De muziekvideo's die de meeste YouTube-weergaven hadden in 24 uur

Inhoudsopgave:

De muziekvideo's die de meeste YouTube-weergaven hadden in 24 uur
De muziekvideo's die de meeste YouTube-weergaven hadden in 24 uur
Anonim

YouTube heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van het maken van beeldende kunst. Het is bijna niet voor te stellen dat het platform niet minder dan twee decennia geleden bestond. We hebben mensen zoals miljardair Mark Cuban die zich eerder in de streaming-business waagden dan anderen, maar het niveau waarop YouTube het heeft bereikt, is transcendentaal. Bedrijven moesten hun marketingstrategieën opnieuw uitvinden en nieuwe systemen bouwen die geschikt zijn voor YouTube, want het is hier om te blijven. Het platform heeft nieuwe carrières opgeleverd en bestaande gereorganiseerd.

Over reorganisatie gesproken, YouTube heeft het gezicht van de muziekindustrie veranderd. Artiesten zijn niet langer afhankelijk van reguliere media om hun video's populair te maken. De industrie is "open". Het platform heeft ook bijgedragen aan het succes van enkele nu populaire artiesten zoals Justin Bieber. Het volstaat te zeggen dat er muziekvideo's op YouTube zijn die in de miljoenen nummers genoeg aandacht hebben gekregen, gedurende een periode van 24 uur na hun release. Dit zijn de meest bekeken:

10 "Dank U, Volgende" (Ariana Grande)

Uitgebracht in november 2018, zorgde 'Thank U, Next' voor veel opschudding online. Het nummer kwam uit de lucht vallen. De boodschap over verdergaan resoneerde met miljoenen over de hele wereld. In 24 uur was het 55,4 miljoen keer bekeken De video, een creatief meesterwerk, bevatte eerbetonen aan populaire films zoals Mean Girls, Bring It On en 13 Going 30. In 2019 ontving het een nominatie bij de MTV Video Music Awards.

9 "Dood deze liefde" (Blackpink)

Zuid-Koreaanse meidengroep Blackpink werd opgericht in 2016. De leden van de groep zijn Jisoo, Lisa, Jennie en Rose. Sinds de release van hun debuutalbum, Square One, domineert de groep de hitlijsten. ‘Kill This Love’ kreeg 56,7 miljoen views binnen de eerste 24 uur na de release. Het werd ook het nummer met de meeste hitlijsten van vrouwelijke K-popartiesten in de Billboard Hot 100 en nam een plaats in in de top 50.

8 "Smoorverliefde meisjes" (Blackpink)

'Lovesick Girls', uitgebracht onder Blackpink's platenlabel YG, debuteerde in oktober 2020. Het nummer kreeg na 24 uur 61,4 miljoen views. Het was de derde single van hun album The Album uit 2020. In Zuid-Korea debuteerde het op de tweede positie in de Gaon-hitlijsten. Het was ook nummer twee op Billboard Global 200 en 59 op US Hot 100. Over het algemeen was het het op één na beste nummer van The Album.

7 "Ik!" (Taylor Swift ft. Brendon Urie)

In april 2019, Taylor Swift en de zanger van Panic! At the Disco, Brendon Urie, bracht hun samenwerking "Me!" Dit was nadat Taylor Swift tekende bij haar nieuwe label, Republic Records. Bij de release, "Me!" kreeg na 24 uur 62,5 miljoen views op YouTube en debuteerde op de 100th positie op de Amerikaanse Billboard Hot 100. de tweede plek, waarmee het nog een record verdiende als de grootste sprong in één week.

6 "Het leven gaat door" (BTS)

K-popgroep BTS behoeft geen introductie. De groepsleden, waaronder Jungkook, Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin en V, kwamen in 2013 samen onder Big Hit Entertainment. In 2017 sloeg de groep hun vleugels uit naar de Verenigde Staten, waar ze sindsdien succes hebben gevonden en zelfs verschenen op The Ellen DeGeneres Show. "Life Goes On" werd uitgebracht in november 2020. Het kreeg 71,6 miljoen views binnen de eerste 24 uur na de release.

5 “Boy With Luv” (BTS ft. Halsey)

In april 2019 brak BTS YouTube-records door 'Boy With Luv' uit te brengen, een samenwerking met Halsey. Het nummer was hun eerste doorbraak in wat een door K-pop gedomineerde hitlijst zou worden."Boy With Love" heeft in de eerste 24 uur na de release in totaal 74,6 miljoen views geregistreerd. In juni van hetzelfde jaar werd het nummer platina gecertificeerd door de RIAA. In juli bracht BTS een Japanse versie van "Boy With Luv" uit.

4 “Ice Cream” (Blackpink en Selena Gomez)

Selena Gomez heeft een lange weg afgelegd sinds haar Disney-dagen. Hoewel ze onlangs haar wens heeft geuit om te stoppen met het maken van muziek, hopen fans dat ze de andere kant op zal kijken. Een van haar nummers, 'Ice Cream', uitgebracht in samenwerking met K-Pop-sensatie Blackpink, kreeg 79 miljoen views binnen de eerste 24 uur na de release. "Ice Cream" werd uitgebracht als een tweede single van Blackpink's tweede album, The Album.

3 "Hoe je dat leuk vindt" (Blackpink)

Blackpink is duidelijk een 'herhaaldelinquent' als het gaat om het uitbrengen van grote hits. Hun meest bekeken video binnen 24 uur, "How You Like That", werd uitgebracht in juni 2020. Het nummer kreeg 86.3 miljoen views binnen de eerste 24 uur na de release. Het was de eerste single van hun tweede album. Het werd niet alleen miljoenen keren bekeken, het was ook de snelste video die de 100, 200 en 500 miljoen punten passeerde.

2 “Dynamiet” (BTS)

In augustus 2020 versloeg K-popgroep BTS alle records om muziekartiesten te worden met de meest bekeken video in 24 uur. "Dynamite" kreeg 101 miljoen views binnen de eerste 24 uur na de release. Het nummer, uitgebracht door Big Entertainment en Sony, werd geproduceerd door David Stewart. Het debuteerde op nummer één in de Billboard Hot 100 en leverde ze een Grammy-nominatie op.

1 “Boter” (BTS)

Onlangs brak BTS zijn eigen record. "Butter" versloeg "Dynamite" en werd de video met de meeste weergaven binnen de eerste 24 uur na de release. De 108 miljoen views versterken K-Pop's dominantie van de 'Meest bekeken' YouTube-hitlijst. Het succes van K-Pop wordt grotendeels toegeschreven aan overheidsfinanciering en steun. Het laat zien dat creatievelingen met een beetje hulp van de overheid een heel eind kunnen komen.

Aanbevolen: