. Later wordt onthuld dat ze een kloon is en de nieuwe Carnage is geworden. Nadat Carnage later weer is opgenomen in Venom, is Gwen blijkbaar zo goed als nieuw.

1 DC's Bizarro creëerde bizarnage in Amalgam Comics

Spider-Boy-Amalgaam-Comics-Marvel-DC-Spider-Man-Superboy
Spider-Boy-Amalgaam-Comics-Marvel-DC-Spider-Man-Superboy

Amalgam Comics was eigendom van zowel Marvel als DC en bracht hun respectievelijke superhelden en schurken samen. Opgericht in 1996, duurde het slechts één jaar. In één serie fuseert Carnage met Bizarro - die al een raar spiegelbeeld en superschurk-exemplaar van Superman is. Het gebeurt tijdens een experiment in Cadmus Labs, waar wetenschappers buitenaards DNA proberen te synthetiseren. Het resultaat – Bizarnage genaamd – ontsnapt en gaat tekeer, vechtend tegen Spider-Boy (Spider-Man/Superboy-kruis) en anderen in een ingewikkelde verhaallijn.

Aanbevolen: