Cool feiten achter het maken van 'The Simpsons Movie

Inhoudsopgave:

Cool feiten achter het maken van 'The Simpsons Movie
Cool feiten achter het maken van 'The Simpsons Movie
Anonim

Het is bijna 14 jaar geleden dat The Simpsons Movie in de bioscoop verscheen en fans eindelijk hun favoriete geanimeerde familie op het grote scherm konden zien. The Simpsons is sinds 1989 op tv, maar ze hadden pas in 2007 een lange speelfilm. Het duurde ongeveer negen jaar om het hele ding af te maken sinds de filmmakers wilden geven fans een epische film en iets dat ze nooit zouden vergeten.

Ze hebben het voor elkaar gekregen met een film die gaat over Homer die per ongeluk een ramp veroorzaakt die Springfield en de rest van de wereld bedreigt. Hij moet het probleem oplossen dat hij heeft veroorzaakt voordat hij zijn huis en zijn gezin verliest. Homer staat erom bekend dat hij hem en zijn gezin per ongeluk in de problemen heeft gebracht, maar de filmmakers hebben absoluut alles gedaan voor de film, aangezien hij de wereld bijna vernietigt. Hier zijn 10 feiten over The Simpsons Movie die je waarschijnlijk niet wist.

10 De film heette bijna "Kamp Krusty"

Close-up van Krusty de Clown in The Simpsons
Close-up van Krusty de Clown in The Simpsons

Er is een aflevering in seizoen 4 genaamd "Kamp Krusty", waar Bart en Lisa naar een zomerkamp gaan dat wordt gerund door Krusty de Clown. De aflevering was zo iconisch dat de filmmakers van The Simpsons Movie er bijna de film over maakten, maar ze konden geen lang genoeg script bedenken voor dat idee. Volgens ScreenRant: "Toen 'Kamp Krusty' voltooid was, raakte uitvoerend producent James L. Brooks ervan overtuigd dat de aflevering moest worden herwerkt tot een langspeelverhaal. Terwijl pogingen werden ondernomen om ‘Kamp Krusty’ om te vormen tot The Simpsons Movie, waren er verschillende creatieve en logistieke wegversperringen die dit uiteindelijk onmogelijk maakten.”

9 Russ Cargill zou Hank Schorpioen zijn

Hank Scorpio gebruikt een vlammenwerper in The Simpsons
Hank Scorpio gebruikt een vlammenwerper in The Simpsons

De schurk in de film zou oorspronkelijk een van de schurken zijn van de voormalige baas van Homerus, Hank Scorpio. “Een favoriet bij de fans sinds zijn verschijning in seizoen 8 aflevering ‘You Only Move Twice’, Schorpioen is een kwaadaardig genie in de vorm van ‘Bond-schurk’; enigszins paradoxaal is hij ook een vriendelijke en attente werkgever. Gezien zijn status als superschurk is het logisch dat het hoofd van de Globex-corporatie in aanmerking komt voor de antagonistrol in The Simpsons Movie , aldus ScreenRant. De stemacteur van Hank Scorpio (Al Brooks) speelde nog steeds in de film en speelde de nieuwe schurk, Russ Cargill.

8 Er zijn meer dan 320 karakters in de film

Alle personages van The Simpsons in een woedende menigte in The Simpsons Movie
Alle personages van The Simpsons in een woedende menigte in The Simpsons Movie

The Simpsons heeft er door de jaren heen meer dan 320 gehad en ze verschenen allemaal in de film, waaronder 98 die sprekende rollen hadden. Volgens ScreenRant: Om deze prestatie te bereiken, maakten scènes met een groot publiek - waaronder een lange dolly-opname door een boze menigte - gebruik van gevestigde personages in plaats van generieke fill-ins. Bovendien, om te proberen elke inwoner van Springfield in de film te persen, werd een promotieposter met de volledige selectie van personages gebruikt als referentie bij het plannen van scènes zoals deze.”

7 Het is de best scorende PG-13 animatiefilm ooit gemaakt

Homer praat met zijn familie in de bioscoop in The Simpsons Movie
Homer praat met zijn familie in de bioscoop in The Simpsons Movie

Meestal zijn anime-films de PG-13-animatiefilms om veel geld te verdienen en veel kijkers te trekken. Maar dat veranderde in 2007 toen The Simpsons Movie uitkwam. Volgens ScreenRant: "Op typisch subversieve wijze slaagde The Simpsons Movie erin om tegen deze trend in te gaan, en zijn wereldwijde aantrekkingskracht maakte het niet alleen de achtste meest succesvolle film van 2007, maar ook de meest winstgevende PG-13-animatiefilm ooit!"

6 Het kostte meer dan 100 keer om het script goed te krijgen

De familie Simpsons kijkt verrast op in The Simpsons Movie
De familie Simpsons kijkt verrast op in The Simpsons Movie

Het duurde ongeveer negen jaar voordat de hele film af was, maar de schrijvers begonnen pas in 2003 met het script. Het kostte hen 153 keer om het script goed te krijgen. Ze bleven het herschrijven omdat ze wilden dat de film veel gedenkwaardiger zou zijn dan het tv-programma. Volgens ScreenRant: "Een van de belangrijkste drijvende krachten achter deze bewerkingen was de wens van maker van de serie Matt Groening om een verhaal te leveren dat nieuwe dramatische gronden voor de personages bewandelde. Hij was ook vastbesloten om fans van de tv-serie al heel lang 'iets te geven dat [ze] nog nooit eerder hadden gezien'."

5 Er werden veel gastoptredens van beroemdheden geknipt

Tom Hanks wrijft over het haar van een kleine jongen in The Simpsons Movie
Tom Hanks wrijft over het haar van een kleine jongen in The Simpsons Movie

Tom Hanks was niet het enige gastoptreden van beroemdheden dat in de film zou moeten voorkomen. Het verhaal veranderde zo erg dat de filmmakers uiteindelijk de meeste gastoptredens van beroemdheden hebben geschrapt. "Kelsey Grammer, Minnie Driver, Isla Fisher en Erin Brockovich-Ellis hebben allemaal regels voor de film opgenomen, maar hun scènes zijn geknipt", aldus IMDb. Het is echter logisch waarom ze de andere beroemdheden hebben weggelaten. laat niet zoveel plaatsen achter waar beroemdheden zouden kunnen zijn.

4 De karakterontwerpen van Russ Cargill en Colin zijn verschillende keren veranderd

Russ Cargill op een groot scherm in The Simpsons Movie
Russ Cargill op een groot scherm in The Simpsons Movie

Russ Cargill en Colin waren de enige nieuwe hoofdpersonen (naast Plopper het varken) in de film, dus de makers moesten ervoor zorgen dat hun personageontwerpen bij het verhaal pasten. Volgens ScreenRant: “Van deze bleek Cargill het moeilijkst om het goed te doen. Hoewel Colin minstens één keer volledig opnieuw is getekend, onderging ol 'Russ talloze herontwerpen, zo erg zelfs dat tegen de tijd dat Burger King een tie-in-actiefiguur had geproduceerd, het al off-model was! In eerdere ontwerpen van Cargill werd de EPA-hoofdhoncho afgebeeld als een veel oudere heer, met sneeuwwitte manen en nogal felle monobrow! Dit zou later evolueren naar het meer van middelbare leeftijd, zout-en-peper-buzzcut-sportkarakter dat we kennen en liefhebben (om te haten), maar het is interessant om te zien wat er had kunnen zijn."

3 De filmmakers zouden nog een film kunnen maken met alle scènes die ze hebben geknipt

Homer wordt uit elkaar getrokken door een boom in The Simpsons Movie
Homer wordt uit elkaar getrokken door een boom in The Simpsons Movie

De filmmakers waren nog steeds bezig met het aanbrengen van wijzigingen en het snijden van scènes tot twee maanden voordat het werd uitgebracht. Tegen de tijd dat ze de film eindelijk af hadden, hadden ze zoveel materiaal geknipt dat ze er nog een film van konden maken als ze dat wilden. Volgens ScreenRant: Terwijl sommige van deze beelden te zien waren in de trailers-producent James L. Brooks merkte op dat 70% van wat in een vroege preview te zien was, ingeblikt was - nog veel meer kwamen niet eens zo ver. Dit omvatte een waanzinnige achtervolging tussen Homer en de EPA, waarbij de eersten brandende mummies naar de laatste loeven (serieus!), en een aanloop tussen de Simpson-patriarch en de chauffeur van de worstentruck.

2 Marge werd verondersteld degene te zijn die de visie in de kerk had

Opa heeft een visioen in de kerk terwijl Marge bang achter hem kijkt in The Simpsons Movie
Opa heeft een visioen in de kerk terwijl Marge bang achter hem kijkt in The Simpsons Movie

De iconische scène waarin opa een visioen heeft van wat er in de film gaat gebeuren, stond altijd in het script, maar het was bijna Marge die het visioen had. “In het originele script zou Marge het visioen in de kerk hebben. Het werd echter veranderd toen de bemanning vond dat het logischer zou zijn dat de familie opa negeerde dan Marge”, aldus IMDb. Die scène zou zo anders zijn als ze het script lieten zoals het was.

1 Er kan over een paar jaar een vervolg komen

Maggie zegt vervolg aan het einde van The Simpsons Movie
Maggie zegt vervolg aan het einde van The Simpsons Movie

Maggie hintte op een vervolg in de aftiteling van de film en in 2017 bevestigde regisseur David Silverman dat er een vervolg in ontwikkeling was, maar we hebben nog niets gezien. Het kan een paar jaar duren voordat we er een trailer van zien. Volgens GameRant: "Uitgaande van een vergelijkbare tijdlijn vanaf de aankondiging van het vervolg, zal de film in 2021 worden geschreven en in 2022 beginnen met de productie met een mogelijke release eind 2023, hoewel het natuurlijk niet zo eenvoudig is." Aangezien de eerste film negen jaar duurde, zal het waarschijnlijk lang duren voordat er een vervolg komt. Het zal echter het wachten waard zijn om te zien waar Maggie het over had.

Aanbevolen: