Hier is waarom 'American Horror Story' zo controversieel kan zijn

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'American Horror Story' zo controversieel kan zijn
Hier is waarom 'American Horror Story' zo controversieel kan zijn
Anonim

American Horror Story is een van de meest populaire shows op tv sinds het voor het eerst werd uitgezonden op 5 oktober 2011. Het heeft sindsdien meer dan honderd afleveringen gehad en het is de tiende seizoen, AHS: Double Feature, gaat in augustus in première. Elk seizoen heeft zijn eigen verhaallijn en hoewel sommige acteurs hetzelfde blijven, veranderen de personages die ze spelen. De show staat bekend om zijn duistere en verwrongen verhalen, maar een paar afleveringen gingen een beetje te ver (of veel te ver voor sommigen).

Of het nu gaat om een schietpartij op school of een tienerheks die wordt verkracht door frat boys, American Horror Story nam zeer gevoelige onderwerpen en veranderde ze in enkele van de meest verontrustende afleveringen die ooit op tv zijn uitgezonden. Hier zijn 10 van de donkerste momenten van AHS die de show zijn controversiële reputatie gaven.

10 Tate schiet zijn klasgenoten neer

Tate schiet zijn klasgenoten neer in American Horror Story
Tate schiet zijn klasgenoten neer in American Horror Story

De controversiële show begon zijn eerste seizoen met een van de meest verdraaide scènes: een schietpartij op school. "In de aflevering 'Piggy Piggy' zien we Tate Langdon (gespeeld door AHS-fanaat Evan Peters) een schietpartij op school uitvoeren en 15 van zijn medestudenten neerschieten. Het bloedbad op het scherm gaf veel kijkers flashbacks naar de gruwelijke die jaren eerder plaatsvond op Columbine High School”, aldus Looper. Sinds de aflevering werd uitgezonden, zijn er meerdere schietpartijen op scholen geweest, waaronder de schietpartij op de Sandy Hook Elementary School die een jaar later plaatsvond. Mensen hebben de aflevering "wreed" genoemd omdat het heel moeilijk is om naar iets te kijken dat honderden levens heeft gekost en dat elk moment opnieuw kan gebeuren.

9 Anne Frank bij Briarcliff Manor

Close-up van Anne Frank in American Horror Story
Close-up van Anne Frank in American Horror Story

American Horror Story: Asylum besloot het verhaal van Anne Frank opnieuw te vertellen en creëerde een personage met dezelfde naam. “Het tweede seizoen van American Horror Story speelt zich af in de jaren zestig en bracht ons naar de fictieve psychiatrische inrichting van Briarcliff Manor. Asylum volgde het personeel en de bewoners van Briarcliff, hoewel één bewoner in het bijzonder veel kijkers verontwaardigd had. In de aflevering 'I Am Anne Frank-Part 1' verscheen een vrouw die beweerde Anne Frank te zijn op Briarcliff', aldus Looper. Fans zeggen dat ze gewoon een vrouw is die denkt dat ze de echte Anne Frank is, maar we zullen het nooit zeker weten.

8 Madison wordt verkracht

Close-up van Madison die er bang uitziet in American Horror Story
Close-up van Madison die er bang uitziet in American Horror Story

Er zijn meerdere verkrachtingsscènes geweest in American Horror Story, maar de moeilijkste om naar te kijken is wanneer Madison Montgomery (Emma Roberts) door een groep jongens wordt verkracht. Het is al een donker moment wanneer een personage in een show wordt verkracht, maar het is nog verontrustender wanneer ze door meer dan één persoon worden verkracht, vooral wanneer de camera-opname het gezichtspunt van het slachtoffer is. De reacties van sommige fans waren echter nog erger dan de scène. Ze begonnen Emma Roberts lastig te vallen nadat het was uitgezonden. Volgens Bustle: "Het werd duidelijk dat bepaalde fans die genieten van de sinistere show alleen kwaad kunnen doen, toen groepen van hen de verkrachting van Madison Montgomery begonnen toe te juichen."

7 Queenie sluit zich aan bij een Minotaurus

Deze scène is niet zo realistisch als de andere controversiële scènes in AHS, maar het is nog steeds absoluut vreemd en verontrustend om te zien. “Een scène met een Minotaurus die werd gestuurd om wraak te nemen op de racistische moordenaar Madame LaLaurie (Kathy Bates) veroorzaakte veel walging en verontwaardiging. De opname van Delphine LaLaurie (een echte New Orleans-socialite die haar slaven martelde en vermoordde) was een controverse op zich, maar de vraag of de showrunners het recht hadden om haar te gebruiken, werd terzijde geschoven op het moment dat de Minotaurus Queenie ontmoette. In een onverwachte (zelfs voor American Horror Story) wending krijgt ze medelijden met het beest en besluit ze ermee aan de slag te gaan”, aldus Looper. Madame LaLaurie was al erg genoeg, maar Queenie toevoegen aan een Minotaurus is teveel.

6 Wendy's Murder

Een mes wordt gericht op Wendy die huilt in American Horror Story
Een mes wordt gericht op Wendy die huilt in American Horror Story

In American Horror Story: Asylum wordt een van de openlijk homoseksuele personages uit de show vermoord, maar dat is niet de enige keer dat een LGBTQ+-personage stierf in de show. Er zijn verschillende doden gevallen in de show, maar het lijkt een patroon te zijn van homoseksuele personages die worden vermoord. De LGBTQ+-gemeenschap wordt geconfronteerd met statistisch meer geweld en de dood van Wendy laat dat zien. Volgens Refinery29: “Toch, hoewel het een punt was om onverdraagzaamheid tegen de homogemeenschap in de jaren '50 te demonstreren, maakte de gruwelijke moord op Wendy van Clea DuVall door toedoen van de Bloody Face-seriemoordenaar veel fans ongemakkelijk.”

5 De verslavingsdemon

Close-up van The Addiction Demon in American Horror Story
Close-up van The Addiction Demon in American Horror Story

Hoewel deze scène nogal verwarrend is, is hij net zo verontrustend als de andere op deze lijst. Volgens Looper: "Een heroïnegebruiker genaamd Gabriel checkt in Hotel Cortez in om te schieten en wordt sodomized door de Addiction Demon, een monsterlijke entiteit die 's werelds dodelijkste seksspeeltje bezit." The Addiction Demon lijkt een combinatie van seks, drugs en geweld. Het is echt moeilijk om naar te kijken, vooral als jij of iemand die je kent een verslaving heeft.

4 Kai's rally schieten

Kai's schietpartij in American Horror Story
Kai's schietpartij in American Horror Story

Zelfs nadat de schietpartij op school in het eerste seizoen voor controverse zorgde, maakten de makers van de show nog een aflevering met een schietpartij erin. American Horror Story: Cult volgt Kai Anderson (Evan Peters), een mentaal onstabiele man die zich een weg baant naar het politieke landschap met een krachtige mix van bangmakerij en moorddadige clowns. De gewelddadige sekteleider organiseert een schietpartij op zijn eigen bijeenkomst om de publieke opinie in zijn voordeel te beïnvloeden”, aldus Looper. De aflevering werd uitgezonden iets meer dan een week nadat de dodelijkste massaschietpartij in de VS op 1 oktober 2017 in Las Vegas plaatsvond. Een deel ervan werd uitgesneden door FX op de avond dat het werd uitgezonden, maar het was nog steeds verontrustend om te zien nadat zoveel mensen het leven lieten bij een andere schietpartij.

3 Lana's aversietherapie

Lana in een ziekenhuisbed met aversietherapie in American Horror Story
Lana in een ziekenhuisbed met aversietherapie in American Horror Story

In AHS: Asylum dwingt een psychiater Lana om aversietherapie te doen en dit zieke, verdraaide moment laat zien wat sommige mensen in de LGBTQ+-gemeenschap in het echte leven hebben moeten doorstaan. Volgens Looper: “Nadat Lana (Sarah Paulson) is toegewijd aan het asiel voor haar homoseksualiteit, wordt ze gedwongen in therapie te gaan bij Dr. Thredson (Zaracary Quinto). In een poging om haar 'homoseksuele driften' te laten verdwijnen, geeft Thredson Lana aversietherapie in een poging haar te bekeren. De meest buitensporige scène is er een waarin hij Lana dwingt zichzelf aan te raken terwijl ze naar een naakte man kijkt die naast haar staat.”

2 Audrey en Monet eten Lee's been

In het zesde seizoen van American Horror Story wordt het nog verontrustender en worden twee personages gedwongen het been van hun vriend op te eten. “In de tweede helft van het seizoen worden Lee (Adina Porter), Audrey (Sarah Paulson) en Monet (Angela Bassett) allemaal ontvoerd door de familie Polk. Ze worden vervolgens teruggebracht naar de Polk-boerderij en vastgebonden. Daar worden Audrey en Monet gedwongen om mensenvlees te eten. Maar niet zomaar mensenvlees, zoals we zien als de Polks de huid van Lee's been afpellen en aan haar vrienden voeren , aldus Looper. Als iemand de huid van het been van zijn vriend eet, zal dit zeker enige controverse veroorzaken.

1 'Freak Show'

Gehandicapte personages die buiten een circus staan in American Horror Story: Freak Show
Gehandicapte personages die buiten een circus staan in American Horror Story: Freak Show

American Horror Story: Freak Show is misschien wel het meest controversiële seizoen van alle andere. Het concept van "freakshow" is al een probleem op zich. Hoewel het gebaseerd is op echte shows die jaren geleden plaatsvonden, veroorzaakte het veel controverse en veranderde het in een tv-programma. Tientallen jaren geleden behandelden 'freakshows' mensen met een handicap als dieren door ze in een circus te stoppen en ze eng of vreemd te laten lijken, zodat mensen naar de shows zouden komen. En AHS: Freak Show deed hetzelfde. Ze lieten gehandicapte personages eng en vreemd lijken voor alle mensen die naar de show kijken en een journalist van Inverse noemde het zelfs "een van de ergste vaardigheden op televisie in de 21e eeuw."

Dingen als deze zijn de reden waarom mensen met een handicap altijd anders worden behandeld. En de andere controversiële momenten op deze lijst dragen ertoe bij dat meer gemeenschappen ook anders worden behandeld. American Horror Story heeft meer effect op mensen dan de makers van de show beseffen.

Aanbevolen: